Ogródek Gosi 17

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi 17

Post »

Mało aktywne, phi ;:168 Ciągle podglądam i czytam ;:209
Dzięki za miłe spotkanie. Było bardzo przyjemnie, a jakie plany snute ;:224 Już się martwię jak znajdę czas na ogród przy takich planach wyjazdowych :;230
Musiałam trochę odespać a i w pracy Sajgon, bo szefowa na urlopie a robotę trzeba wykonać ;:131 A myślałam, że już się uspokoi.
Buziak, do następnego :wit

ps. Powojnik JP2 wymiata. Szkoda że u mnie powojniki stale łapie uwiąd mimo miliona środków zaradczych ;:222
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zawsze podziwialam te twoje schodki i wokół nich roślinność. Piękny widoczek Gosiu ;:108
Iryski masz śliczne.
Ja mam kilka i mi wystarczy :)
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Małgosiu wspominki super :) moje czosnki bardzo ładnie się rozrastały, więc pewnie i Twoje się rozrosną! Clematisy wymiatają, masz sporo również irysów, hmm ładnie to wygląda ja w zeszłym roku zakupiłem sporo miniaturowych, ale chyba będę musiał sobie dokupić też wyższe :)
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Gosia, ależ się świetnie wszystko rozrosło przy tej zacienionej ścieżce ;:oj Niesamowicie to wygląda i jeszcze ta różnorodność roślin. A do tego nienaganny trawnik. Warty jest każdej minutki twojej ciężkiej pracy ;:180
Gosia, jak ja ci zazdroszczę kaliny ;:167 Tyle razy patrzyłam na jej zdjęcia na FO i nic. Dopiero ubiegłej wiosny zetknęłam się z tym pachnącym cudem powiedzmy "na żywo".. Od tamtej pory marzę żeby ją gdzieś wcisnąć.. Wcisnę.. daję słowo, choćby mnie Pan Mąż miał ścigać z łopatą.. ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Gosiu masz śliczne irysy! czy na jednym zdjęciu taki wymurowany to słupek od ogrodzenia czy może wędzarnia?
Będę budować na wiosnę i wszędzie szukam wzoru :D
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu , piękny ten powojnik na płocie .Mam ich zbyt mało , muszę się poprawić ;:oj
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Cześć, Margo!
Autentycznie zachwycił mnie Twój trawnik ;:oj. Po prostu aksamit!
Gratulacje. Każdy chciałby taki mieć. Ja na pewno, choć przy takich suszach jakie nękały mnie przez ostatnie lata to raczej marzenie ściętej głowy :cry:.
Masz tojeść ciemnopurpurową 'Beaujolais' ;:oj. Piękna jest. Ciekawe czy przetrwa zimę.

;:196 Jagi
PS. Pozdrawiam wszystkie uczestniczki spotkania u Ciebie.
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11

Post »

Małgosiu ! A co to jest za cudo takie zwiewne i delikatne przy tarasie , które góruje nad wszystkimi roślinami? Czy to jakaś brzoza , wierzba? Nie rozpoznaję z tej odległości
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Na Was zawsze można liczyć ;:138 ;:196
Jak miło zajrzeć i zobaczyć tyle wpisów, mimo, że ja ostatnio nie mam za wiele czasu na forum. Zawsze coś.
A myślałam, że zimą będę się nudzić.

Iwonko, nadmanganian, ale i dużo potasu oprócz tego. Powojniki lubia tak samo dobrze zjeść jak róże
Kociołek używamy od czasu do czasu, ale częściej korzystamy z grilla

Ewlinko, byłam i dostałam oczopląsu. Wyszłam szybciej niż weszłam. Zlękłam się, że już stamtąd nie wyjdę.
Tuje miały 10 cm. Kupiliśmy od razu 100 szt. Musiały być tanie. :D
Ja już będę cieszyła się z marca. JUż nie mogę doczekać się wyjścia do ogrodu

Ewo, nie chciałam tworzyć rabat przy tarasie, bo musiała to być obsadzona skarpa. Jakoś nie lubię takich. Dlatego wybrałam pagórek. Dodatkową korzyścią było to, że dzieci nie mogły spaść z tarasu. No i zimą mogły zjeżdżać na sankach. Mała górka, ale jednak. A takie urozmaicenie terenu jak sama piszesz jest fajne. I mam rewelacyjny widok z tarasu na rabaty.
Przy rabacie rośnie cyprysik groszkowy Filifera Nana.

Jolu, ;:196
Musimy to powtórzyć. Takie zimowe spotkanie jest fajne, ale jest dużo lepiej jak można wyjść do ogrodu. Przynajmniej nogi można rozprostować ;:306
Jestem bardzo ciekawa, czy przynajmniej kilka z tych planów uda się zrealizować
Cały czas myślałam o Tobie, co tam w pracy. Dopóki szefowa nie wróci będzie słabo pewnie.
U mnie wkurzają mnie idiotyczne pomysły naszych przełożonych. Zupełnie nie znają się na prawie pracy. I na prowadzeniu biznesu. Załamka. Żeby nie ludzie firma już dawno by padła. A gdyby był dobry szef mogłaby się jeszcze rozwijać.
Ciekawe co z tym uwiądem?

Aniu, czyli nie zakochałaś się w irysach. Ja początki miałam trudne, ale teraz nie wyobrażam sobie bez nich rabat. ;:173

Mariusz, drobne czosnki faktycznie rozrastają się, ale te są olbrzymie i nie wiem, czy tak łatwo się rozmnażają.
Ja też zaczynałam od miniaturek. Potem dostałam kilka wysokich i jestem z nich bardzo zadowolona.

Sabinko, z trawnika jestem zadowolona, chociaz nie do końca. Niestety opanowały go mrówki. Całe lato z nimi walczyłam. Zakładały gniazda pod trawnikiem, a przez to wybierały ziemię z korzeni. Niestety to chyba walka przegrana. Ale może wiosną trawnik znowu odbije.
Kalina pachnąca jest cudowna. Zapach roznosi się po całym ogrodzie. U mnie rośnie w kącie, bo tez nie miałam jej gdzie posadzić, ale mimo to jestem zadowolona, bo najważniejszy jest zapach nie wygląd.

Marysiu, nie mam wędzarni. Pewnie chodzi Ci o drewutnię.
Niestety mój m. nie ma ochoty na wędzarnię
Pewnie boi się, że karzę mu ciągle tam stać i wędzić ;:306

Elu, Omoshiro u mnie nie jest kłopotliwy. W tym roku nawet zakwitł powtórnie, co mu się do tej pory nie zdarzyło.

Jagi, jak już pisałam Sabince tak pięknie trawnik wyglądał tylko do połowy lipca. Potem został zaatakowany przez mrówki.Niestety zanim się zorientowałam, że to one niszczą trawnik, połowa była już wyschnięta. Nie całkiem, ale jednak. Prawdopodobnie moje piaski ułatwiają im robotę
Nie sądzę, żeby ta tojeść przetrwała, ale i tak ją kupię ponownie jeśli gdzieś znajdę. Bardzo ją lubię.
W końcu i my musimy się spotkać ;:173

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu :wit . Fakt, oczopląsu to można dostać na takich stronach :;230 . Skoro tuje miały 10 cm to faktycznie szybko wyrosły ;:oj . Moje te , które sadziłam najwcześniej też już spore ale posadziłam je dość rzadko i jeszcze się nie złączyły. Myślę, że za dwa lata powinny się połączyć ;:108 . No ale niestety to tylko kawałek a kiedy reszta ?? Oj poczekam z 10 lat ;:131 . Ostatnio przeglądam strony w poszukiwaniu drzew i krzewów i też oczopląsu dostaję bo taki wybór, że nie wiadomo co brać :;230 . Kilka typów mam ;:224 . do marca zleci szybciutko ;:108 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Witaj Gosiu jak ja lubię takie zdjęci ;:138 widzę kilka irysków odemnie pięknie Ci zakwitły ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Tyle pięknych kolorów, że aż nie wiadomo co piękniejsze, oczy sie radują ;:138 Małgosiu czy ta tojeść ciemnopurpurowa 'Beaujolais' jest jednoroczna?
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Gosiu dałaś czadu.
Praca się opłaca (nawet się rymuje :D ), ale ogrodem możesz się pochwalić.
Jest cudowny. ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wczorajszy dzień bardziej przypominał wiosnę niż zimę. Ale chciało mi się popracować w ogrodzie. ;:173
JUż nie mogę się doczekać.

Ewelinko, tuje sadziłam co 60 cm. Pamiętaj obcinaj czubki, wtedy sie rozrosną w szerz. Trzeba je ciąć. Chyba, że to są szmaragdy.
Moje urosły na odpowiednią wysokość w 5 lat. Potem zapuściłam i teraz tnę po metrze i ciągle za mało.
Co masz na oku z drzew i krzewów?

Geniu, większość irysów jest od Ciebie ;:196
Uwielbiam je

Iwonko, niestety ta tojeśc jest jednoroczna. Ale i tak będę ją kupowała, tak samo jak szałwię omączoną.

Marylko, jak fajnie, że zajrzałaś ;:138
I to jeszcze z tak miłym komentarzem. Może kiedyś zorganizujemy spotkanie Płocczanek. jest nas tak mało.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Gosiu widzę,że nie próżnujesz i sporo fotek letnich pokazujesz ..jest co oglądać i tak trzymaj! ;:138
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”