Nowy przepis UE, koniec for internetowych. Wrzesień będzie kluczowy dla świata informacji

Pytania techniczne i organizacyjne do Admina i Moderatorów.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nowy przepis UE, koniec for internetowych. Wrzesień będzie kluczowy dla świata informacji

Post »

Jestem przekonana że powstaną inne "internety" (na swoich satelitach i warunkach...) niezależne od obecnego a ten pójdzie do lamusa bo wszyscy go porzucą..
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
Administrator
---
Od: 28 gru 2006, o 10:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Nowy przepis UE, koniec for internetowych. Wrzesień będzie kluczowy dla świata informacji

Post »

Minister Szczerski nie ma złudzeń: Wielkie koncerny mediowe to najwięksi beneficjenci ACTA2. Twórcy są gdzieś daleko w tle.
Bardzo interesujący artykuł - oddający o co chodzi w ACTA. Zachęcam do uważnego przeczytania.

:arrow: https://wpolityce.pl/polityka/412410-mi ... -koncernow

:idea:
Tu możesz pomóc poszkodowanym w powodzi - viewtopic.php?t=127991
Admin.
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 gru 2017, o 14:02

Post »

https://www.tuwroclaw.com/wiadomosci,gr ... 46444.html
http://62-510.pl/acta-2-wchodzi-w-zycie ... 2019-roku/
Dziś odbywają się protesty przeciwko ACTA2. Nowa ustawa/inicjatywa ma wejść w życie już 22 stycznia :!: :!: :!:
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

http://www.portalkujawski.pl/region/ite ... awie-acta2
https://wiadomosci.dziennik.pl/opinie/a ... ybory.html
Teraz czytam różne artykuły i jest tam napisane, że głosowanie zostało przełożone i odbędzie się najprawdopodobniej po wyborach w maju ;:224 Nie wiem czy to prawdziwe informacje, ale na końcu jest napisane, że wszędzie w sieci krążą informację o tym, że 22 stycznia dyrektywa wejdzie w życie oraz iż jest to nieprawdą ;:173 Mam nadzieję, że jest to prawdziwa informacja, bo bardzo się zżyłem z forum i nie chcę go opuszczać, bo uważam je za najlepszą stronę internetową na świecie :!: Po prostu nie wyobrażam sobie bez niego życia. Jest tu ogrom informacji, które na pewno przydają się tysiącom ludzi w Polsce jak i poza granicami naszego kraju.
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Czy oni nie widzą, że nawet Twórcy, których te przepisy w dużej części dotyczą, nie chcą nowych przepisów. Jest tyle apeli wielkich stron internetowych, portali, które są całkowicie przeciw :!: Za tą ustawą są raczej nieliczni. Miejmy nadzieję, że ktoś nas uratuje ;:108
https://www.stopacta2.org/pl/list-otwar ... radzie-ue/
Awatar użytkownika
norbert76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2011, o 14:36

Post »

A ja cały czas uważam, że to i tak kwestia właściwej interpretacji przepisów. Dobrze przed podjęciem jakichkolwiek decyzji związanych z działalnością forum, skonsultować to z prawnikiem/prawnikami, który dobrze orientuję się w przepisach unijnych. Już kiedyś pisałem, że UE tworzy przepisy w takiej formie, żeby tylko zwykły szary obywatel nie wiedział do końca o co chodzi.
W sieci cały czas krążą dwie opinie, jedna że de facto nic to nie zmieni, a druga że wpłynie znacząco na działanie portali. Nie do końca chce mi się wierzyć w tą drugą wersję, bo jest ona zupełnie nielogiczna.
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Awatar użytkownika
Administrator
---
Kontakt:

Post »

Już się kontaktowaliśmy.
Nie my jedyni zamkniemy forum.
Awatar użytkownika
norbert76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No dobrze, ale nawet jeśli przepisy zostaną przegłosowane, co ma mieć miejsce dopiero wiosną, jak już ktoś wyżej napisał, to i tak nie wejdą od razu w życie. Z tego co przeczytałem tutaj, dopiero gdzieś w 2021 roku. Zwykle na wdrożenie nowych przepisów jest jakiś czas przejściowy, a nie z dnia na dzień.

https://whatnext.pl/google-pokazalo-sku ... -acta-2-0/
"Głową muru nie przebijesz, ale jeśli zawiodły inne metody należy spróbować i tej." - Józef Piłsudski
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
maron18
200p
200p
Od: 10 wrz 2015, o 22:56

Post »

Jednak nie będzie (chwilowo) ACTA 2 :tan
https://ithardware.pl/aktualnosci/acta_ ... -8400.html
Awatar użytkownika
norbert76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A nie mówiłem?
Dżungla w bloku
Storczykowo u Norberta
Awatar użytkownika
zabkamarta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 maja 2017, o 18:41

Post »

Czyli jak zawsze panika w oczach a tu wychodzi, że sprawa wyjaśni się na Św. Dygdy...
Awatar użytkownika
aturi
200p
200p
Od: 8 maja 2014, o 20:47

Post »

Jestem ciekaw kiedy będzie acta 3
bo na pewno na taki pomysł wpadną za jakiś czas...
Pozdrawiam Marcin :)
Awatar użytkownika
Administrator
---
Kontakt:

Post »

Super informacja
Odrzucili.
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Administrator czyli ;:215 A może by tak zacząć czyścić wątki personalne i tematyczne aby mogły być przeniesione na NOWE FO gdy by ACTA2 jednak weszła w życie?? Mamy czas do "tzw MARCA" (bo nikt jednak nie wie kiedy to nastąpi)
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
--julian--
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko kto zdąży oczyścić prawie 5 milionów postów do marca?? ;:oj Trzeba by oczyścić wszystkie wątki. A to raczej trudno, bądź prawie niewykonalne ;:185 Bądźmy dobrej myśli, że nie będzie trzeba nic zmieniać. Chociaż taka awaryjna nowa strona jest jakimś pomysłem ;:215
Zablokowany

Wróć do „PYTANIA do Ekipy Moderującej. Techniczne. Archiwalne KONKURSY”