Sauromatum witaj. Ciekawy nick. Ale nie zapamiętam

prędzej pałczycha choć też będzie trudno. Jak masz na imię, bo nie znalazłam.
Widziałam że pasjonują cię uprawy domowe, to zupełnie inaczej niż mnie. Nawet storczyki uśmierciłam. Wegetuje teraz curio na parapecie. Im mniej się nim zajmuję tym sobie lepiej radzi
Zakładasz nowy, własny ogród. To trzymam kciuki za powodzenie. Ja też ciągle tworzę dalsze rabaty i zajmie mi to ładnych kilka lat jeszcze
Hakonechloa też uwielbiam. Mam odmiany: Macra- gatunek, All gold, Albostriata, Beni Kaze, Aureola i ostatnio nabyłam białą Fubuki. Czyli wychodzi na to że odmian mamy po tyle samo. Jakieś inne wybrałeś czy podobne odmiany? Które ci się najbardziej podobają i dlaczego?
Ja zachwycam się All Gold, świetnie u mnie rośnie. I macra, za wielkość. Reszta jeszcze młode sadzonki.
Aneto, na tej rabacie rośnie zielona Jeżówka Green Jewell, anafalis perłowy, werbena patagońska w niskiej odmianie, szałwia, kule bukszpanowe. Wiosną widać jeszcze fioletowe czosnki w jakiejś popularnej odmianie, teraz nie pamiętam oraz niebieskie kamasje i molinie Variegata. Tło tworzą rododendrony Cunningham's White i Blue Tit z trzcinnikami Overdam i Avalanche. W tym roku dosadziłam jeszcze rutewki delavaya. Po boku są hortensje, wiśnie Pissardi, róża Blue Magenta... dużo tego. W różnych porach sezonu, ta rabata wygląda bardzo różnie. Sama zobacz
wiosna:
czerwiec:
Tu widać, że są to rządki, próby uporządkowania. Ale natura i tak rozwichrzyła wszystko

Z tego brzegu są róże The Fairy i Lovely Fairy pienna.
Potem robi się już tylko bardziej buszowato:
Zaczynają jeżówki i werbena- koniec lipca, szałwia ścięta po kwitnieniu:
na drzewie pnie się Atkinidia
Koniec przeglądu