Mowa przede wszystkim o Twoich różach. Bogactwo odmian przyprawia o zawrót głowy. Widać, że masz do nich dobrą rękę.
  Mowa przede wszystkim o Twoich różach. Bogactwo odmian przyprawia o zawrót głowy. Widać, że masz do nich dobrą rękę.La Villa Cota szczególnie piękna. U mnie też miałaby pierwsze miejsce

Mowa przede wszystkim o Twoich różach. Bogactwo odmian przyprawia o zawrót głowy. Widać, że masz do nich dobrą rękę.

Różowa zwykła, ale szkoda wyrzucać, pięknie się prezentuje.
  Różowa zwykła, ale szkoda wyrzucać, pięknie się prezentuje.  

U moich mączniak się panoszy. Z palikowaniem, też mam problem. Myślałam, że wystarczy przywiązać je do płotu
  U moich mączniak się panoszy. Z palikowaniem, też mam problem. Myślałam, że wystarczy przywiązać je do płotu  Niestety nie zdaje to egzaminu. Pewnie sprawdziłyby się jakieś obręcze, ale wtedy musiałabym je inaczej posadzić. W innych miejscach rosną bez podpierania i trzymają się sztywno.
 Niestety nie zdaje to egzaminu. Pewnie sprawdziłyby się jakieś obręcze, ale wtedy musiałabym je inaczej posadzić. W innych miejscach rosną bez podpierania i trzymają się sztywno.

Wyszłam ze sklepu mokra. Po powrocie do domu, dziecko powiedziało: chyba masz już tulipany
 Wyszłam ze sklepu mokra. Po powrocie do domu, dziecko powiedziało: chyba masz już tulipany  

powiedz mi czy ona jest z tych jednorocznych?
  powiedz mi czy ona jest z tych jednorocznych?

. Reszta kwiatów również bajecznie się prezentuję .
 . Reszta kwiatów również bajecznie się prezentuję . 

Ostatnio też nie mam zbyt wiele czasu na pisanie.
 Ostatnio też nie mam zbyt wiele czasu na pisanie.

To Catharanthus rosus czyli barwinek różowy
  To Catharanthus rosus czyli barwinek różowy

bo w każdym mi coś wpadnie w łapki.
 bo w każdym mi coś wpadnie w łapki.  

Miałam jechać na działkę, ale jestem przeziębiona ,a tak mi się tęskni. U Ciebie pięknie kwitnące jeszcze róże no i jak tu nie kochać ?
 Miałam jechać na działkę, ale jestem przeziębiona ,a tak mi się tęskni. U Ciebie pięknie kwitnące jeszcze róże no i jak tu nie kochać ?