Pashmina jest naprawdę cudowna i pamiętam, że nie pachnie - a mi marzy się mieć choć trzy sztuki obok siebie.
Niestety, nie należy ani do tanich róż ani do ogólnie dostępnych.
Podziwiam Twoją rękę do wysiewów.

istota,że tak miło mnie łechcą
  istota,że tak miło mnie łechcą   

, kiedy to pisząc dużo o wierzbach i pokazujac fotki przełamałaś mój strach przed ich cięciem, bo chyba całe lato byłyby z zapuszczonymi brodami i wąsami, tak się bałam je ciąć, by krzywdy im nie zrobić
 , kiedy to pisząc dużo o wierzbach i pokazujac fotki przełamałaś mój strach przed ich cięciem, bo chyba całe lato byłyby z zapuszczonymi brodami i wąsami, tak się bałam je ciąć, by krzywdy im nie zrobić  

oczywiście nie mogę napomknąć, że hortensje masz przepiękne
 oczywiście nie mogę napomknąć, że hortensje masz przepiękne  Musisz mi zdradzić gdzie kupiłaś te piękne okazy (to zdjęcie z telefonu co wstawiałaś) szczególnie ta na pniu
 Musisz mi zdradzić gdzie kupiłaś te piękne okazy (to zdjęcie z telefonu co wstawiałaś) szczególnie ta na pniu 
 nawet patyczki ukorzeniałem i coś tam wyszło, zobaczymy tylko czy przetrwają zimę
 nawet patyczki ukorzeniałem i coś tam wyszło, zobaczymy tylko czy przetrwają zimę 

. Hortensja na pniu to vanilka, ale mam też z tego sklepu dwie na pniu Limki ( podobne okazy). Wiem, że różne opinie o tym sklepie krążą, z własnego doświadczenia powiem, że jakość w tym sklepie idzie w parze z ceną. Nie lubię kupować hortensji malutkich ( bo jak to zwykle mówię, życia mi nie starczy by się nimi nacieszyć) wolę zatem minimum 5 litrowe. Cena dużo  wyższa, ale oczy cieszą:). Wszystkie hortensje jakie mam z tego sklepu były zawsze ładne, zdrowe i dobrze rozkrzewione.
. Hortensja na pniu to vanilka, ale mam też z tego sklepu dwie na pniu Limki ( podobne okazy). Wiem, że różne opinie o tym sklepie krążą, z własnego doświadczenia powiem, że jakość w tym sklepie idzie w parze z ceną. Nie lubię kupować hortensji malutkich ( bo jak to zwykle mówię, życia mi nie starczy by się nimi nacieszyć) wolę zatem minimum 5 litrowe. Cena dużo  wyższa, ale oczy cieszą:). Wszystkie hortensje jakie mam z tego sklepu były zawsze ładne, zdrowe i dobrze rozkrzewione. 

kolekcja imponująca
 kolekcja imponująca  i to bez doświetlania?
  i to bez doświetlania?
 .Roślinki idą super ODPUKAĆ Miałam dzisiaj siać pomidory jednak  nie umiałam sie do tego zabrać.Jutro też jest dzień.Czy swoje nasiona siałaś w/g kalendarza BIO czy tak na oko.Mam posadzoną Limelight niedaleko róży i jakoś sobie obie radzą jednak w innym miejscu róża z hortensja nie umieją się dogadać i juz nawet myślałam o przesadzeniu tej hortensji .Jednak trochę żal i róży i hortensji , bo to znów parę lat zanim sie pozbierają i tak sobie rosną obok siebie dalej
  .Roślinki idą super ODPUKAĆ Miałam dzisiaj siać pomidory jednak  nie umiałam sie do tego zabrać.Jutro też jest dzień.Czy swoje nasiona siałaś w/g kalendarza BIO czy tak na oko.Mam posadzoną Limelight niedaleko róży i jakoś sobie obie radzą jednak w innym miejscu róża z hortensja nie umieją się dogadać i juz nawet myślałam o przesadzeniu tej hortensji .Jednak trochę żal i róży i hortensji , bo to znów parę lat zanim sie pozbierają i tak sobie rosną obok siebie dalej

Rozchmusz się
  Rozchmusz się   i zmień zdanie
  i zmień zdanie 

.Ale jesteś  sprytna. Tyle już wysiewów masz.
 .Ale jesteś  sprytna. Tyle już wysiewów masz.   

- nie dość, że ich tyle, to jeszcze jakie urodziwe
   - nie dość, że ich tyle, to jeszcze jakie urodziwe   

. Moje siewy mam wrażenie że stanęły jak zaklęte, ale słoneczka już coraz więcej i częściej, co mnie napawa mega- optymizmem ;)
. Moje siewy mam wrażenie że stanęły jak zaklęte, ale słoneczka już coraz więcej i częściej, co mnie napawa mega- optymizmem ;) -
 - - pozdrawiam Was cieplutko
- pozdrawiam Was cieplutko , po prostu to niemożliwe
 , po prostu to niemożliwe