Powojniki cudne, mam też pełnego ale coś kiepsko kwitnie w ubiegłym sezonie zaszczycił tylko dwoma kwiatkami, chyba miejsce mu nie odpowiada, muszę pokombinować , a to to już lubię

Miłego dnia

życzę.
  życzę. , a ja się jeszcze obijam podglądając jeno Wasze zmagania z  wysiewami.
, a ja się jeszcze obijam podglądając jeno Wasze zmagania z  wysiewami. 

na spółkę z dzwońcami, wróbelkami i mazurkami.
  na spółkę z dzwońcami, wróbelkami i mazurkami. 
  . Ja szukam wiciokrzewu spotkanego kiedyś w Jaworkach który pachniał na kilka metrów i wtedy zachorowałam na wiciokrzew. Mam już chyba z 5, ale żaden tak nie pachnie jak tamten
. Ja szukam wiciokrzewu spotkanego kiedyś w Jaworkach który pachniał na kilka metrów i wtedy zachorowałam na wiciokrzew. Mam już chyba z 5, ale żaden tak nie pachnie jak tamten  

Róża to Lykkefund pnie się po czereśni
  Róża to Lykkefund pnie się po czereśni  

Posyłam pozdrowienia i buziaki
  Posyłam pozdrowienia i buziaki

Podstawą wysiania heliotropu jest nie przykrywanie nasion i chwilę cierpliwie trzeba poczekać
Podstawą wysiania heliotropu jest nie przykrywanie nasion i chwilę cierpliwie trzeba poczekać  

Doczekamy się wiosny wspominając, byle tylko nie musielibyśmy robić tego za długo
  Doczekamy się wiosny wspominając, byle tylko nie musielibyśmy robić tego za długo  Sianie skraca czas i zajmuje niespokojne rączki!  Pozdrawiam
  Sianie skraca czas i zajmuje niespokojne rączki!  Pozdrawiam   
  Zima i wiosna będzie z nami już tak pogrywać, ale w lutym lubi jeszcze ścisnąć
 Zima i wiosna będzie z nami już tak pogrywać, ale w lutym lubi jeszcze ścisnąć  

Lubię białe powojniki i mam ich parę a może będzie więcej, tylko niech już uporządkuję ogród. Aż takiego słoneczka to nie mam i moje heliotropy siedzą na parapecie ale na południowym oknie.
  Lubię białe powojniki i mam ich parę a może będzie więcej, tylko niech już uporządkuję ogród. Aż takiego słoneczka to nie mam i moje heliotropy siedzą na parapecie ale na południowym oknie. ... ale dziękuję życzenia zdrówka zawsze przyjmę z wdzięcznością. Pozdrawiam i całuję
 ... ale dziękuję życzenia zdrówka zawsze przyjmę z wdzięcznością. Pozdrawiam i całuję 
 ale jak Iwonce i Tobie podziękuję
  ale jak Iwonce i Tobie podziękuję  

Więc nie pomogę w ustaleniu nazwy. mam takie dwa i bezproblemowo rosną i kwitną.
  Więc nie pomogę w ustaleniu nazwy. mam takie dwa i bezproblemowo rosną i kwitną. 

, różyczki cudne
 , różyczki cudne   , no ale i widoki za oknem mimo bieli masz fajne, tyle różnych ptaszyn do Ciebie zaglada. Ja jeszcze nic nie wysiałam, ciągle nie mam ziemi do siania
 , no ale i widoki za oknem mimo bieli masz fajne, tyle różnych ptaszyn do Ciebie zaglada. Ja jeszcze nic nie wysiałam, ciągle nie mam ziemi do siania  

, o Amarylisa zadbać bym nie umiała, nie uprawiałam go jeszcze, wiem tylko, że lubi duzo światła, a wode do podstawka, ale jeśli w samym torfie, to pewnie ciężko mu sie utrzymać w doniczce?
 , o Amarylisa zadbać bym nie umiała, nie uprawiałam go jeszcze, wiem tylko, że lubi duzo światła, a wode do podstawka, ale jeśli w samym torfie, to pewnie ciężko mu sie utrzymać w doniczce?

. To Hippeastrum. Pozdrawiam
 . To Hippeastrum. Pozdrawiam 

Nic to ogrodnik wzorem cierpliwości!
  Nic to ogrodnik wzorem cierpliwości!

. Faktycznie cuda na kiju  i to prawie dosłownie bo szczepione na pniu
 . Faktycznie cuda na kiju  i to prawie dosłownie bo szczepione na pniu   . Zdjęcia przepiękne pokazałaś i aż mi smaka na wiosnę zrobiłaś
 . Zdjęcia przepiękne pokazałaś i aż mi smaka na wiosnę zrobiłaś   . U mnie słońce i +6 stopni
 . U mnie słońce i +6 stopni   . Żal tylko, że to dopiero początek lutego
 . Żal tylko, że to dopiero początek lutego   . Gdyby tak była to połowa marca to na pewno poszłabym do ogrodu
 . Gdyby tak była to połowa marca to na pewno poszłabym do ogrodu   . Z tym sianiem masz trochę racji i może nawet pokusiłabym się na kilka roślin ale trochę boję się o moją kotkę
 . Z tym sianiem masz trochę racji i może nawet pokusiłabym się na kilka roślin ale trochę boję się o moją kotkę   . Czy ona mi tego nie porozwala ale jak nie spróbuję to się nie przekonam. Przy dobrych wiatrach będę mogła tego roku zrobić mini warzywnik więc może jakąś rozsadę sałat bym zrobiła
 . Czy ona mi tego nie porozwala ale jak nie spróbuję to się nie przekonam. Przy dobrych wiatrach będę mogła tego roku zrobić mini warzywnik więc może jakąś rozsadę sałat bym zrobiła   . Pomidory i papryki też mnie kuszą. Muszę popatrzeć kiedy się je wysiewa bo zielona jestem w tej materii . Na razie wyciągnęłam z chłodnego pomieszczenia zimowane pelargonie i dałam do ciepełka. Powinny wypuścić młode i będzie rozmnażanie
 . Pomidory i papryki też mnie kuszą. Muszę popatrzeć kiedy się je wysiewa bo zielona jestem w tej materii . Na razie wyciągnęłam z chłodnego pomieszczenia zimowane pelargonie i dałam do ciepełka. Powinny wypuścić młode i będzie rozmnażanie  . Jak do tej pory nie było z tym problemów więc tego roku też liczę na kilka własnych sadzonek. Pozdrawiam
 . Jak do tej pory nie było z tym problemów więc tego roku też liczę na kilka własnych sadzonek. Pozdrawiam   .
 .
 Maryś!
 Maryś!  
  ale potrafią zepsuć nastrój, gdy pukają dzióbkami w metalowe części słupów elektrycznych, których jest kilka tuż przy i w bliskim sąsiedztwie naszej działki.
  ale potrafią zepsuć nastrój, gdy pukają dzióbkami w metalowe części słupów elektrycznych, których jest kilka tuż przy i w bliskim sąsiedztwie naszej działki.  Dźwięk tego stukania jest bardzo, bardzo denerwujący.
  Dźwięk tego stukania jest bardzo, bardzo denerwujący.  
  U mnie w domku stoją trzy hiacynty. W pąkach jeszcze, ale gdy zakwitną, to będzie pachnąco.
  U mnie w domku stoją trzy hiacynty. W pąkach jeszcze, ale gdy zakwitną, to będzie pachnąco.  
  Ładne kępy orlików
 Ładne kępy orlików  , ale najpiękniejsze są Twoje różyczki.
 , ale najpiękniejsze są Twoje różyczki.