Witam
Aniu nie ma czego ja bym wolała słoneczko i podlewanie.
Maju zgłosiłam to, ale czy coś się ruszy w tej sprawie bardzo w to wątpię właścicielem jest człowiek który przebywa w domu opieki a działką nikt się nie zajmuje.
Już u mnie koniec remontów, na ten rok oczywiście okna zrobione aneks kuchenny jest, prąd już jest i bałagan tez jest

. Na działce codziennie pada, burze przechodzą wieczorami i siedzieć tam się nie chce. Wczoraj czekając na kuzynki zięcia posadziłam sobie hibiskusa, Jaśmina pachnącego, i forsycje, ale nie wiem czy hibiskusa sadzić po jednym patyczku czy można dać więcej. Jeśli macie je u siebie będę wdzięczna za radę.
Zakwitły mi dziwaczki, które mam pierwszy raz, ale nie ostatni bardzo mi się spodobały.
Musze się wam pochwalić bo byłam zaskoczona ile mi wziął za prąd w altanie, a zrobił dużo, W pokoju z aneksem kuchennym mam teraz jeden kontrakt podwójny na tv tam gdzie będzie stała komoda z ubraniami, jeden kontakt podwójny na kuchenkę i czajnik i jeden przy drzwiach, skąd biorę prąd do kosiarki. Zrobione mam oświetlenie na tarasie dzięki, któremu mam widno na działce wieczorem. Oprócz tego mam zrobione w drugim pomieszczeniu, tez w altanie , ale wejście jest od tyłu altany, które służy mi miedzy innymi do przebierania się i z stamtąd mam wejście na strych. Zrobił mi tam kontakt na lodówkę nowe oświetlenie do lampy i kontakt na strychu gdzie teraz wystarczy dać lampkę i jest widno. Do tej pory po zmroku nie mogłam iść na strych bo było ciemno mimo że są tam okna. Za trzy dni pracy chciał 250 zł dałam mu 300 zł bo dodatkowo wymienił mi lampy stare na nowe co sobie kupiłam.
Teraz najlepiej widać jeden z rodziny w zeszłym roku chciał zedrzeć skórę ze mnie jak by tylko dał radę, a drugi zrobi za parę groszy. Człowiek człowiekowi nie równy.
Widzę u was, że już cebulowe kupujecie ja jadę jutro na zakupy bo w domu mam braki przez ten remont na działce i będę miała okazje zajrzeć do biedry, a że zapłaciłam mniej za prąd niż miałam przeznaczone i trochu grosza zostało to na cebulowe jak znalazł. No i nie tylko cebulowe dziś zrobiłam również zamówienie na kilka kwiatuszków nie mogłam się oprzeć.
Pozdrawiam wszystkich życzę miłego wieczoru.