Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Minnie
200p
200p
Od: 11 kwie 2016, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój wymarzony ogród - czyli przygody Mariusza z działką cz. 2

Post »

Witaj Mariuszu :wit

Dawno mnie u Ciebie nie było, podziwiałam piękne lilie, plony z warzywnika, jesienne astry i chryzantemy - wciąż zachodzę w głowę, gdzie Ty to wszystko upychasz? ;:oj

Na koniec jeszcze świetna wiadomość o zwrocie pieniędzy. Czasem los potrafi się odwrócić i szczęście się do nas uśmiecha, a oszuści jak nie pyszni muszą oddać, co ukradli. Brawa za determinację, możesz być z siebie dumny, tym bardziej, że to niemałe pieniądze.
Pozdrawiam serdecznie, Ania
Bylinowo-różany ogród u Minnie
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Hej Mariusz :wit przybiegłam do Ciebie zobaczyć co słychać, a widzę, znaczy Ciebie nie widzę :D
Widzę za to przepiękne chryzantemy, super ;:215
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariuszu :wit Super :tan cieszę się razem z Tobą,ze odzyskałeś pieniążki :tan Dzisiaj u mnie była przez godzinę niesamowita śnieżyca , wiało potwornie . To jest pierwszy opad śniegu, który utrzymuje się . Dotychczas poprószyło i zaraz topniało. Pozdrawiam serdecznie ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Witajcie Kochani :)
Jakoś nie mogłem znów się zebrać na pisanie, w sumie nie ma co pokazywać, zostały tylko wspominki to i jakoś tak się pisać nie chce :)
A jak już zobaczyłem całą akcję z zamykaniem forum, to zamarłem i już całkiem chęci odleciały. Mam nadzieję, że to tylko pogłoski i wszystko zostanie wycofane.
U mnie wszystko po staremu, spokojnie zima lekka, teraz trochę mrozi, bo tak to wieczny deszcz i nic więcej. Oczywiście wpadłem już w szał zakupowy, kupiłem już kilka piwonii od dwóch różnych dostawców, zobaczymy jaka jakość będzie, jednego mam już sprawdzonego, a zobaczymy jak będzie z drugim :) ogólnie to nie wiem gdzie je posadzę ;:224 ale jakoś to będzie, w końcu będę rabaty zmieniał to i się jakieś miejsce znajdzie. Dodatkowo wpadłem znów w sidła lilii, których miałem już nie kupować, a skończyło się na tym, że również z dwóch miejsc zamówiłem... ehhh muszę chyba sobie odłączyć internet hihi.
Nie wspomnę już o ofertach forumowych, które ciągle przeglądam i już wymyślam co to bym chciał nowego :) ja nie wiem gdzie posadzę wszystkie moje zachcianki, szczególnie że część rabat musze zluzować bo za ciasno się porobiło jak się wszystko rozrosło, oczywiście koleżanki Forumowe mówiły, że tak będzie, ale ja oczywiście wiedziałem lepiej i teraz mam :;230
Zdjęcia wspominkowe wstawię później, bo teraz nie mam dostępu :)

Marto[koziorożec] dziękuję za miłe słowa, masz rację nie można się poddawać!

Aniu[anna1946] ja w tym roku czosnku nie będę miał, w ogóle w tym roku planuję minimalizm hihi, ale mam nadzieję, że Twój wyrośnie i będziesz zadowolona.

Beatko[Beaby] dziękuję za miłe słowa i życzenia.

Andrzeju[any57] dzięki, fakt cieszyłem się jak dziecko ;:138

Danusiu[Danka65] fakt warto walczyć do końca.

Marysiu[Maska] dziękuję za życzenia i miłe słowa.

Danusiu[Danuta z] jeśli chodzi o siatkę to już napisałem na priv :) gdybyś miała jakieś pytania to śmiało.

Olu[Bufo-bufo] dziękuję.

Ewelinko[ewelkacha88] dziękuję za miłe słowa.

Elu[pela11] no widzisz wpadłem w szał zakupów hihi tak jak mówisz, ja nie wiem gdzie będę to wsadzał.

Jadziu[JAKUCH] ja również mam nadzieję, że ten rok będzie radosny :)

Beatko[Bazyla] dziękuję za życzenia.

Iwonka[Iwonka1] widzisz u Ciebie śnieg był u mnie jest teraz o ile można nazwać to śniegiem :;230

Piotrek[buum] no ja nie wiem ja jakoś nie mogę się zebrać na działkę, chociaż roślinki czekają na okrycie, nie wspomnę już o drzewkach do malowania.

Ewo[ewaidc1198] dziękuję za życzenia.

Aniu[Minnie] noom ja też nie wiem gdzie to upycham, a najgorsze że z każdym sezonem coraz więcej kupuję, moja działka pęknie w szwach hihi.

Iwonko[iwona0042] zmotywowałaś mnie żebym się w końcu odezwał, bo tak jakoś zawsze mi było nie po drodze napisać coś u siebie :)

Bogusiu[bwoj54] widziałem, że szalejesz z zakupami :) będziesz miała co robić na wiosnę hihi, ja w tym roku siał praktycznie nie będę :)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

" Nie po drodze pisać u siebie", no nie wytrzymam ;:306 , no robisz zamówienia ale nie wiesz gdzie posadzisz, to tak jak ja, ale jak mi się coś podoba to odmówić sobie nie umiem, a też jak zresztą wiesz zapełniona działka tak, że pęka w szwach ;:oj
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Mariusz,ale znikasz i się pojawiasz. Zima to może martwy czas ogrodowy ale na forum dalej jest cieplutko. I nie myślę tu o podgrzaniu nas wczorajszym zamknięciem a o rodzinnej atmosferze.
Tu zawsze jest o czym rozmawiać choćby w ogrodzie nie być całą zimę.

Nie dziwię się,że Ci się nie chce. Mnie też by się nie chciało pewnie, ale zabrałam się za armienie ptaszk?w i mam teraz obowiązek. Ale cieszy mnie to bo tak to bym pewnie pr?żnowala w domu. A tu i pies się przewietrzy i ja skorzystam. Polecam taki ' zmuszacz'. Pogoda nie nastraja, ale zawsze jak się już wyjdzie z domu to się robi miłej.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariusz, taki czas, że się nie chce :D Ale za chwilę FO będzie tętnić życiem po staremu, bo już bliżej niż dalej do wiosny. Też mnie korcą różne cuda, cudeńka, i jak jednym się wywinę, to wpadam w sidła innych. Lilie uwielbiam, nawet zaglądałam do L, ale po głębokim zastanowieniu szybko opuściłam sklep. Nie mam pojęcia jak je wkomponować, i tak już sporo cebul liliowych mam w gruncie, a ostatnio sadziłam piętrowo. :lol: Teraz pora na głęboki oddech, planowanie i niedługo do dzieła.
Odzyskałeś kaskę to sobie poszalej, a kto zabroni ;:333 :uszy
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Na razie nie mam pytań.Nawet w sklepach nie byłam.Po pierwsze to chorowałam,a potem nie było pogody odpowiedniej.Jeszcze do tego
w sklepie ogrodniczym na naszej ulicy był remanent prawie miesiąc.
Teraz jest fajna pogoda.Dziś świeciło słońce ,był mróz i leży śnieg,czegoż chcieć więcej.
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48

Post »

I tak trzymać. Nie ma co popuszczać oszustom. Super że się Tobie udało, niech to będzie przykład dla tych którzy się wahają by domagać sie swoich praw.
Udanego sezonu i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Mariuszu , często forum rusza nas wszystkich , bo to prawda , że tu jest jak w rodzinie i jak ktoś długo milczy to wszyscy się martwią czy aby wszystko u niego w porządku .Też w ogrodzie jeszcze nie byłam chociaż ciekawa jestem czy wzeszło mi żyto na poplon , może wybiorę się w lutym , no bo w marcu , to już na pewno , bo przecież trzeba będzie ciąć winorośle .Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Ooo jak miło, nie spodziewałem się tylu wpisów hihi :) Miło, że pamiętacie o mnie mimo, że nie mam co pokazać :)
Dzisiaj mroźno, ale człowiek już w domu więc można chwilę odpocząć. Obiecałem trochę wspomnień, także na dole będzie można podziwiać :)

Iwonko[iwona0042]
hihi no tak to jest, że jak zajrzę do Was to później nie chce mi się pisać u siebie :) jak to muszę naprawdę jakiś zakaz sobie zrobić, bo mam już wiele, a ciągle coś dokupuję. Trochę taki w gorącej wodzie kąpany jestem bym powiedział.

Maju[Foxowa] ja cały czas jestem :) praktycznie codziennie, a nawet kilka razy dziennie, biegam po Waszych wątkach i tak jakoś czasu nie ma na mój :D No ja karmniki mam chyba muszę je zapełnić i na działce dzięki temu będę się pojawiał :)

Małgosiu[PEPSI] no to widzisz ja też zajrzałem do L.. i niestety nie umiałem go opuścić tak jak Ty hehe, to prawda czekam tylko już na wiosnę, żeby móc podziwiać Wasze pierwsze kwitnienia i swoje też oczywiście :)

Danusiu[danuta z]
u nas też dzisiaj słonko było, hmm mówisz, że w sklepie remanent, może to i lepiej bo tak byś się skusiła na jakieś zakupy :)

Edziu[Ed04] no radość była, bo szczerze mówiąc liczyłem już się ze stratą

Elu[pela11]
nom ja też już powoli planuję, cięcie drzewek winorośli, jeszcze dużo pracy mnie czeka, a z każdym rokiem zamiast ubywać to dochodzi więcej, bo zawsze coś wymyślę :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Mariuszu :wit . Jest zima więc musi być mroźno :wink: . Jeszcze żeby tak śnieg chciał spaść i otulić rośliny ;:131 .Twoje lilie cudowne ;:138 . Dzisiaj zamówiłam sobie kilkanaście nowych odmian i czekam na wiosnę ;:224 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mariuszu takie cudne widoczki a w dodatku pachnące to miód na serce przy takiej zimnicy ;:180
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No lilie to masz prześliczne, moje gdzieś się zagubiły chyba w tym gąszczu, ale chcę posadzić je znowu, no pare jest ale tylko parę, to za mało, chcę więcej ;:306
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Mariusz.
Mnie też długo na forum nie było i nawet nie próbuje nadrabiać zaległości, bo to jest nie możliwe.
Mam nadzieję, o ile forum będzie istniało :roll: , być od wiosny w miarę na bieżąco.
Śliczne masz lilie. Piękne odmiany i takie dorodne.
Z zakupami też szalejesz. Zdradzisz to pewne źródło zakupu piwonii :lol:
Ja staram się jak mogę ograniczyć z zakupami, ale na dalie się już skusiłam i chyba kilka lilii też kupię :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”