Ustronie pod miedzą cz.2
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ustronie pod miedzą cz.2
Moniko, kiedyś zdobędziecie nagrodę i tego Ci życzę - masz śliczny ogród, wypielęgnowany w każdym miejscu

Dokładnie tak i ja też na Ciebie zagłosuję ...
Zbierasz sobie nasiona werbeny patagońskiej czy sama Ci się wysiewa? Ja zebrałam sobie nasiona i zastanawiam się czy wysiewać wiosną czy zdać się na siewki ? Naparstnica sieje mi się ładnie.
Róże u Ciebie całkiem całkiem ....
Zbierasz sobie nasiona werbeny patagońskiej czy sama Ci się wysiewa? Ja zebrałam sobie nasiona i zastanawiam się czy wysiewać wiosną czy zdać się na siewki ? Naparstnica sieje mi się ładnie.
Róże u Ciebie całkiem całkiem ....
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- Bazyla

- Od: 15 lut 2017, o 20:44
Moniś współczuję tej biurokracji w pracy. Ja też u siebie z nią walczę, ale wydaje się to walka nierówna i z góry skazana na przegraną (moją oczywiście, nie papierów niestety
)
Działeczka mimo, że w jesiennym anturażu to wygląda na zaopiekowaną, zdjęcia też fajne.
Gratuluję za wyróżnienie działki
życzę w przyszłości jeszcze lepszego wyniku, bo jestem przekonana, że Twój ogród na to zasługuje.
Pozdrawiam serdecznie
Działeczka mimo, że w jesiennym anturażu to wygląda na zaopiekowaną, zdjęcia też fajne.
Gratuluję za wyróżnienie działki
Pozdrawiam serdecznie
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monia
Piękne jeszcze jesień i różne kwitnienia.
Jeszcze ta jesień cieszy.
Gratuluję wyróżnienia. Ogród piękny. Bogaty różną roślinność to należało się wam w 100 %.
Pozdrawiam cieplutko i dobrego dnia życzę bez biurokracji
Piękne jeszcze jesień i różne kwitnienia.
Jeszcze ta jesień cieszy.
Gratuluję wyróżnienia. Ogród piękny. Bogaty różną roślinność to należało się wam w 100 %.
Pozdrawiam cieplutko i dobrego dnia życzę bez biurokracji
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Moniś gratuluję wyróżnienia.
Na pewno zazdroszczą tak zadbanego ogródka i dlatego nie przyznali pierwszej nagrody.
A Wasza działeczka, a zwłaszcza zrobiony warzywnik nie wyglądają wcale smutno...jest bardzo zadbany i dalej coś się dzieje.
Wygląda bosko i jak na warzywnik przystało rewelacja.
Mam nadzieję, że jeszcze zaglądasz tam, choćby po to żeby liście pograbić.
A Wasza działeczka, a zwłaszcza zrobiony warzywnik nie wyglądają wcale smutno...jest bardzo zadbany i dalej coś się dzieje.
Wygląda bosko i jak na warzywnik przystało rewelacja.
Mam nadzieję, że jeszcze zaglądasz tam, choćby po to żeby liście pograbić.
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj. Piękna jesień mimo we wrześniu to czas kiedy robi się ponuro. Czas pędzi nie ubłagalnie od ostatniego Twojego wpisu minęły dwa miesiące jeszcze raz tyle i będziemy myśleć o wiośnie. Pozdrawiam Cię i życzę w przyszły roku nagrody z wyróżnieniem 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
- Shire

- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
Dobry wieczór
Dziękuję, że do mnie zaglądacie. Ja niestety nie mam dla Was ani jednego nowego zdjęcia...
Sezon na działeczce definitywnie zamknięty...
W tym roku nie okrywałam niczego stroiszem... szczerze powiedziawszy nie miałam siły zwozić tych gałęzi ze sterty odpadów.. Zrobiliśmy za to kopczyki na różach, liście zagrabione, ogródek i skrzynie przekopane z poplonem zielonym i obornikiem przekompostowanym, rabaty i krzewy owocowe/drzewa posypane obornikiem suszonym, sprzęty zniesione, kompost przekopany.. Teraz tylko kontrolne wizyty i zawożenie na pryzmę kompostową kuchennych bioodpadów.
Po rocznym urlopie wróciłam do pracy i mam jej tyle, że czasu na forum nie wystarcza. W domu myśli biegną ku Świętom... pachną olejki eteryczne, przyprawy, smakowite zupki, które jem teraz na każdy obiad. Błyszczą lampki ledowe, świece, książki coraz to nowe wołają z półki weź mnie do ręki.. Czas.. któż umie go odczarować?
Serdecznie Was pozdrawiam!
Dziękuję, że do mnie zaglądacie. Ja niestety nie mam dla Was ani jednego nowego zdjęcia...
Sezon na działeczce definitywnie zamknięty...
W tym roku nie okrywałam niczego stroiszem... szczerze powiedziawszy nie miałam siły zwozić tych gałęzi ze sterty odpadów.. Zrobiliśmy za to kopczyki na różach, liście zagrabione, ogródek i skrzynie przekopane z poplonem zielonym i obornikiem przekompostowanym, rabaty i krzewy owocowe/drzewa posypane obornikiem suszonym, sprzęty zniesione, kompost przekopany.. Teraz tylko kontrolne wizyty i zawożenie na pryzmę kompostową kuchennych bioodpadów.
Po rocznym urlopie wróciłam do pracy i mam jej tyle, że czasu na forum nie wystarcza. W domu myśli biegną ku Świętom... pachną olejki eteryczne, przyprawy, smakowite zupki, które jem teraz na każdy obiad. Błyszczą lampki ledowe, świece, książki coraz to nowe wołają z półki weź mnie do ręki.. Czas.. któż umie go odczarować?
Serdecznie Was pozdrawiam!
- Alicja125

Witam Cię Moniko u mnie podobnie bo do świąt już nie dużo zostało. Pozdrawiam 
Pozdrawiam Alicja
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Moniko wszystkiego dobrego w Nowym Roku Ci życzę
.
- Alicja125

Wszystkiego dobrego w 2019 R spełnienia marzeń zdrówka oraz super urodzajów Pozdrawiam 
Pozdrawiam Alicja
- Shire

Dzień dobry!
Dziękuję za wszystkie życzenia i ja Wam w Nowym Roku chciałabym życzyć spełnienia ogrodowych marzeń, dużo zdrowia i radości. Moim marzeniem jest posiadanie większej ilości warzyw. Będę przenosić i zmniejszać grządkę truskawkową.
Póki co nie byłam na działce już 3 tygodnie i chyba dopiero za tydzień pojadę.
Zostawiam Was z zielonym widoczkiem.

Dziękuję za wszystkie życzenia i ja Wam w Nowym Roku chciałabym życzyć spełnienia ogrodowych marzeń, dużo zdrowia i radości. Moim marzeniem jest posiadanie większej ilości warzyw. Będę przenosić i zmniejszać grządkę truskawkową.
Póki co nie byłam na działce już 3 tygodnie i chyba dopiero za tydzień pojadę.
Zostawiam Was z zielonym widoczkiem.

- Blueberry

- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Piękne widoczki z sezonu
spóźnione wszystkiego najlepszego w Nowym Roku 
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Moni w Nowym Roku.
Również dla Ciebie wszystkiego dobrego
Przede wszystkim spełnienia marzeń o większej ilości warzyw
Ty na działce 3 tygodnie nie byłaś, a ja choć ogród mam pod nosem już z miesiąc nic nie doglądałam. Póki co śpi sobie pod grubą kołderką i niech tak jeszcze pozostanie.
Również dla Ciebie wszystkiego dobrego
Ty na działce 3 tygodnie nie byłaś, a ja choć ogród mam pod nosem już z miesiąc nic nie doglądałam. Póki co śpi sobie pod grubą kołderką i niech tak jeszcze pozostanie.
- Shire

Hej hej!
Właśnie kończą mi się ferie i wracam do pracy.
Dziś dopiero spadł śnieg i byliśmy z sankami na działce. Trudno już czekać spokojnie, więc poczyniłam zakupy liliowe i czaję się na kilka róż do donic..

A w ferie tak sobie umilałam czas.

Zakwas cały czas pracuje.
Robiłam też kiszone marchewki z rzepą, kiszony czosnek. Fajnie się teraz przynosi te wszystkie cuda z piwnicy.
Na stole kwitną hiacynty i często wracam do letnich zdjęć. Ach wiosno, tęsknie za Tobą!
Właśnie kończą mi się ferie i wracam do pracy.
Dziś dopiero spadł śnieg i byliśmy z sankami na działce. Trudno już czekać spokojnie, więc poczyniłam zakupy liliowe i czaję się na kilka róż do donic..
A w ferie tak sobie umilałam czas.

Zakwas cały czas pracuje.
Robiłam też kiszone marchewki z rzepą, kiszony czosnek. Fajnie się teraz przynosi te wszystkie cuda z piwnicy.
Na stole kwitną hiacynty i często wracam do letnich zdjęć. Ach wiosno, tęsknie za Tobą!
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Chlebki pięknie wyrośnięte, apetyczne
Do tego okrągłego masz specjalny koszyk, że ma wzorek? Ja tylko wrzucam do blaszek, ale takie nacięte super wyglądają
Do tego okrągłego masz specjalny koszyk, że ma wzorek? Ja tylko wrzucam do blaszek, ale takie nacięte super wyglądają