Pokaźny zapas ostrej papryczki, wypali wszystkie wirusy i zdrówko Wam dopisze:)
Gratuluję zbiorów

To prawda chilli uwielbia suszę i słońce. Ja swoje podlewam tylko wtedy gdy liście już lekko zwiędną. Roslinie to nie szkodzi w w ciągu dosłownie godziny listki już są jędrne.Margo2 pisze:Miałam tylko jedną sadzonkę papryczki, ale zebrałam kilkanaście papryczek
To chyba te upały im posłużyły
Zawsze jest coś do zrobienia, jak się chce oczywiście.marzena06 pisze:Widzę że już na cełego kończysz sezon, ale na działce na pewno jeszcze trochę pracy się znajdzie.
Annes 77 pisze:Piękne wrzosy
Dziękuję za cenną rade z jabłkami. Nie wiem czy to ich zasługa, ale ostatnie pomidorki fajnie dojrzały.plocczanka pisze:Ed! Do kartonu , w którym mają dojrzeć pomidory, dobrze jest włożyć kilka jabłek albo banana. Dzięki temu pozostaną jędrne.
![]()
Zbiory papryk powalają![]()
, a kolorowe wrzosy w otoczeniu zielonej trawy ślicznie zdobią rabatę.
Hehe, to nie tak. Liści nie ma bo zostały zgrabione.Maska pisze:Ed aż trudno uwierzyć że zdjęcie jest z 13 październikaTrawka zielona i ani jeden liść nie spadł. U mnie jesień w pełni i co liście zniwelowałam to rano były z powrotem, więc już sobie dałam spokój. Tym bardziej że mokro i mam z innym bałaganem problem jak widziałeś
Ale cóż wart byłby ogród raz urządzony
![]()
Papryki mnie też obrodziły i resztę jaką zebrałam wysuszyłam i mam własną mieloną