No i przymroziło w nocy. Dobrze, że okna zdążyłam pomyć.
Dziś nie popracowałam w ogrodzie ale za to zdobyłam obornik koński z wyczajonej stajni.

Na dworze miłe słoneczko i w domu też.
To dla Was

Lucyśko dziękuję za miłe słowa.

A ta biała to właśnie też kupiłam na ryzyko....i tak się cieszę bo naprawdę jest śliczna i dzielnie cały suchy rok przetrwała a teraz kwitnie i przyciąga na siebie wzrok.  Oj kochana tej zimy jeszcze będziemy mieć dość. Jednak fajnie posiedzieć w ciepełku i zajadać smakołyki ze spiżarki.
  A ta biała to właśnie też kupiłam na ryzyko....i tak się cieszę bo naprawdę jest śliczna i dzielnie cały suchy rok przetrwała a teraz kwitnie i przyciąga na siebie wzrok.  Oj kochana tej zimy jeszcze będziemy mieć dość. Jednak fajnie posiedzieć w ciepełku i zajadać smakołyki ze spiżarki.Buziaki i wszystkiego dobrego.

Gosiu złocień arktyczny już w tej chwili jest nieciekawy. To jest najprawdziwsza chryzantema i do tej chwili pięknie się prezentuje. Mam ją drugą jesień i jestem bardzo zadowolona. Jest naprawdę cudna i taka czysta.

Przed świętem kupiłam przecenioną różową, bardzo śliczną zresztą i od razu posadziłam na ogród. Ciekawa jestem czy przetrwa.
Słyszałam, że Zibi ma fajne te sadzonki ale lepiej żeby nie były jednoroczne.

Beatko ta chryzantema już drugą zimę będzie zimować. Jest naprawdę piękna a kwitnie późno ku naszej radości.
Niechby się rozrastała bo chętni już czekają.

A oncidium po czterech latach wreszcie zakwitło.....i to kiedy
 mogę się nacieszyć kwiatami bez wychodzenia z domu.
 mogę się nacieszyć kwiatami bez wychodzenia z domu. 
Przemek witaj
 i zapraszam ...choć wiem ile tych wolnych chwil mamy.
  i zapraszam ...choć wiem ile tych wolnych chwil mamy.  
 Dla Was moi kochani Oncidium...póki kwitnie.

Zdjęcia nie oddają jego piękna.

Życzę udanego, miłego i smacznego weekendu.
Odpocznijcie kochani.

Mam nowy nabytek chryzantemę różową kwiat pełny kupiony z przeceny
  Mam nowy nabytek chryzantemę różową kwiat pełny kupiony z przeceny 

Ale u kogoś mogę podziwiać szczególnie powodzenie w uprawie
  Ale u kogoś mogę podziwiać szczególnie powodzenie w uprawie  Trzymam kciuki za nową chryzantemę,  ja też zakupiłam tej jesieni ale od pani wykopaną z ogródka blady róż
  Trzymam kciuki za nową chryzantemę,  ja też zakupiłam tej jesieni ale od pani wykopaną z ogródka blady róż  bo jakże by inaczej ,pozdrawiam
 bo jakże by inaczej ,pozdrawiam  

Miłego wieczoru i pozdrawiam
  Miłego wieczoru i pozdrawiam