Może twoja ma więcej cienia ??
Piękne cleomki, dalej je będę chwalić.
I rozchodniki
 Uległam i zamówiłam sobie kilka.A miało  już nic nie być kupowane
 Hakonki śliczności.Twoją Pinky Winky podziwiam.Moją upały załatwiły na amen.

Zaglądaj częściej i dziękuję za wizytę!
  Zaglądaj częściej i dziękuję za wizytę!  A mam, mam i wiele z dzisiejszych pożądań forumowych już od wielu,wielu,latJagiS pisze:Sama też mówisz, że masz mniej więcej to samo, co inni....
 ..Wszak nowicjuszem ogrodowym  to ja nie jestem... Podniosłaś mi adrenalinę i  to przed snem...przyznaję!
 ..Wszak nowicjuszem ogrodowym  to ja nie jestem... Podniosłaś mi adrenalinę i  to przed snem...przyznaję!  
  po co ci to???? Oducz/ono/yłam się wchodzenia tutaj  w polemiki  ...
    po co ci to???? Oducz/ono/yłam się wchodzenia tutaj  w polemiki  ...  
  czasem mniej znaczy więcej...
 czasem mniej znaczy więcej...  

od lat fotografuję moje ulubieńce  a ostatnio  coraz więcej osób fotografujących  z lubością  na  forum.
 od lat fotografuję moje ulubieńce  a ostatnio  coraz więcej osób fotografujących  z lubością  na  forum.  i powiem Ci,że to całkiem miłe    zajęcie
  i powiem Ci,że to całkiem miłe    zajęcie  .. Ale przecież Ty to wiesz bo sama fotografujesz ! Cieszę się,że i do mnie zaglądasz!
 .. Ale przecież Ty to wiesz bo sama fotografujesz ! Cieszę się,że i do mnie zaglądasz!  

..bo pozbywanie się jakiejkolwiek  rośliny   z ogródka jest dla mnie abstrakcją...
 ..bo pozbywanie się jakiejkolwiek  rośliny   z ogródka jest dla mnie abstrakcją...  Wiele z nich odmładzanych  już wielokrotnie ale wciąż są ze mną od początku mojego  blisko 40-letniego działkowania...część już ma dla mnie wartość również  sentymentalną
 Wiele z nich odmładzanych  już wielokrotnie ale wciąż są ze mną od początku mojego  blisko 40-letniego działkowania...część już ma dla mnie wartość również  sentymentalną  Teraz jest powrót do dawnych roślin więc mój ogródek wciąż na topie..!
 Teraz jest powrót do dawnych roślin więc mój ogródek wciąż na topie..! 

i rzeszy oglądaczy...
  i rzeszy oglądaczy...

Bukszpany ładnie zielone.
 Bukszpany ładnie zielone. 

ogródek mój jeszcze się nie poddaje, jeszcze można oko pocieszyć...Gościłam wczoraj moje  Przyjaciółki i wręcz były zaskoczone jeszcze świeżością letnią mojej działki...
 ogródek mój jeszcze się nie poddaje, jeszcze można oko pocieszyć...Gościłam wczoraj moje  Przyjaciółki i wręcz były zaskoczone jeszcze świeżością letnią mojej działki...  Ochom i achom nie było końca bo one właścicielkami przydomowych ogrodów są więc  się na rzeczy  znają... Bardzo mnie  ta wizyta dowartościowała...
 Ochom i achom nie było końca bo one właścicielkami przydomowych ogrodów są więc  się na rzeczy  znają... Bardzo mnie  ta wizyta dowartościowała...  
  od pierwszych dni mojego ogródkowania... Nawet nie przypuszczałam,że  nadejdzie i dla nich czas w ogrodach
 od pierwszych dni mojego ogródkowania... Nawet nie przypuszczałam,że  nadejdzie i dla nich czas w ogrodach   ..Ja swoje zwoziłam z lasu z wypraw na grzyby zawsze jakąś trawkę przywiozłam...  W ogrodniczych sklepach ich nie było... jeszcze!
 ..Ja swoje zwoziłam z lasu z wypraw na grzyby zawsze jakąś trawkę przywiozłam...  W ogrodniczych sklepach ich nie było... jeszcze! 
  Bukszpany to jeszcze wielka niewiadoma jak się ich losy i u mnie potoczą..pierwszego już wczoraj spaliłam , pozostałe w obserwacji..nie mam ich wiele więc jakby co to szpadel i fruuu..leczenia żadnego nie przewiduję ...
 Bukszpany to jeszcze wielka niewiadoma jak się ich losy i u mnie potoczą..pierwszego już wczoraj spaliłam , pozostałe w obserwacji..nie mam ich wiele więc jakby co to szpadel i fruuu..leczenia żadnego nie przewiduję ...  
  Marto Ty potrafisz dowartościować odwiedzane ogrody!
 Marto Ty potrafisz dowartościować odwiedzane ogrody!  Przyznam, że rzeczywiście obsadzić sprytnie udało mi się  mój ogródek
 Przyznam, że rzeczywiście obsadzić sprytnie udało mi się  mój ogródek  ...Moi działkowi  Goście także  tę moją umiejętność zauważają choć mój ogródek jest im znany od wielu lat..Niech i ja się pochwalę nieskromnie...
 ...Moi działkowi  Goście także  tę moją umiejętność zauważają choć mój ogródek jest im znany od wielu lat..Niech i ja się pochwalę nieskromnie...  

Moja ma pojedyncze i to nie tylko w tym roku, ale zawsze. Dodatkowo tego lata jakaś chora i coraz częściej przychodzi mi do głowy, żeby się jej pozbyć. Szkoda mi jej jednak, bo ją lubię, ale to już wielki krzaczor, a przyjemność z niego prawie żadna
 Moja ma pojedyncze i to nie tylko w tym roku, ale zawsze. Dodatkowo tego lata jakaś chora i coraz częściej przychodzi mi do głowy, żeby się jej pozbyć. Szkoda mi jej jednak, bo ją lubię, ale to już wielki krzaczor, a przyjemność z niego prawie żadna  

Moja przy  wejściu podoba się bardzo moim gościom...
 Moja przy  wejściu podoba się bardzo moim gościom...  

Domyślam się, że wszystkie z samosiewek...
 Domyślam się, że wszystkie z samosiewek...  
  , a mój już dawno po kwitnieniu.
 , a mój już dawno po kwitnieniu.   Jakiś taki wyrywny był, mimo że z mojego własnego siewu i zakwitł mi po raz pierwszy.
 Jakiś taki wyrywny był, mimo że z mojego własnego siewu i zakwitł mi po raz pierwszy.  
  O swoich nie będę pisać, bo....
 O swoich nie będę pisać, bo....  

Lwie paszcze masz
 Lwie paszcze masz   - już dawno ich nie widziałem, a kojarzą mi się z dzieciństwem
  - już dawno ich nie widziałem, a kojarzą mi się z dzieciństwem