Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

MARIOLKO, a ja ,niestey , mogłabym o kwiatkach gadać bez końca/ to taka mania : jeśli nie siedzę w ogrodzie,bo zima ,to ogladam zdjęcia swoje i cudze :D i się upajam i planuję nowe nasadzenia i co by tu jeszcze zmienić...no wariactwo po prostu, albo jak mówią niektórzy - BZIK :?:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Lady-r pisze: Mam do ciebie pytanko czy masz coś posadzone pod domem np. pod południową ścianą?
Na południowej ścianie domu mam winobluszcz trójklapkowy, który obrósł już całą ścianę i jesienią pięknie przebarwia się na czerwono,rosną z tej strony także iglaki, róże-nieliczne i niezbyt udane, ale kiedyś pokażę ...żagwiny, jest :) trochę wrzosów i wrzośców, jest magnolia,berberysy,i złotokap. Wiosną i latem na małej rabatce rosną cebulowe.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Ewelino, ale wypoczywam oglądając Twój ogród! (oczywiście zdaję sobie sprawę, ile pracy on wymaga :wink: )
Po prostu czuję te zapachy, sycę się kolorami, słyszę tę ciszę - to jest jak balsam dla mojej duszy!
Piękny ! :D
Pozdrawiam serdecznie
Arek_Z
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 18 gru 2006, o 20:23

Post »

Zwiedziłem dziś Twój ogród Ewelino. Jestem zachwycony. Szczególnie kolekcja różaneczników wpadła mi w oku. Cudowne miejsce stworzyłaś.

Arek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Wisienka pisze:Ewelino, ale wypoczywam oglądając Twój ogród! (oczywiście zdaję sobie sprawę, ile pracy on wymaga :wink: )
Po prostu czuję te zapachy, sycę się kolorami, słyszę tę ciszę - to jest jak balsam dla mojej duszy!
Piękny ! :D
Cisza... ale czasami ptaszki śpiewają , kos gwiżdże, wiaterek szumi..., no a czasem sąsiad wyciąga piłę tarczową i wtedy jadę sobie do jakiegoś Centrum Ogrodniczego , bo mnie uszy bolą ! :)
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

RÓŻE Cóż, ich uprawa nie jest chyba moją mocną stroną/ choć bardzo je lubię, jest to miłość nie do końca odwzajemniona/.Może dlatego, że kiepska ziemia jest w tym moim ogrodzie-całość założenia na piachach !Ogród jest też dość cienisty, a i błędy ogrodnika :( zapewne nie pozostają bez znaczenia. Ale zobaczcie, co mi wyrosło w poprzednich latach, co zakwitło...
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Są to : 1.i2. "Schneewitchen",3.okrywowa,4."Bonica82",5.i6."Gloria Dei",7. ?, 8.miniaturowa,
9."Iceberg", 10."Fairy Dance"
Poza tym mam :wielkokwiatową "Dame de Coure"i pnące : Sympathie, Goldstern, New Down- ale brak zdjęć!
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Śliczności Ewelino! Szczególnie podoba mi się ta biała pnąca :D Musisz koniecznie zrobic zdjęcia pozostałym, których tu nie ma. Przecież powinny byc ;)
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2006, o 00:33

Post »

Do tego roku koło róż przechodziłam obojętnie.
Oglądając zdjęcia zakochałam się w nich
i już mam upatrzone cztery gatunki.
Nie ma mocnych :D kupuję i koleżanki forumowe
też mnie wspomogą :D
Jak do tej pory mogło nie być tych pięknych kwiatków
w moim ogródku.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Mariolu jak nie masz wcale róż to dorzucę Ci jeszcze różę okrywową "the fairy" :lol:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

ja też mam tylko jedną i też mam ochotę na więcej. :D
Wszystko to zasługa tego forum, piękne sa i pachną na dodatek.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Cieszę się ,że zdjęcia się Wam podobały. Pozostałym różom zrobię FOTO , jeśli przeżyją i zakwitną, ale to jeszcze trochę...A tak w ogóle to nie wiem , jak to się stało, że nie wszystkie obfotografowałam. Przeoczenie jakieś ,czy co? :)

I pamiętajcie...Mały Książę zakochał się w jednej róży, a gdy ujrzał park z tysiącem róż- zwątpił w swą miłość... Może więc lepiej mieć jedną ,przecudnej urody i cieszyć oczy, serce / i nos/ jej powabem ? No , nie wiem, co o tym myślicie ?
------------------------------------
Ewelina
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu cieszę się bardzo.
Dziękuję.
Kulka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 27 lut 2007, o 11:02

Post »

Ewelina pisze: Może więc lepiej mieć jedną ,przecudnej urody i cieszyć oczy, serce / i nos/ jej powabem ?
Ewelina obejrzałam Twoje zdjęcia i jestem zachwycona - pięknie to wygląda. Ja mam tylko jedną różę nie znam nazwy jest bladoróżowa i pięknie pachnie, inna bordowa o aksamitnych płatkach z cudownymi kroplami deszczu czy rosy niestety mi wymarzła. A mam tylko jedną - bo lubię piękne akcenty.
Pozdrawiam serdecznie kulka
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Wczoraj sąsiad przyniósł mi kłącza piwonii :Sarah Bernhardt"-różowej, pełnej :!: Bardzo się cieszę, bo różowej nie mam, a piwonie b. lubię. Dobry sąsiad :wink: Dobrze mieć sąsiada...
A kolejna miła sprawa to ta,że w Poznaniu dzisiaj było bardzo ciepło i widziałam trzy spore klucze dzikich gęsi . To już chyba będzie ta wiosna, co ? Zaraz mi się milej na duszy zrobiło, mimo, że pada i nie jest zbyt sympatycznie za oknem .
Mariola54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sąsiad bardzo dobry ale mógł Ci je podarować troszeczkę wcześniej :D
Piwonie się przesadza 1 września,
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”