Dziękuję za szczegolowy opis gnojowek.
Nie znam tego powojnika barszczolistnego. Twój pięknie wygląda.
Jak i trawy w promieniach słońca.

I róże i dalie i inne roślinki. Zawsze pięknie ja pokazujesz

...Dawno nie wklejałam ale jako odskocznia od aktualnych  forumowych foto-tematów,jako przerywnik  - uległam...
 ...Dawno nie wklejałam ale jako odskocznia od aktualnych  forumowych foto-tematów,jako przerywnik  - uległam... 
 Ten powojnik  to trochę nietypowy ale popularny w licznych wątkach.Choć zdjęć nie za wiele i ja widziałam...
 Ten powojnik  to trochę nietypowy ale popularny w licznych wątkach.Choć zdjęć nie za wiele i ja widziałam... 

najbardziej to odzwierciedla turzyca Buchanana - jak gorejący biblijny krzew.
 najbardziej to odzwierciedla turzyca Buchanana - jak gorejący biblijny krzew.  

Niechby podlało i trwało tak jak najdłużej.
 Niechby podlało i trwało tak jak najdłużej.   

jestem i trwam...
  jestem i trwam...  

zapachy przednie...
 zapachy przednie... 

..
 ..  

Piszesz, że koty pogoniły nornice z Twoich rabatek,
  Piszesz, że koty pogoniły nornice z Twoich rabatek,  moja kota codziennie biega po działce, a nornice harcują sobie w najlepsze.
  moja kota codziennie biega po działce, a nornice harcują sobie w najlepsze.  Mało tego! Miśka donosi gryzonie z sąsiednich działek, bawi się nimi, by ostatecznie puszczać wolno. Tak więc miast ubywać, przybywa nornic na moich rabatach.
  Mało tego! Miśka donosi gryzonie z sąsiednich działek, bawi się nimi, by ostatecznie puszczać wolno. Tak więc miast ubywać, przybywa nornic na moich rabatach.  
   zrobiło się paskudnie zimno, tylko deszczu u mnie ciągle brak.
  zrobiło się paskudnie zimno, tylko deszczu u mnie ciągle brak.  Nad ranem nieco pokropiło, pomżyło, a potem słońce walczyło z chmurami
  Nad ranem nieco pokropiło, pomżyło, a potem słońce walczyło z chmurami  i raz ono, raz one wygrywały. Tylko wiatr nieprzyjemny nie chce się wyprowadzić za granicę.
  i raz ono, raz one wygrywały. Tylko wiatr nieprzyjemny nie chce się wyprowadzić za granicę.  
  , co doskonale pokazujesz na fotografii
 , co doskonale pokazujesz na fotografii  
   , niech więc kwitnie tak jak najdłużej, a ewentualne przymrozki niechaj omijają Twoje strony szerokim łukiem.
 , niech więc kwitnie tak jak najdłużej, a ewentualne przymrozki niechaj omijają Twoje strony szerokim łukiem.  

Na pewno jesień nas rozpieści i pokaże to swoje ładne oblicze.
 Na pewno jesień nas rozpieści i pokaże to swoje ładne oblicze.

Maryniu!
  Maryniu!  

Ja co najwyżej zmieniam aparaty lub obiektywy..Ale masz rację, zmianę fotografującego moje oko dostrzega  w innych ogrodach..różnice są  wtedy widoczne...
  Ja co najwyżej zmieniam aparaty lub obiektywy..Ale masz rację, zmianę fotografującego moje oko dostrzega  w innych ogrodach..różnice są  wtedy widoczne...