Witam Was kochani serdecznie ,już po świętach ,przebiegły spokojnie i rodzinnie ,ja się pochorowałam na zatoki,dopadła mnie gorączka i mam antybiotyki ,trudno ,i to trzeba przetrwać,na pole mało wychodzę ,więc róże dalej nie obsypane ,ale to nic ,przed nami Nowy Rok więc życzę wszystkim wszelkiej pomyślności,zdrowia,obfitości Łask Bożych ,radości i spokoju,oby spełniły się wszystkie marzenia
Marysiu,po wigilii pojechaliśmy na Pasterkę i właśnie z niej wróciłam ze złym samopoczuciem ,wcześniej nic nie odczułam ,że coś się złego dzieje ,ale już jest lepiej ,dużo teraz odpoczywam ,bo jedzenia mamy pod dostatkiem ,więc spokojnie sobie radzę ,dzisiaj ksiądz i ministranci byli u nas po kolędzie i zjedli z nami obiadek ,było nas dużo w domu przy stole ,a ja tak lubię ,pozdrawiam
Ewciu,dziękuję i też życzę ,żeby Twoje zdrowie dopisało ,żebyś od wiosny mogła siedzieć w swoim pięknym ogródku troszkę pracować i napawać się kwiatami i ich zapachami ,pozdrawiam
Iwonko,czasem nie śpię ,żeby zrobić co sobie wymyślę ,ja taka sowa jestem ,jak będziesz zbierała szyszeczki , żołędzie i buczynę ,to nazbieraj też sobie kawałków kory bo skrzaty super wyglądają na korze ,las masz przecież w zasięgu ręki a na brody materiał to mogę Ci kupić u mnie w hurtowni materiałów ,są takie sztuczne futerka o długim włosie białe i biało czarne ,po 20 cm wystarczy na duużo skrzatów,pozdrawiam , szczęśliwego Nowego Roku,zdrowia i pięknych widoków ogrodowych
Aniu,witaj,zrobię takie skrzaty i sfotografuję czynności po kolei ,może będzie mnie łatwiej to wyjaśnić,pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku,aby marzenia się spełniły
Elżuniu,te figurki to aniołki ,które dostałam od znajomych ,miały być do ogrodu ,ale jakoś żal mi je tam wynosić ,że sie zniszczą i zostały w domku,obrusiki w ilości 2 sztuki też dostałam od mojej wychowawczyni z liceum,bardzo się lubimy i często się spotykamy na herbatce u mnie w lecie jak jest ciepło lub u niej w zimowe miesiące,od czasu jak mi je podarowała nic innego nie leży już na tej ławie tak lubię te obrusiki i one bardzo pasują do mojego pokoiku,pozdrawiam i wszelkiej pomyślności w Nowym Roku życzę