U mnie pachną hiacynty, ptaszki rano spiewają (ale ciągle biało jest) a ja
 wyglądam wiosny bo nastrój robi się powoli
  wyglądam wiosny bo nastrój robi się powoli tęskno-wiosenny

Marysiu
 Marysiu 

i odwrotnie bywa
 i odwrotnie bywa  Ależ cudne zdjęcie to ostatnie Marysiu
 Ależ cudne zdjęcie to ostatnie Marysiu  

ale na deser po południu do wieczora miałam najwspanialsze odwiedziny moich wnusiów. Jednak jutro z pewnością się wybiorę, chociaż żeby nakarmić ptaszki .
  ale na deser po południu do wieczora miałam najwspanialsze odwiedziny moich wnusiów. Jednak jutro z pewnością się wybiorę, chociaż żeby nakarmić ptaszki . 

Szkółki oferują cuda do mały i dużych ogrodów, ale ja mam uraz do roślin szczepionych na kiju. Doświadczeń niewiele...róże, agrest, porzeczki i migdałek trójklapowy...został jeden chorujący agrest
 Szkółki oferują cuda do mały i dużych ogrodów, ale ja mam uraz do roślin szczepionych na kiju. Doświadczeń niewiele...róże, agrest, porzeczki i migdałek trójklapowy...został jeden chorujący agrest  Mam dwa koty i na parapety wskakuję tylko jak są puste...tak same z siebie, ale są na pewno różne koty. Jedyne straty w sadzonka miałam jak sobie sama wywaliłam przenosząc je, koty nie tknęły niczego...ale one są dziwne bo nie jedzą nawet trawy specjalnie dla nich sianej
  Mam dwa koty i na parapety wskakuję tylko jak są puste...tak same z siebie, ale są na pewno różne koty. Jedyne straty w sadzonka miałam jak sobie sama wywaliłam przenosząc je, koty nie tknęły niczego...ale one są dziwne bo nie jedzą nawet trawy specjalnie dla nich sianej  Ja poczujesz smak pomidora wyhodowanego przez siebie nigdy już nie przestaniesz ich siać
 Ja poczujesz smak pomidora wyhodowanego przez siebie nigdy już nie przestaniesz ich siać 
 Pozdrawiam i życzę powodzenia w sianiu
  Pozdrawiam i życzę powodzenia w sianiu  
  Wyślij chuliganów do mnie ja nie mam metalowych słupów i w drewno mogą stukać do woli. Jakoś na hiacynty nie mogłam się zdecydować, ale szukam jeszcze takiej prymulki jaką Ty kupiłaś...i już miałam w rękach, ale zmarnowana była i zrezygnowałam. Odwilż i mnie dosięgnęła, przytopione hałdy śniegu w ogrodzie są niezłą ślizgawką na ścieżkach, ale na rabatach skorupa dalej się trzyma.
  Wyślij chuliganów do mnie ja nie mam metalowych słupów i w drewno mogą stukać do woli. Jakoś na hiacynty nie mogłam się zdecydować, ale szukam jeszcze takiej prymulki jaką Ty kupiłaś...i już miałam w rękach, ale zmarnowana była i zrezygnowałam. Odwilż i mnie dosięgnęła, przytopione hałdy śniegu w ogrodzie są niezłą ślizgawką na ścieżkach, ale na rabatach skorupa dalej się trzyma. 

Na hiacyntowy zapach jednak się nie zdecydowałam
  Na hiacyntowy zapach jednak się nie zdecydowałam  Orliki u mnie same się sieją i ostro je plewię, ale i sieję, bo niektóre odmiany jakoś trzymają się krótko
 Orliki u mnie same się sieją i ostro je plewię, ale i sieję, bo niektóre odmiany jakoś trzymają się krótko  

Pola! tak to mój oddech pełną piersią
  Pola! tak to mój oddech pełną piersią  
  Ptaszki jakby mniej wyjadały w karmnika i tłumaczę sobie to tym, że owoce na krzewach odmarzły i teraz uzupełniają witaminy
  Ptaszki jakby mniej wyjadały w karmnika i tłumaczę sobie to tym, że owoce na krzewach odmarzły i teraz uzupełniają witaminy   
  Byle tylko potem chciała kwitnąć powtórnie
  Byle tylko potem chciała kwitnąć powtórnie  

ale może pod wpływem FO teraz będzie inaczej?  Och tęsknimy do tych pól zielonych ale jeszcze trochę
  ale może pod wpływem FO teraz będzie inaczej?  Och tęsknimy do tych pól zielonych ale jeszcze trochę 
 Jest ciepło i śnieg stał się raczej brzydki, bo ścieżki brudne, śliskie ale na rabatach skorupa nie odpuszcza.
  Jest ciepło i śnieg stał się raczej brzydki, bo ścieżki brudne, śliskie ale na rabatach skorupa nie odpuszcza.  Ja je kupuję i przenoszę do ogrodu, część ładnie rośnie a są trochę inne niż te co mam. Pozdrawiam
 Ja je kupuję i przenoszę do ogrodu, część ładnie rośnie a są trochę inne niż te co mam. Pozdrawiam 

Skoro za mną chodzi, to muszę go zaprosić.
 Skoro za mną chodzi, to muszę go zaprosić.  

U mnie też niby cieplej, wszystko płynęło, ale na termometrze zaledwie +2. Dzisiaj było podobnie
 U mnie też niby cieplej, wszystko płynęło, ale na termometrze zaledwie +2. Dzisiaj było podobnie  Na działkę nawet mnie jeszcze nie ciągnie, pogoda skutecznie odstrasza. Mieliśmy pojechać dzisiaj, ale było tak mokro, że nie chcieliśmy się taplać w błocie.
 Na działkę nawet mnie jeszcze nie ciągnie, pogoda skutecznie odstrasza. Mieliśmy pojechać dzisiaj, ale było tak mokro, że nie chcieliśmy się taplać w błocie.