Cieszę się, że te święta spędzasz tak jak zawsze sobie tego życzyłaś.

Wszystkiego dobrego!

Rodzina stawiła się prawie w komplecie, przy stole było ciasno, ale każdy miał swoje miejsce. Gdyby jednak przyjechali wszyscy, to na pewno byśmy się nie pomieścili.
 Rodzina stawiła się prawie w komplecie, przy stole było ciasno, ale każdy miał swoje miejsce. Gdyby jednak przyjechali wszyscy, to na pewno byśmy się nie pomieścili. Zaraz po Nowym Roku za to się wezmę
 Zaraz po Nowym Roku za to się wezmę

Najważniejsze jednak, że mimo kłopotów po drodze, to i tak wszystko skończyło się jak trzeba
 Najważniejsze jednak, że mimo kłopotów po drodze, to i tak wszystko skończyło się jak trzeba
 Jeszcze wielkanocne od czasu do czasu się zdarzają, ale bożonarodzeniowe nigdy. A już tzw, długie weekendy, to już po prostu nie wiem, co to jest. Na majowe święta czasami uda się wziąć kilka dni urlopu i wtedy któraś z nas ma wolne, ale miedzy świętami takie rzeczy się nie zdarzają. Ale nie narzekam, wiedziałam jakimi wyrzeczeniami wiąże się mój zawód, przywykłam do tego i nie rozpaczam. Rodzina też już nie liczy, że wyjedziemy na kilka dni, jak wszyscy, tak po prostu mamy i już.
 Jeszcze wielkanocne od czasu do czasu się zdarzają, ale bożonarodzeniowe nigdy. A już tzw, długie weekendy, to już po prostu nie wiem, co to jest. Na majowe święta czasami uda się wziąć kilka dni urlopu i wtedy któraś z nas ma wolne, ale miedzy świętami takie rzeczy się nie zdarzają. Ale nie narzekam, wiedziałam jakimi wyrzeczeniami wiąże się mój zawód, przywykłam do tego i nie rozpaczam. Rodzina też już nie liczy, że wyjedziemy na kilka dni, jak wszyscy, tak po prostu mamy i już.
 Tym bardziej, że sama byłam tak zabiegana, że nawet nie miałam kiedy usiąść do komputera
 Tym bardziej, że sama byłam tak zabiegana, że nawet nie miałam kiedy usiąść do komputera  

W czwartek kupiłam mięsa do pieczenia, bo tymi do wędzenia i na kiełbasę zajął się eM, w piątek doprawiałam, nadziewałam i zwijałam w rolady. Wieczorem przygotowaliśmy kiełbasę, od kilku lat robimy taką samą z marynowanym zielonym pieprzem i muszę przyznać, że jest to najlepsza kiełbasa na świecie
 W czwartek kupiłam mięsa do pieczenia, bo tymi do wędzenia i na kiełbasę zajął się eM, w piątek doprawiałam, nadziewałam i zwijałam w rolady. Wieczorem przygotowaliśmy kiełbasę, od kilku lat robimy taką samą z marynowanym zielonym pieprzem i muszę przyznać, że jest to najlepsza kiełbasa na świecie  

Musiałam więc przygotować całą górę jedzenia, nie tylko żeby było smacznie, ale i różnorodnie. Oczywiście zdarzyły mi się wpadki, ale wszystkie udało mi się tak zatuszować, że goście nie mieli o nich pojęcia. Było gwarnie i wesoło, ale jak zwykle, mimo iż rodzince apetyty dopisywały, to i tak jedzenia zostało bardzo dużo. Na szczęście takiego, które można długo przechowywać, jak chociażby swojskie wędzonki.
 Musiałam więc przygotować całą górę jedzenia, nie tylko żeby było smacznie, ale i różnorodnie. Oczywiście zdarzyły mi się wpadki, ale wszystkie udało mi się tak zatuszować, że goście nie mieli o nich pojęcia. Było gwarnie i wesoło, ale jak zwykle, mimo iż rodzince apetyty dopisywały, to i tak jedzenia zostało bardzo dużo. Na szczęście takiego, które można długo przechowywać, jak chociażby swojskie wędzonki.
 Dla niewtajemniczonych dodam, że jest to portret mojego Kapryska
 Dla niewtajemniczonych dodam, że jest to portret mojego Kapryska  

to naprawdę śliczny prezent. Ja mam taka firmę w której robią bańki może zamówiłabym Markowi banieczkę z Lolą...ciekawa jestem czy by wykonali?
  to naprawdę śliczny prezent. Ja mam taka firmę w której robią bańki może zamówiłabym Markowi banieczkę z Lolą...ciekawa jestem czy by wykonali? i właściwie jak na ogrodniczkę zmęczona do granic możliwości ale szczęśliwa
 i właściwie jak na ogrodniczkę zmęczona do granic możliwości ale szczęśliwa  

Fajny pomysł.
   Fajny pomysł.  

podziękuj mężowi. Dziczyzna to wspaniałe pyszne mięso.
  podziękuj mężowi. Dziczyzna to wspaniałe pyszne mięso. 
 W moich okolicach jest znana fabryka bąbek "Vobis",wiem,że realizują indywidualne zamówienia,ale pewnie w hurtowych ilościach.Obadam sprawę.
 W moich okolicach jest znana fabryka bąbek "Vobis",wiem,że realizują indywidualne zamówienia,ale pewnie w hurtowych ilościach.Obadam sprawę.

Filipowa Magda nie je mięsa od urodzenia, ale Filip jak na razie się nie poddaje i diety nie zmienia
 Filipowa Magda nie je mięsa od urodzenia, ale Filip jak na razie się nie poddaje i diety nie zmienia  

Portret Kapryska namalowała na podstawie zdjęcia. Zmieniła tylko tło na zimowe i wszystko wyszło przecudnie
 Portret Kapryska namalowała na podstawie zdjęcia. Zmieniła tylko tło na zimowe i wszystko wyszło przecudnie

ukłony dla talentu wykonawczyni .Święta minęły a za chwilkę wybije 24 i powitamy Nowy Rok 2019 oby był lepszy, albo taki jak ten właśnie mijający
 ukłony dla talentu wykonawczyni .Święta minęły a za chwilkę wybije 24 i powitamy Nowy Rok 2019 oby był lepszy, albo taki jak ten właśnie mijający   kurcze a Ty wiecznie w kuchni dyżurujesz to chyba druga Twoja profesja . Zdróweczka  Iwonko dla Ciebie i calutkiej rodzinki na ten Nowy roczek
 kurcze a Ty wiecznie w kuchni dyżurujesz to chyba druga Twoja profesja . Zdróweczka  Iwonko dla Ciebie i calutkiej rodzinki na ten Nowy roczek  

. Pora wybudzić się z tego mojego letargu
 . Pora wybudzić się z tego mojego letargu  . Mus odwiedzić zaprzyjaźnione wątki chociaż wiem, że wszystkiego nie nadrobię
 . Mus odwiedzić zaprzyjaźnione wątki chociaż wiem, że wszystkiego nie nadrobię   . Kochana śliczna ta bombka z Kaprysem
 . Kochana śliczna ta bombka z Kaprysem   . Świetny prezent dostałaś
 . Świetny prezent dostałaś   . Za nami święta i Sylwester więc powoli zaczną się przygotowania do wiosny
 . Za nami święta i Sylwester więc powoli zaczną się przygotowania do wiosny   . Życzę Ci wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku i samych sukcesów w każdej dziedzinie życia
 . Życzę Ci wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku i samych sukcesów w każdej dziedzinie życia   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .

wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku
 wszystkiego dobrego w tym Nowym Roku 
 coś pięknego.
 coś pięknego.