Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
Aniu nie mogę się wyrwać z kuchni
ale nie żałuję że zostawiłam obieranie owoców i zobaczyłam ten cudny zachód nad jeziorem! Nie każdy ma takie szczęście i tyle wody w pobliżu
Zdjęcia ważki kosmiczne
Kwiaty cudnie Ci kwitną! Powoli przestaniesz chyba narzekać na upały , przynajmniej dzisiaj zdecydowanie chłodniej i najważniejsze ogród podlany
Miłej niedzieli 
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
lanceta-Lodziu Pory dnia i światło pod czy na roślinę maja wielkie znaczenie.Jedna i ta sama roślina, może o każdej porze dnia i w różnym świetle może zupełnie inaczej wyglądać .Już to sama sprawdziłam
Jeżówki lubię bardzo.Ale nie wszystko pięknie i szybko się rozrastają.I nie wiem od czego to zależy
tulipanka-Wiolu dziękuję Asiu mów do mnie tak więcej...miło to słyszeć
Zalew zawsze jest ładny.Woda ma kojące dzialanie.Jak i rośliny, kolory
Bukieciki takie łąkowe też lubię

Hortensja Dębolistna , skąpa w kwitnieniu w tym roku.Ale krzaczek piękny zbudowała.

Jeżówki lubię bardzo.Ale nie wszystko pięknie i szybko się rozrastają.I nie wiem od czego to zależy
tulipanka-Wiolu dziękuję Asiu mów do mnie tak więcej...miło to słyszeć
Zalew zawsze jest ładny.Woda ma kojące dzialanie.Jak i rośliny, kolory
Bukieciki takie łąkowe też lubię

Hortensja Dębolistna , skąpa w kwitnieniu w tym roku.Ale krzaczek piękny zbudowała.

- anabuko1

Maska -Marysiu A co ty tam tworzysz w kuchni ??
Ale milo mi,ze zajrzałaś do mnie .
I nawet moje niebo nad Dębowym ci się podoba.
Ty to cudne nieba potrafisz uchwycić w kadry.
Mi nie zawsze już się chce.Czasami i posiedzieć w domku , czy w fotelu.. z książką.Chociaż ostatnio dużo rzeczy i jedną książkę czytam tydzień i nawet do polowy nie doszłam
A zimą to parę dni , wieczorków i już książki nie ma.Dzisiaj dopiero aronie oberwałam.I maliny co dni przerabiam
Ważki są dość fotogeniczne.Nie takie płochliwe jak i inne owady.
W nocy troszkę popadało.I ochłodziło się trochę.Ale było całkiem fajnie.
W dzień tylko raz pokropiło .Ale dobre i to.Szkoda mi , bardzo szkoda mijającego lata
Końcówka w kwitnieniu mieczyków.

Tą dalijke mam w dw.och miejscach
A makleja..3 czy 4 lata mam i jak widać u mnie wysokość jednej średniej dalii.

róża elmshorn w ponownym kwitnieniu

mój dredzik - Thuja Whipcord

Ale milo mi,ze zajrzałaś do mnie .
Ty to cudne nieba potrafisz uchwycić w kadry.
Mi nie zawsze już się chce.Czasami i posiedzieć w domku , czy w fotelu.. z książką.Chociaż ostatnio dużo rzeczy i jedną książkę czytam tydzień i nawet do polowy nie doszłam
A zimą to parę dni , wieczorków i już książki nie ma.Dzisiaj dopiero aronie oberwałam.I maliny co dni przerabiam
Ważki są dość fotogeniczne.Nie takie płochliwe jak i inne owady.
W nocy troszkę popadało.I ochłodziło się trochę.Ale było całkiem fajnie.
W dzień tylko raz pokropiło .Ale dobre i to.Szkoda mi , bardzo szkoda mijającego lata
Końcówka w kwitnieniu mieczyków.

Tą dalijke mam w dw.och miejscach
A makleja..3 czy 4 lata mam i jak widać u mnie wysokość jednej średniej dalii.

róża elmshorn w ponownym kwitnieniu

mój dredzik - Thuja Whipcord

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu pokazywałam nie raz drzewa obwieszone śliwkami, brzoskwiniami i jabłkami ...no to teraz zamykam to w buteleczkach i słoiczkach
Jezioro jest równie pięknym obiektem do fotografowania jak horyzont pól czy góry i na pewno codziennie wygląda inaczej
O czytaniu to ja już nic nie powiem, bo książki całkowicie zastąpił komputer i portale społecznościowe ...takie czasy! U mnie leje już kilka godzin więc znowu pewnie będzie nadmiar wody...nie może być tak średnio???
Miłej niedzieli!
O czytaniu to ja już nic nie powiem, bo książki całkowicie zastąpił komputer i portale społecznościowe ...takie czasy! U mnie leje już kilka godzin więc znowu pewnie będzie nadmiar wody...nie może być tak średnio???
Miłej niedzieli!
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, widzę roślinki skąpane w deszczu!
Śliczny jest Twój ogród, w dodatku wspaniale położony - nad jeziorem czy zalewem(?).
Nieważne. Najważniejsze, że nad wodą.
Mieczyki podziwiam u innych, w tym również u Ciebie.
Bardzo je lubię,
a one mnie niekoniecznie.
W tym roku po raz ostatni sadziłam.
Pozostanę na etapie podziwiania ich w ogrodach, w których chcą kwitnąć. 
Śliczny jest Twój ogród, w dodatku wspaniale położony - nad jeziorem czy zalewem(?).
Mieczyki podziwiam u innych, w tym również u Ciebie.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Rośliny skąpane w deszczu wyglądają nadzwyczaj urokliwie .Sama lubię je uwieczniać aparatem .Czekam na cudowne jesienne liście Twojej hortensji dębolistnej. Dzisiaj padało aż do południa i calutka noc a ja z tego bardzo sie cieszę
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu to proszę dla mnie zrób kilka zdjęć o zmierzchu, kiedy lampy oświetlają, na pewno jest wtedy klimacik.
Widać na zdjęciach, że ogród masz podlany.
Widać na zdjęciach, że ogród masz podlany.
- anabuko1

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ale gruchy smakowite! 
Dalie też Ci znakomicie dopisały Aniu!

Dalie też Ci znakomicie dopisały Aniu!
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Jakie masz cudne zachody słońca
Pięknie u Ciebie, Aneczko
Dalie nieprzerwanie kwitną, kwiatów mają tyle, jakby nigdy nie miały przestać. Ważka chyba miała ciężkie lato, mocno poszarpane ma skrzydełka. Ale doleciała do Twojego ogródka i odpoczywa w przepięknej scenerii. Gruszeczki smakowicie wyglądają, zdrowiutkie. Miłego pobytu
Dalie nieprzerwanie kwitną, kwiatów mają tyle, jakby nigdy nie miały przestać. Ważka chyba miała ciężkie lato, mocno poszarpane ma skrzydełka. Ale doleciała do Twojego ogródka i odpoczywa w przepięknej scenerii. Gruszeczki smakowicie wyglądają, zdrowiutkie. Miłego pobytu
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aniu u Ciebie też rosliny zapłakane deszczem .U mnie po południu przestało padać, dalie dają pokaz
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Aniu smaczne gruszki moje już w słoiczku. Kwiaty piękne 
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cześć Aniu, piękny sierpień na twojej działce. Widzę, że mimo upałów rośliny jakoś się wybroniły i cieszą oczy. Teraz już z górki, trochę chłodniej a i deszcz się zlitował i od czasu do czasu nas wspiera w podlewaniu.
Piękne zdjęcia z nad zalewu
pozdrawiam
Piękne zdjęcia z nad zalewu
pozdrawiam
- anabuko1

Maska Marysiu Ach tak.Urodzaj masz owocowy duży. To fajnie.
U mnie tylko więcej winogron i gruszek, i aronii i malin
I ja coraz co mam to przerabiam
Ja lubię czytać.Ale teraz coś krucho z tą czynnością, to ogrody to prace , to form ogrodnicze i coś tam innego i też czas ucieka.Ale to fajnie i tak
O, a u mnie nie mam nadmiaru wody.Raczej skąpy deszcz od czasu do czasu.było więcej go podesłać go do mnie.
plocczanka-Lucynko Roślinki z kroplach wody mają swój niepowtarzalny urok.Szkoda,ze w tym rok deszcz u mnie taki skąpy.
Działka jest nieopodal Zalewu.
Mieczyki już w końcówce .No szkoda,że coś z nimi ci nie tak wychodzi.U mnie zawsze każdy kwitnie. .Ale zaraz marcinkowy szał będzie
JAKUCH-Jadziu Oj tak, tak bardzo urokliwe są te roślinki czy kwiatuszki z kroplami deszczy czy rosy.Tak cudnie natura zdobi je .
O a u mnie deszcz wczoraj z pół godziny i tyle.I dwa dni temu trochę w nocy.Nie za szczodry u mnie ten deszcz oj nie..Ale cóż jest jak jest.
korzo_m-Dorotko Ok spróbuję , któregoś dnia zrobić takie focie , ciekawe co będzie widać.
Trochę deszczu było.Podlało.Ale nie za dużo.Ale grunt,że to ja już nie muszę podlewać.

C.d.n
U mnie tylko więcej winogron i gruszek, i aronii i malin
Ja lubię czytać.Ale teraz coś krucho z tą czynnością, to ogrody to prace , to form ogrodnicze i coś tam innego i też czas ucieka.Ale to fajnie i tak
O, a u mnie nie mam nadmiaru wody.Raczej skąpy deszcz od czasu do czasu.było więcej go podesłać go do mnie.
plocczanka-Lucynko Roślinki z kroplach wody mają swój niepowtarzalny urok.Szkoda,ze w tym rok deszcz u mnie taki skąpy.
Działka jest nieopodal Zalewu.
Mieczyki już w końcówce .No szkoda,że coś z nimi ci nie tak wychodzi.U mnie zawsze każdy kwitnie. .Ale zaraz marcinkowy szał będzie
JAKUCH-Jadziu Oj tak, tak bardzo urokliwe są te roślinki czy kwiatuszki z kroplami deszczy czy rosy.Tak cudnie natura zdobi je .
O a u mnie deszcz wczoraj z pół godziny i tyle.I dwa dni temu trochę w nocy.Nie za szczodry u mnie ten deszcz oj nie..Ale cóż jest jak jest.
korzo_m-Dorotko Ok spróbuję , któregoś dnia zrobić takie focie , ciekawe co będzie widać.
Trochę deszczu było.Podlało.Ale nie za dużo.Ale grunt,że to ja już nie muszę podlewać.

C.d.n
- Alicja125

- Od: 13 gru 2015, o 00:46
Aniu piękne czekam na resztę 
Pozdrawiam Alicja