To mój obcy. Myślę,że za kilka dni łatwiej się go rozpozna.
A dzisiaj listonosz przyniósł mi kopertę z nasionkami pomidorów od Ma-Do.

Jestem w szoku,że można mieć tyle gatunków
 Oby ten rok był pomyślny dla pomidorów.Dzięki serdeczne Małgosiu

.
. Jagi
  Jagi

) Doceniam,doceniam,że fotografujesz zimę dla mnie,ale czemu nic nie przyniosłaś
 ) Doceniam,doceniam,że fotografujesz zimę dla mnie,ale czemu nic nie przyniosłaś  Tak czekałam! Dzisiaj rano przywitał mnie piękny widok za oknem,nie mogłam uwierzyć,że to widzę,bo w wieczorem wracaliśmy od syna i nic nie zapowiadało takich opadów. Wyszłam z aparatem do ogrodu,bo wiadomo kiedy takie widoki się powtórzą?
 Tak czekałam! Dzisiaj rano przywitał mnie piękny widok za oknem,nie mogłam uwierzyć,że to widzę,bo w wieczorem wracaliśmy od syna i nic nie zapowiadało takich opadów. Wyszłam z aparatem do ogrodu,bo wiadomo kiedy takie widoki się powtórzą?

),że dziwi się,że nie zatrzymali mi tego
 ),że dziwi się,że nie zatrzymali mi tego  Chociaż pewnie otwierali,bo koperta była taśmą zaklejona
 Chociaż pewnie otwierali,bo koperta była taśmą zaklejona  Kiedy pokazałam wcześniejszą przesyłkę z nasionami kwiatów,usłyszałam;"ciociu,oni pewnie cię już znają"
 Kiedy pokazałam wcześniejszą przesyłkę z nasionami kwiatów,usłyszałam;"ciociu,oni pewnie cię już znają"  Sprostowanie;nasionka dostałam,nie kupiłam
 Sprostowanie;nasionka dostałam,nie kupiłam  

Śliczne zdjęcia, Mireczko!
 Śliczne zdjęcia, Mireczko!  
  choć śniegu dosypało po to, by szybko topić i teraz już tylko gdzie nie gdzie cieniutkie białe płachetki jeszcze leżą.
  choć śniegu dosypało po to, by szybko topić i teraz już tylko gdzie nie gdzie cieniutkie białe płachetki jeszcze leżą.  Idzie odwilż, ale ze słoneczkiem, które dobrze robi moim sieweczkom.
  Idzie odwilż, ale ze słoneczkiem, które dobrze robi moim sieweczkom.  

Mireczko, pochwały za wysiewy, mi jakoś z tym nie po drodze, pewnie w pędzie życia zapomnę podlać czy choćby do nich pogadać i one mi się nie udają
  Mireczko, pochwały za wysiewy, mi jakoś z tym nie po drodze, pewnie w pędzie życia zapomnę podlać czy choćby do nich pogadać i one mi się nie udają  Puzzle fantastyczne, och jak ja to kiedyś uwielbiałam, ale nigdy takiej ilości nie układałam, tysiączki albo dwutysiączki to tak. Taką piękną białą zimę to ja lubię, ale tęskno mi już do wiosny, zatem pozdrawiam
 Puzzle fantastyczne, och jak ja to kiedyś uwielbiałam, ale nigdy takiej ilości nie układałam, tysiączki albo dwutysiączki to tak. Taką piękną białą zimę to ja lubię, ale tęskno mi już do wiosny, zatem pozdrawiam 

Mireczko, czy Ty jeszcze te puzzle układasz?!
 Mireczko, czy Ty jeszcze te puzzle układasz?!  

Nie miałam weny na forum jakoś
 Nie miałam weny na forum jakoś  Zimy prawie nie było,więc nie zdążyłam zatęsknić za ogrodem pewnie,bo już nie wyglądam na noski-zwiastuny wiosny.Czekam na wielkie bum.Na razie mam to ze strony oczaru
 Zimy prawie nie było,więc nie zdążyłam zatęsknić za ogrodem pewnie,bo już nie wyglądam na noski-zwiastuny wiosny.Czekam na wielkie bum.Na razie mam to ze strony oczaru  

) się do tysiąca
 ) się do tysiąca