Iga
Parole mimo że młoda, tak mi pięknie kwitła, że dla mnie to królowa ogródka. Nie mogłam się napatrzeć tak mi się podobała i pięknie pachnie. Kwitła cztery razy (ostatni raz już przeniesiona w szklarni) Ja mam ją na pniu, więc wykopalam donice i przeniosłam.
To moja najładniejsza róża w ogrodzie , do tego stopnia mi się spodobała że planuje kupić w przyszłym roku cztery krzaczki tej róży. Widok będzie niesamowity

Moja sąsiadka działkowa ma krzaczek tej róży, wysoki bodaj 1,20- 1,50 (w tych granicach) jedyne na co zrobiłam uwagę, to nie podoba mi się jak ta róża buduje krzak- typowo jak wielkokwiatowe strzela takimi badylkami, więc ja planuję posadzić przed nią cos wyższego co zasłoni jej gołe nogi.
Powojnik ? hmm chyba jakiś wielkokwiatowy o równie wyrazistych kwiatach (fioletowy?)
Przyznam że nie bardzo to widzę, ale wiadomo rzecz gustu , mogę się mylić:)
Hortensje odkrywam tylko ogrodowe ale ja mieszkam w najcieplejszym rejonie Polski. Jeszcze nie było potrzeby okrywać

. Kopczyki każdej hortce robię

Fajnie że też masz hortusie, od razu mi się buzia cieszy
JAKUCH
Witaj Jadziu

, topór wojenny już zakopany, teraz pomału snuję nowe plany nasadzeniowe,pogoda i długie wieczory tak same sprzyjają temu. Od stycznia pojawią sie nowości w sklepach i znów pojawi się więcej chciejstw:)Czekam na ten moment bardzo, gdy pojawia się nasionka, cebule i kłącza, znów będę podziwiać, cmokać i "achać" z zapałem, co chwilę biegając do ogrodniczego. Wtedy ta zima nawet nawet najmroźniejsza nie straszna, bo człowiek bliżej myślami do wiosny
Powiedz mi proszę czy jęczmień mocno się rozrasta? Dużo potrzebuję miejsca? Widziałam go niestety tylko na zdjęciach ale ujął mnie bardzo:) z czym go fajnie skomponować?
Iga
Parole mimo że młoda, tak mi pięknie kwitła, że dla mnie to królowa ogródka. Nie mogłam się napatrzeć tak mi się podobała i pięknie pachnie. Kwitła cztery razy (ostatni raz już przeniesiona w szklarni) Ja mam ją na pniu, więc wykopalam donice i przeniosłam.
To moja najładniejsza róża w ogrodzie , do tego stopnia mi się spodobała że planuje kupić w przyszłym roku cztery krzaczki tej róży. Widok będzie niesamowity

Moja sąsiadka działkowa ma krzaczek tej róży, wysoki bodaj 1,20- 1,50 (w tych granicach) jedyne na co zrobiłam uwagę, to nie podoba mi się jak ta róża buduje krzak- typowo jak wielkokwiatowe strzela takimi badylkami, więc ja planuję posadzić przed nią cos wyższego co zasłoni jej gołe nogi.
Powojnik ? hmm chyba jakiś wielkokwiatowy o równie wyrazistych kwiatach (fioletowy?)
Przyznam że nie bardzo to widzę, ale wiadomo rzecz gustu , mogę się mylić:)
Hortensje odkrywam tylko ogrodowe ale ja mieszkam w najcieplejszym rejonie Polski. Jeszcze nie było potrzeby okrywać

. Kopczyki każdej hortce robię

Fajnie że też masz hortusie, od razu mi się buzia cieszy
Moja pierwsza pelargonia bluszczolistna
Zaczyna oglądać świat