Moja działeczka :) cz2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działeczka :) cz2.

Post »

Piotruś, ogromne GRATULACJE ;:138 to prawdziwa satysfakcja, gdy inni doceniają naszą pracę!!!! Tak trzymaj ;:136
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2015, o 17:43
Kontakt:

Post »

wagabunga123
Witaj Marlenko :D Tak super być docenionym :D Ale widzisz jak się chce mieć ładną działkę trzeba trochę popracować :) Nic za darmo nie ma. Dla mnie to podwójna radość bo ciesze się z wyróżnienia i z tego,że mam super działeczkę gdzie mogę popracować i odpocząć :D Pozdrawiam
Moja działka mój raj :) Pozdrawiam Piotrek ;:163
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie :)
I połowa września za nami. A co gorsza , sezon ogródkowy zbliża się ku końcowi. Ale zima to okres to czas kiedy mamy więcej czasu na forum ogrodnicze a także na planowanie nowego roku w ogródkach :D
Ja wczoraj spędziłem 3/4 dnia na działce. Planów miałem sporo jak zawsze i oczywiście nie wszystko zdążyłem zrobić. Życie :)
Nadal susza u mnie więc sporo czasu spędziłem na podlewaniu. Przed nami parę dni z letnimi temperaturami. Więc woda się przyda dla roślinek :) Ogólnie u mnie teraz lepiej wszystko rośnie niż w sierpniu :) Wtedy słoneczko paliło roślinki. Teraz już tak słoneczko mocno nie przygrzewa i roślinki mają się lepiej :)
Zrobiłem wczoraj parę fotek panoramicznych :D Oto one:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Piotrze !
Wpisuję się w Twój wątek , bo go dopiero znalazłam,a jak tu nie zaglądać do krajanina ?
Gdzie w Gorzowie masz swoja działkę? Na Zawarciu ?
Bardzo mi się u Ciebie podoba widać jak dużo serca tu zostawiasz .
Pozdrawiam Ewa :wit
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

buum pisze:Witajcie :)
Dawno mnie nie było ale spokojnie wszystko jest OK ;:333 Po prostu staram się korzystać ile się da z ostatnich dni wakacji i lata :) Coraz bliżej jesieni. Dni coraz krótsze ..... i kolejny sezon niemal za nami :( Życie..... Ale cieszę się z tego sezonu. Suchego bardzo ale i bardzo ciepłego :D
Pierwszy raz byłem również na dniach ogrodnika czy jak to woli dożynkach w moich ogrodach :D I było super. Super imprezka i super niespodzianka :D Muszę się pochwalić :D Odebrałem dwa dyplomy. Jeden za rok 2017 i drugi za ten rok :D Oto one ;:224 ;:224 ;:224

Obrazek

Obrazek

Gratulacje!
Dyplomy jak najbardziej zasłużone!
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ewaidc1198
Witam :D
Działkę mam na ul. Drozdowej :) To jej ciąg działek na ul.Kasprzaka :) Bliżej s3 :)
Ja również staram się wypatrywać gorzowian :D
Dziękuje za miłe słowa. Na pewno staram się bardzo dbać o moją działkę :D
Przed nami smutny sezon bo szaro bury na działce. Ale ten okres można wykorzystać na plany na nowy rok :) Ja tak czynie co roku :D
Pozdrawiam

Black Rose
Dziękuje bardzo ;:333 ;:333 ;:333
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
ewaidc1198
200p
200p
Od: 21 cze 2006, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

no to tak całkiem sąsiadami nie jesteśmy, ale prawie, bo ja właśnie przy Kasprzaka ,,urzęduję" w ogrodzie ,,Tulipan" za shellem :)
Pozdrawiam :wit
Na działce! - PEŁNY ODLOT
Opowieści z mchu i paproci
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj u Ciebie tak pięknie porobione na działce, a ja dopiero prze pracami bo grypsko mnie dopadło. Zycze duzo słoneczka i pięknej polskiej jesieni.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

ewaidc1198
Moja babcia ma tam działkę :D

Alicja125
Witaj Alicja.
I mnie choroba dopadła i leże w domu. Zamiast korzystać z pięknej pogody i szykować się do zimy. Ale jeszcze zdążę. Do połowy października będzie ciepło. Więc damy radę zrobić co trzeba :D Zdrówka życzę !!!
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Czesc Piotrek.
Oj,zdr?wka życzę. Chybaście wzieli to co było moją działką,bo nagle wszyscy chorzy a ja nie,choć zawsze w tym przodowałam.
Nie dajcie się chorobie kochani! Działki na was czekają!
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Piotrze ja już wylazłam się z wyrka bo dłużej nie wyleżę i choć jeszcze kaszel i ogólnie nie do końca dobrze to byłam dziś w ogrodniku na zakupy kupiłam truskawki i poziomki całoroczne jak dam rady to podjadę jutro na działkę i zasadzę. Ty się kuruj i wracaj do zdrowia musimy iść na działkę ;:65 . Maja już się wychorowała to teraz goni my tez musimy. Życzę dużo zdrówka i przesyłam pozdrowienia :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Foxowa
Maju to ty się nie daj chorobie :) Ja ogólnie to mało kiedy dawałem sobie złapać wirusowi. Ale tym razem lekko olałem pierwsze objawy i poszło dalej. Mam L4 tydzień czasu i chce się wykurować. Później do pracy powrót i na działkę :D
Dramatu tam nie ma. Bo jeszcze przed położeniem się do wyra , byłem i porobiłem :D Pozdrawiam

Alicja125
To fajnie Alicja masz :) Ja do niedzieli szlaban i w domu siedzę. Chce od poniedziałku do pracy i na działkę na spokojnie :) Trzeba owoce oberwać do końca z drzew bo jeszcze gałęzie się uginają :) Mali muszę ściąć. Kompost chciałbym rozsypać przed zimą na maliny. Spokojnie zdążę :) Pozdrawiam
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja już owoców na drzewach nie mam wszystko w słojach i w butelkach :wink: Warzywnik już mam wyplewiony przekopany z obornikiem to co mi zostało to grabienie liści oprysk na drzewa mocznikiem i muszę wykopać dalie, śmierdziuszki i bratki oraz po plewić w rabatkach, ale to już po przymrozkach na razie kwitną. Róże tez potrzebują żeby zrobić kopczyk. Oj sporo jeszcze pracy. Zastanawiam się czy w tym roku okrywać drzewka posadzone w zeszłym roku na jesieni, a ty jak byś mi radził? Pozdrawiam życzę spokojnej dobrej nocki
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
buum
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alicja125
Witam z rana :D
To już sporo macie Alicja zrobione :) Najgorsze grabienie liści..... tego nie lubię !!!
Drzewa pryskacie mącznikiem na zimę??? Po co się to robi???
Co do drzewek. Ja okrywałem młode drzewa gdy zapowiadany był mróz mocniejszy. Wtedy młode drzewa okrywałem. Tak nie ruszałem ich. Ale u mnie zimy cieplejsze niż u Ciebie :) Na pewno warto okrywać młode drzewa. Tej zimy okryłem młodą brzoskwinię i jej jedna gałązka wyszła przez silny wiatr. I zmarzła. Musiałem ją wyciąć. Gdybym nie okrył wcale, może drzewa bym nie miał a nie wspomnę o owocach :D
Moja działeczka cz1.
Moja działeczka cz2.
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

Alicja125 pisze:Maja już się wychorowała to teraz goni ...
Goni do pracy;)

Jak możesz Piotr nie lubić grabienia liści. Ja uwielbiam. Potem wspaniała ści?łeczka z nich wychodzi. Tak samo z igieł.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”