-- 1 lis 2018, o 11:13 --
Na razie cieszę się domowymi roślinami .

. W ogrodzie zielono a w szczególności sałata,  ma bardzo intensywną  seledynową barwę  . Pada deszcz spokojnie i równo jak w maju . Dzisiaj przerobię kompost, zaczekam tylko na dogodny czas a jest tego sporo i to kilku letni . Przy takiej pogodzie jeszcze zdążę użyźnić ogród .
  . W ogrodzie zielono a w szczególności sałata,  ma bardzo intensywną  seledynową barwę  . Pada deszcz spokojnie i równo jak w maju . Dzisiaj przerobię kompost, zaczekam tylko na dogodny czas a jest tego sporo i to kilku letni . Przy takiej pogodzie jeszcze zdążę użyźnić ogród .

. Pogoda faktycznie nie wygląda na listopadową, ale cóż wpływu nie mamy .Pracowałam w ogrodzie czyściłam maliny, wybierałam  suche liście z pigwy, co czuję nawet w tej chwili . Z jednej strony patrzę na ogród z obawą z drugiej ciesze się, że jeszcze słoneczko wysyła ciepełko .
  . Pogoda faktycznie nie wygląda na listopadową, ale cóż wpływu nie mamy .Pracowałam w ogrodzie czyściłam maliny, wybierałam  suche liście z pigwy, co czuję nawet w tej chwili . Z jednej strony patrzę na ogród z obawą z drugiej ciesze się, że jeszcze słoneczko wysyła ciepełko .

Ja u siebie też liście grabię, ale jeszcze tylko jeden raz i mam koniec, wszystko już opadanie - no mam taką nadzieję
 Ja u siebie też liście grabię, ale jeszcze tylko jeden raz i mam koniec, wszystko już opadanie - no mam taką nadzieję  Pozostanie nam oczekiwanie na wiosnę i ewentualne opatulanie roślinek przed mrozem
 Pozostanie nam oczekiwanie na wiosnę i ewentualne opatulanie roślinek przed mrozem 
 . Czy została w nich chociaż część chęci na szpanowanie
  . Czy została w nich chociaż część chęci na szpanowanie  w ogrodzie . Mój "grudnik " pączkuje , ale tylko z jednej strony . Druga strona śpi . Nie wiem dlaczego, podejrzewam, że to ta strona, która miała więcej słońca . Stał całe lato po wierzbą, nie rozpaczam z tego powodu, może taki odpoczynek dobrze mu zrobi i jeszcze urośnie w szerz . Mam doła, potrzebuje słoneczka do życia, a tu jak na lekarstwo . Czosnek rośnie, chociaż może ten jednorazowy przymrozek trochę go zniechęci Zrobię zdjęcia  jutro . Dzisiaj mam komisje lekarską, tą orzekającą,  więc humor jakiś taki średni mam .
  w ogrodzie . Mój "grudnik " pączkuje , ale tylko z jednej strony . Druga strona śpi . Nie wiem dlaczego, podejrzewam, że to ta strona, która miała więcej słońca . Stał całe lato po wierzbą, nie rozpaczam z tego powodu, może taki odpoczynek dobrze mu zrobi i jeszcze urośnie w szerz . Mam doła, potrzebuje słoneczka do życia, a tu jak na lekarstwo . Czosnek rośnie, chociaż może ten jednorazowy przymrozek trochę go zniechęci Zrobię zdjęcia  jutro . Dzisiaj mam komisje lekarską, tą orzekającą,  więc humor jakiś taki średni mam .

oj przydałoby się troszkę słoneczka w ogrodzie, ale i tak w sumie nie jest tak źle jeżeli chodzi o prawie już grudzień.
 oj przydałoby się troszkę słoneczka w ogrodzie, ale i tak w sumie nie jest tak źle jeżeli chodzi o prawie już grudzień. . Mój  pierwszy promyczek w domu .....................
 . Mój  pierwszy promyczek w domu .....................
 . Dzisiaj dalszy ciąg grabienia liści pod wierzbą . Zobaczę co z moim czosnkiem, już sama nie wiem kiedy go właściwie sadzić  w taką niestabilna pogodę .Sąsiad ogródkowy powiedział mi, ze jego czosnek, który zmarzł któregoś roku na wiosnę odbił i nie było strat . Oby tak było .
   . Dzisiaj dalszy ciąg grabienia liści pod wierzbą . Zobaczę co z moim czosnkiem, już sama nie wiem kiedy go właściwie sadzić  w taką niestabilna pogodę .Sąsiad ogródkowy powiedział mi, ze jego czosnek, który zmarzł któregoś roku na wiosnę odbił i nie było strat . Oby tak było .