Kusicie Wszystkie tymi irysami, ale ja trzymam się twardo postanowienia o nie wchodzeniu w nową kolekcję.

U Ciebie róże zaczynają kwitnienie, a ja już robię cięcie letnie. Strasznie szybko w tym roku to się odbywa. A może będą kwitły trzy razy

Elwi
 Elwi   
   "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" to kolejne bardzo mądre powiedzenie i tego się trzymaj.
 "nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło" to kolejne bardzo mądre powiedzenie i tego się trzymaj.  
  boskie, nie umiałabym wybrać tylko jednego. Każdy mi się podoba, peonie szczególnie białe i bladoróżowe zawsze garściami kupuję do wazonu. Uwielbiam je, ale nie mam w swoim ogrodzie , bo miejsce nie to
 boskie, nie umiałabym wybrać tylko jednego. Każdy mi się podoba, peonie szczególnie białe i bladoróżowe zawsze garściami kupuję do wazonu. Uwielbiam je, ale nie mam w swoim ogrodzie , bo miejsce nie to   Miejsce w którym mam ogród jest wyjątkowo zimne, pomiędzy dniem bardzo gorącym, a zimnym porankiem  często zachodzi bardzo duża różnica temperatur. Róże w takich warunkach słabo przyrastają i późno kwitną. wiesz jak mnie to wkurza.....
 Miejsce w którym mam ogród jest wyjątkowo zimne, pomiędzy dniem bardzo gorącym, a zimnym porankiem  często zachodzi bardzo duża różnica temperatur. Róże w takich warunkach słabo przyrastają i późno kwitną. wiesz jak mnie to wkurza.....   czasami myślę o wybudowaniu czapy nad całą rabatą hahaha. Tylko najpierw muszę wygrać w totka
  czasami myślę o wybudowaniu czapy nad całą rabatą hahaha. Tylko najpierw muszę wygrać w totka   

To jest czosnek, którym w tym sezonie zachwycam się najbardziej. Jestem nim oczarowana i wiem już na jaki muszę zapolować jesienią. Bo te cztery, które mam to stanowczo za mało.
 To jest czosnek, którym w tym sezonie zachwycam się najbardziej. Jestem nim oczarowana i wiem już na jaki muszę zapolować jesienią. Bo te cztery, które mam to stanowczo za mało. 

To jedne z moich ulubionych kwiatów
   To jedne z moich ulubionych kwiatów  

Do tego tak cudnych
 Do tego tak cudnych 

Głowa do góry
 Głowa do góry
 . Dałaś po oczach tymi irysami
 . Dałaś po oczach tymi irysami   . Masz sporą kolekcję
 . Masz sporą kolekcję   . Zdjęcie z piwoniami i brzozą w tle cudowne
 . Zdjęcie z piwoniami i brzozą w tle cudowne   . Masz rację, czasem człowiekowi wszystko sypie się na głowę ale nie ma co tracić sił i nadziei
 . Masz rację, czasem człowiekowi wszystko sypie się na głowę ale nie ma co tracić sił i nadziei   . Pogoda jest bezwzględna i niesprawiedliwa , jak nie Sahara to podtopy
 . Pogoda jest bezwzględna i niesprawiedliwa , jak nie Sahara to podtopy   . U mnie dzisiaj też przeszło kilka ulew i co ja mam zrobić z tymi biednymi ostróżkami ??
  . U mnie dzisiaj też przeszło kilka ulew i co ja mam zrobić z tymi biednymi ostróżkami ??  Achh takie życie ogrodnika, każdy rok jest inny. Pozdrawiam
 Achh takie życie ogrodnika, każdy rok jest inny. Pozdrawiam   .
 .
 Wiem, że żadne słowa tu nie pomogą i trudno znaleźć dobrą radę, ale Ty wiesz, że myślę o Tobie i bardzo mocno Cię przytulam
  Wiem, że żadne słowa tu nie pomogą i trudno znaleźć dobrą radę, ale Ty wiesz, że myślę o Tobie i bardzo mocno Cię przytulam   
  i jeszcze długo będę zbierać szczękę z podłogi. To istne dzieła sztuki, a kolory...wręcz bajeczne. Ja co prawda mogę sobie tylko popatrzeć, bo moje serce i tak należy do Królowych, ale trzeba przyznać, że ilość barw i kształtów przebija wszystko
 i jeszcze długo będę zbierać szczękę z podłogi. To istne dzieła sztuki, a kolory...wręcz bajeczne. Ja co prawda mogę sobie tylko popatrzeć, bo moje serce i tak należy do Królowych, ale trzeba przyznać, że ilość barw i kształtów przebija wszystko   O piwoniach nawet nie wspomnę, bo wiesz, że Twoje są śliczne. U mnie chyba po czterech latach czekania zakwitła po raz pierwszy jedynym kwiatem - różowa piękność. Niestety tak długo na nią czekałam, że etykietę dawno szlag trafił, albo woda rozmyła. Nazwy nie znam, ale ważne, że zaszczyciła mnie kwiatem, bo już moja cierpliwość była na wyczerpaniu. Chyba się przestraszyła i postanowiła zrobić mi niespodziankę
  O piwoniach nawet nie wspomnę, bo wiesz, że Twoje są śliczne. U mnie chyba po czterech latach czekania zakwitła po raz pierwszy jedynym kwiatem - różowa piękność. Niestety tak długo na nią czekałam, że etykietę dawno szlag trafił, albo woda rozmyła. Nazwy nie znam, ale ważne, że zaszczyciła mnie kwiatem, bo już moja cierpliwość była na wyczerpaniu. Chyba się przestraszyła i postanowiła zrobić mi niespodziankę   
  I nie daj się!
  I nie daj się!
 - no, nie że w tej epoce, tylko w czasach mojej młodości, a to jednak może nie wielka ale różnica
 - no, nie że w tej epoce, tylko w czasach mojej młodości, a to jednak może nie wielka ale różnica   ) I Twoje kwiaty porównałam do dworskich kawalerów strojnych w falbany, kolorowe żaboty i płaszcze. Między szpalerami tych strojnych kawalerów  przechadzają się eleganckie, trochę pompatyczne, wystrojone w falbany i krynoliny panny piwonie.
 ) I Twoje kwiaty porównałam do dworskich kawalerów strojnych w falbany, kolorowe żaboty i płaszcze. Między szpalerami tych strojnych kawalerów  przechadzają się eleganckie, trochę pompatyczne, wystrojone w falbany i krynoliny panny piwonie.