Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
- 
				Babciabenia
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
Wszystko ma się znakomicie  w ogrodzie, jakby dopiero lato się zaczęło a tu już prawie jesień,pięknie Aniu! 

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Podziwiam Cię za te 1,5 roku
Ja miałam pólroczny kurs i w czerwcu już miałam dosyć
Tylko fakt, że najbardziej wymęczyły mnie dojazdy
Gdyby to było u mnie w mieście wszystko byłoby inaczej, a tak cały weekend z głowy
Też bym poszła na taki kurs jak Ty, ale dużo krótszy
Niestety u nas takich nie organizują
Zobaczyłam twoje róże i się przeraziłam, że takie gołe. Biedne.
Ale patrząc teraz na ostatnie zdjęcia to jakoś nie widać na nich aż takiej choroby

Ja miałam pólroczny kurs i w czerwcu już miałam dosyć
Tylko fakt, że najbardziej wymęczyły mnie dojazdy
Gdyby to było u mnie w mieście wszystko byłoby inaczej, a tak cały weekend z głowy
Też bym poszła na taki kurs jak Ty, ale dużo krótszy
Niestety u nas takich nie organizują
Zobaczyłam twoje róże i się przeraziłam, że takie gołe. Biedne.
Ale patrząc teraz na ostatnie zdjęcia to jakoś nie widać na nich aż takiej choroby
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu gratulacje, ale czy po kursie jeszcze da się ładniejsze zdjęcia od aktualnych robić. 

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
  DzonaK-Asiu  Witaj! Miło mi,że zaglądasz do mnie.   

O tak , nowe hortensję mnie oczarowały,Piękne i wielkie kwiatostany.Mam nadzieję,że u mnie na drugi rok też takie będą.
A może tylko tak w szkółce podpędzili ??
Ponoć pod ciężarem trochę mogą po deszczach się pokładać trudno.I tak będą już na pniu zawsze prowadzone .
Fajnie, że kotkę będziesz miała.A to nie ważne czy podwórkowiec jak rasowiec .Zwierzątko kochane.I życzę ci aby byla łowna.
My swoją Fionę , a raczej mąż dostał w prezencie urodzinowym 1,5 miesięczna kulkę.
Budleję i ja lubię.O tak skrzyneczki jeszcze się przydają .A tu już zdecydowałaś się na jakiś kolorek ??
koziorozec-Martuś Witaj Kochana, ty zawsze potrafisz człowieka podbudować, 

Oj i ja dziś zmęczona.Praca, wpadłam do domu na 5 minut i na zajęcia do szkółki.Ciekawa jestem czy dam radę 

Ogród, to miejsce zaciszne ten moj kochany Dębowy to ja uwielbiam.Tutaj jest inny świat.Na innych rybach , i sąsiedzi tacy super.
I ta cisza, natura, ptaki, owady.Nawet jak pada,( co jest u mnie w tym roku niezmiernie rzadko) to czuć ten deszcz inaczej, on tu śpiewa. gra..I powietrze pachnie .Nawet jak już zimno jest. 

Szkoda,że mało czasu na posiedzenie.Ale ostatnio ponad 2 tygodnie urlopowalam w nim.I to chyba najpiękniejszy czas , jaki dawno miałam. 

marpa-Maryniu Dziękuję za wsparcie,Tylko myślę, czy ja dam radę , dom praca, działka i jeszcze ta szkoła.To będzie czas zabrany z czegoś innego.A najbardziej z dzialki, bo weekendy.Obym dala radę.
Ale dziś mi się podobało .
 . 
ed04 Witaj 

I dziękuję za pochwalki i krzepiące słowa..Fotografię i fotografować to ja bardzo, bardzo lubię.
Mam nadzieję,że doszkolę się szerzej i dam radę do tej szkółki chodzić. 

Rok temu było tak

A w tym tak

O tak , nowe hortensję mnie oczarowały,Piękne i wielkie kwiatostany.Mam nadzieję,że u mnie na drugi rok też takie będą.
A może tylko tak w szkółce podpędzili ??
Ponoć pod ciężarem trochę mogą po deszczach się pokładać trudno.I tak będą już na pniu zawsze prowadzone .
Fajnie, że kotkę będziesz miała.A to nie ważne czy podwórkowiec jak rasowiec .Zwierzątko kochane.I życzę ci aby byla łowna.
My swoją Fionę , a raczej mąż dostał w prezencie urodzinowym 1,5 miesięczna kulkę.
Budleję i ja lubię.O tak skrzyneczki jeszcze się przydają .A tu już zdecydowałaś się na jakiś kolorek ??
koziorozec-Martuś Witaj Kochana, ty zawsze potrafisz człowieka podbudować,

Oj i ja dziś zmęczona.Praca, wpadłam do domu na 5 minut i na zajęcia do szkółki.Ciekawa jestem czy dam radę

Ogród, to miejsce zaciszne ten moj kochany Dębowy to ja uwielbiam.Tutaj jest inny świat.Na innych rybach , i sąsiedzi tacy super.
I ta cisza, natura, ptaki, owady.Nawet jak pada,( co jest u mnie w tym roku niezmiernie rzadko) to czuć ten deszcz inaczej, on tu śpiewa. gra..I powietrze pachnie .Nawet jak już zimno jest.

Szkoda,że mało czasu na posiedzenie.Ale ostatnio ponad 2 tygodnie urlopowalam w nim.I to chyba najpiękniejszy czas , jaki dawno miałam.

marpa-Maryniu Dziękuję za wsparcie,Tylko myślę, czy ja dam radę , dom praca, działka i jeszcze ta szkoła.To będzie czas zabrany z czegoś innego.A najbardziej z dzialki, bo weekendy.Obym dala radę.
Ale dziś mi się podobało
 .
 . ed04 Witaj

I dziękuję za pochwalki i krzepiące słowa..Fotografię i fotografować to ja bardzo, bardzo lubię.
Mam nadzieję,że doszkolę się szerzej i dam radę do tej szkółki chodzić.

Rok temu było tak

A w tym tak

- anabuko1
   plocczanka -Lucynko   Dziękuję za wsparcie. I dobre slowa.To bardzo krzepiące, budujące dla mnie i motywujące.
Mam nadzieję podszkolić się więcej i wiedzieć więcej.Oby tylko sila i czasu mi wystarczyło pogodzić to wszystko.
Babciabenia-Bożenko Dziękuję ci za tak pozytywne słowa. 

Lato, lato jeszcze trwa, inne ale jest.I oby jak najdłużej nas ono cieszyło. 

Margo2-Gosieńko Nie wiem czy nie porwałam się z motyką na księżyc.Czy dam radę pogodzić to wszystko czasowo.
Niby mam niedaleko, 25 minut spacerkiem.Ale to czas będzie zabrany od ogrodu.A z drugiej strony, to coś co lubię.
Krótszych niestety nie ma.I,, zapisałam się na taki. 

Oj róże, to 90% to bidy, katastrofa.Elmshorn też od dołu trochę choruje.Nie wiem czym je ratować ??
Co zrobić, aby na drugi rok były zdrowsze, ładniejsze i cieszyły a nie straszyły ??
cyma2704-Sonieczko O dziękuję, dziękuję.Aż mi się buzia śmieje. 

Może coś się nauczę poprawię w tej mojej fotografii czy też fotografowaniu. 

Dziś słyszałam,że jeżeli, ktoś nie umie, nie mam drygu i pasji do fotografowania, to często i szkoły mu nie pomogą.
Bo za niego w obiektyw i za przycisk migawki nie będą trzymać.I to prawda.!
A ja to lubię
Chyba nie pamiętam abym miała we wrześniu kwitnącego liliowca.
A w tym roku jeszcze jednego i ostatnimi kwitkami mam.
Obok przekwitnięte zółte jeżówki.Fajne zestawienie 

Mam nadzieję podszkolić się więcej i wiedzieć więcej.Oby tylko sila i czasu mi wystarczyło pogodzić to wszystko.
Babciabenia-Bożenko Dziękuję ci za tak pozytywne słowa.

Lato, lato jeszcze trwa, inne ale jest.I oby jak najdłużej nas ono cieszyło.

Margo2-Gosieńko Nie wiem czy nie porwałam się z motyką na księżyc.Czy dam radę pogodzić to wszystko czasowo.
Niby mam niedaleko, 25 minut spacerkiem.Ale to czas będzie zabrany od ogrodu.A z drugiej strony, to coś co lubię.
Krótszych niestety nie ma.I,, zapisałam się na taki.

Oj róże, to 90% to bidy, katastrofa.Elmshorn też od dołu trochę choruje.Nie wiem czym je ratować ??
Co zrobić, aby na drugi rok były zdrowsze, ładniejsze i cieszyły a nie straszyły ??
cyma2704-Sonieczko O dziękuję, dziękuję.Aż mi się buzia śmieje.

Może coś się nauczę poprawię w tej mojej fotografii czy też fotografowaniu.

Dziś słyszałam,że jeżeli, ktoś nie umie, nie mam drygu i pasji do fotografowania, to często i szkoły mu nie pomogą.
Bo za niego w obiektyw i za przycisk migawki nie będą trzymać.I to prawda.!
A ja to lubię

Chyba nie pamiętam abym miała we wrześniu kwitnącego liliowca.
A w tym roku jeszcze jednego i ostatnimi kwitkami mam.
Obok przekwitnięte zółte jeżówki.Fajne zestawienie

- 
				Babciabenia
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Aniu  ten powojnik o który u mnie zapytałaś to: Fujimusume.  

- anabuko1
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu to teraz zdjęcia będą jeszcze piękniejsze, gratuluję jak mówi przysłowie rosyjskie "na naukę nigdy nie jest za późno", a jeszcze jak to jest Twoją pasja to tym bardziej trzeba doskonalić.
Milin mnie zachwyca, cudo. Żółte chryzantemki niespotykane.

Milin mnie zachwyca, cudo. Żółte chryzantemki niespotykane.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Aniu, ooo jak fajnie, że poszłaś do szkoły  A robisz to dla siebie czy masz jakieś plany z tym związane?
 A robisz to dla siebie czy masz jakieś plany z tym związane?
Śliczne zdjęcia, kiedy ja będę tak ramy miała pięknie obsadzone?

A robisz to dla siebie czy masz jakieś plany z tym związane?
 A robisz to dla siebie czy masz jakieś plany z tym związane?Śliczne zdjęcia, kiedy ja będę tak ramy miała pięknie obsadzone?

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu nie narzekaj na róże, są bardzo ładne i zdrowe maja liście  U mnie tez parę się nie sprawdza, ale może miejsce im nie odpowiada? U Ciebie też jabłoń zakwitła? u mnie kwitnie i owocuje od nowa świdośliwa
  U mnie tez parę się nie sprawdza, ale może miejsce im nie odpowiada? U Ciebie też jabłoń zakwitła? u mnie kwitnie i owocuje od nowa świdośliwa  A przewidywaliśmy wegetację kolejną
  A przewidywaliśmy wegetację kolejną 

U mnie tez parę się nie sprawdza, ale może miejsce im nie odpowiada? U Ciebie też jabłoń zakwitła? u mnie kwitnie i owocuje od nowa świdośliwa
  U mnie tez parę się nie sprawdza, ale może miejsce im nie odpowiada? U Ciebie też jabłoń zakwitła? u mnie kwitnie i owocuje od nowa świdośliwa  A przewidywaliśmy wegetację kolejną
  A przewidywaliśmy wegetację kolejną 
- anabuko1
 Dorotko;Kasiu;  Marysiu Dziękuję  za odwiedziny.   

Odezwę się i pozagladam do was jak się uporam z oberwaniem lojalnych malin.Poprzednie zlać i zagotowac sok. Zrobić leczo dla córci i wyprawic ją na wyjazd z powrotem do Warszawki.
I odwiedzić teścia w szpitalu. Także wieczorem powinnam być już wolniejsza. 

A to trochę z moich nowych niedawno rozchodnikow. 

Odezwę się i pozagladam do was jak się uporam z oberwaniem lojalnych malin.Poprzednie zlać i zagotowac sok. Zrobić leczo dla córci i wyprawic ją na wyjazd z powrotem do Warszawki.
I odwiedzić teścia w szpitalu. Także wieczorem powinnam być już wolniejsza.

A to trochę z moich nowych niedawno rozchodnikow.

- 
				DzonaK
 Aniu jak się ma rodzinę i jeszcze ogród pod nosem to czasami nie wiadomo w co ręce włożyć . Ja w weekendy zawsze stoję przy garach bo ja co tydzień męża wyprawiam . Jeszcze na dodatek szpaki zaczęły nam zjadać winogrona trzeba było szybko zebrać , żeby chociaż dla nas coś było .Wrzosy są przepiękne . Zawsze już zwiastują nadejście jesieni . Zaraz zaczną spadać liście z drzew i zrobi się szaro , ponuro i na dodatek ciemno .Rozchodniki pięknie uchwycone . Zawsze myślałam że są w tej postaci mini takie małe a tu prosze jakie piękne cuda
 Aniu jak się ma rodzinę i jeszcze ogród pod nosem to czasami nie wiadomo w co ręce włożyć . Ja w weekendy zawsze stoję przy garach bo ja co tydzień męża wyprawiam . Jeszcze na dodatek szpaki zaczęły nam zjadać winogrona trzeba było szybko zebrać , żeby chociaż dla nas coś było .Wrzosy są przepiękne . Zawsze już zwiastują nadejście jesieni . Zaraz zaczną spadać liście z drzew i zrobi się szaro , ponuro i na dodatek ciemno .Rozchodniki pięknie uchwycone . Zawsze myślałam że są w tej postaci mini takie małe a tu prosze jakie piękne cuda  
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Bardzo lubię takie zdjęcia, porównanie... w ciągu roku wiele zmieniło się w Twoim cudownym ogrodzie!  

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468

viewtopic.php?f=2&t=117468
- anabuko1

Jeszcze sobie lilia zduszona między daliami wyrosła i kwitnie.Chyba jeszcze lilii we wrześniu nie miałam.

Soki malinowe i śliweczki w occie

Bukieciki łąkowo- tarasowe

korzo_m-Dorotko A to nigdy nie wiadomo, czy będą piękniejsze.Bo to ja dalej będę przeciskać migawkę .
Ale mam nadzieję,że będę więcej wiedzieć na tematy , które mnie interesują i choć trochę wpłynie to na moją fotografię.
Takie rozterki też miałam,ze może nie ten wiek, na naukę i takie tam.... .Ale są i tacy w moim wieku i starsi na tym kierunku.Także już mi lepiej

Milin dobrze rośnie na tym paku.A i miejsca mi w ogrodzie nie zabiera.
Żółte chryzantemki pomponowe ładne.Już zimowały.Trochę wciśnięte za inne rośliny i słabo je widać.
kasia100780-Kasiu Jest nie dużo rzeczy , które człowiek robi, co bardzo lubi.Bynajmniej u mnie.
Ale ogród, roślinki i prace w nim to tak.I fotografia też ...
 No jeszcze coś tam by się znalazło  ...
 No jeszcze coś tam by się znalazło  ...Dziękuję za pozytywne słowa.
 Ogród ci już ładnie rośnie.Ogrom pracy wykonałaś.
 Ogród ci już ładnie rośnie.Ogrom pracy wykonałaś.Roślin już dużo podsadzić.Wszystko ci dobrze rośnie.Także z każdym rokiem będzie tylko piękniej

Maska-Marysiu Na 72 stronie pokazałam, większość moich róz.Szalu nie ma.Raczej bida.A tylko kilka jest w miarę ładnych.
Nie mam pojęcia, czy faktycznie miejsce im nie odpowiada,Ale inne mam z innej strony ogrodu i też bidy.To ja już nie wiem, co jest nie tak z nimi.Czy też z moim postępowaniem z nimi.

No tak jabłoń ma jabłuszka i zakwitła.Ale i pigwowiec to samo i z kwiatkiem i z owocem.
Może ta jesień będzie długa i piękna

DzonaK-Asiu No takie to życie i ko0biet i ogrodnika,e ciągle coś,,, do zrobienia.
To też masz ciekawe weekendy
 U mnie winogrona  jeszcze spokojnie rosną  bez  ingerencji ptaszków.I niech tak zostanie.
 U mnie winogrona  jeszcze spokojnie rosną  bez  ingerencji ptaszków.I niech tak zostanie.Tak, tak wrzosy, chryzantemki to raczej jesienne kwitnienia.
Rozchodniki są rożne.Bogactwo teraz gatunków jest ogromne

Ja dopiero w tym roku ich więcej dokupiłam.Mam nadzieję,że na drugi rok podrosną i będą bardzie widoczne na rabatach.

apus-Basiu kochana witaj! Cieszę się,że do mnie zajrzałaś i odezwałaś się.

Zaglądam do ciebie,, a tam cisza ??
Tak samemu człowiek widzi,że każdy rok w ogrodzie jest inny i duże zmiany.
A mam nadzieję,że na drugi rok też inne rabaty będę inaczej wyglądać ,ładniej, bo roszady roślin i dosadzałam trochę roślin .

Hortensja Magical Fire

Hortensja Bobo w tle Limka

Polar Bear

Hibiskus Bagienny

Anabelka

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu to pewnie tak jak i u ludzi ...jeden zdrowszy ładniejszy drugi.... tak samo z różami. W wielu watkach czytam róża się nie sprawdziła i idzie na kompost, a ja jakoś nie umiem  

Pyszne soczki, przekąska też jest ze śliweczek Córcia wyprawiona teściowi zdrowia, a Tobie sił żeby to wszystko ogarnąć
  Córcia wyprawiona teściowi zdrowia, a Tobie sił żeby to wszystko ogarnąć 

Pyszne soczki, przekąska też jest ze śliweczek