Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Moje różne zakątki......cz.3.- Aktualny
Aniu śliczne masz lilie! i tak bogato kwitną, dalie, liliowce, mieczyki...nawet nie jestem w stanie wszystkich wymienić
Moje mieczyki późno posadzone a galtonia już dawno przekwitła...wszystko strasznie się spieszy
Ja coraz gorzej znoszę upały, a tu jeszcze kolejna fala przed nami!
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Mieczyki mam dopiero pierwszy raz w ogrodzie. Wyobrażasz sobie? Piękne mają barwy, w zasadzie podobają mi się wszystkie. Trochę jednak krótko kwitną. Przechowujesz Aniu cebule czy kupujesz co roku nowe?
- anabuko1

Dzisiaj mamy piękny letni dzień, nie za upalny,ciepły ze sporym wiaterkiem.całkiem przyjemnie szło się do pracy i niej.
Ale deszczu dalej nie mam
apus-Basiu To jęczmień grzywiasty.
korzo_m-Dorotko jęczmień grzywiasty jak pre kwitnie, kłosy się rozlecą i ni nie ostaje ,
Tak, mieczyków mam sporo.
I u mnie jeżówki rosną różnie.Od bardo ładnie, po średnio i nijak.
ewelkacha88-Ewelinko Oj tak, tak jak i w życiu, tak i tymi roślinami, nieprzywidywanie. Butterfly Kisses i u mnie ładnie rośnie
.Moze one tak mają ??Ale ja jeszcze żadnej nie dzieliłam .Moze jak podrośnie jeszcze Butterfly Kisses, to na wiosnę to robię i ja.
Aloha mi się podoba
Tak mieczyków mam sporo.I one cieszą.
Dziękuję i równie pozdrawiam
marpa-Maryniu O mieczyków to ja tyle nie ma o liliowców.Ale fakt, tylko parę reszkami już.Ogród jeszcze ma kolory ale mniej i wciąż kwitnie
Dziękuję .Ale i u ciebie jest bogato w kolory
JAKUCH -Jadziu Ju przyszykowałam nasionka.Jutro jak nie zapomnę to wyśle. jęczmień grzywiasty jak przekwita, kłosy się rozlatują i nic nie zostaje. Nie, nie mam tej trawy Obiedki.Juz zobaczyłam co to a trawa.To bardo chętnie chcę.
Jeżówki chyba wszystkie cieszą.To wdzięczne rośliny.
Maska-Marysiu Lilie uwielbiam.Ale i u ciebie widziałam piękne.Ale fakt jeczcze kwitną mieczyki .Dalie na bogato kwitną i kochane hortensje.Wyobrażasz sobie ogród bez nich ?? Ja już nie .
Pustawo by było, prawda ?
Diś był fajny dzień, be opałów.Ale znowu idą.Uff.
wanda7-Wandziu Ja mieczyki mam kilka lat.To dobre i ładne rośliny wszędzie się zmieszczą .Tylko aby pamiętać aby je wykopać. Ja je dosadzam w różne miejsca i potem wykopuję ale czasami o jakimś zapomnę.
To na wiosnę kilka dokupię.

Dalie

clematis Jan Paweł II

Ale deszczu dalej nie mam
apus-Basiu To jęczmień grzywiasty.
korzo_m-Dorotko jęczmień grzywiasty jak pre kwitnie, kłosy się rozlecą i ni nie ostaje ,
Tak, mieczyków mam sporo.
I u mnie jeżówki rosną różnie.Od bardo ładnie, po średnio i nijak.
ewelkacha88-Ewelinko Oj tak, tak jak i w życiu, tak i tymi roślinami, nieprzywidywanie. Butterfly Kisses i u mnie ładnie rośnie
.Moze one tak mają ??Ale ja jeszcze żadnej nie dzieliłam .Moze jak podrośnie jeszcze Butterfly Kisses, to na wiosnę to robię i ja.
Aloha mi się podoba
Dziękuję i równie pozdrawiam
marpa-Maryniu O mieczyków to ja tyle nie ma o liliowców.Ale fakt, tylko parę reszkami już.Ogród jeszcze ma kolory ale mniej i wciąż kwitnie
Dziękuję .Ale i u ciebie jest bogato w kolory
JAKUCH -Jadziu Ju przyszykowałam nasionka.Jutro jak nie zapomnę to wyśle. jęczmień grzywiasty jak przekwita, kłosy się rozlatują i nic nie zostaje. Nie, nie mam tej trawy Obiedki.Juz zobaczyłam co to a trawa.To bardo chętnie chcę.
Jeżówki chyba wszystkie cieszą.To wdzięczne rośliny.
Maska-Marysiu Lilie uwielbiam.Ale i u ciebie widziałam piękne.Ale fakt jeczcze kwitną mieczyki .Dalie na bogato kwitną i kochane hortensje.Wyobrażasz sobie ogród bez nich ?? Ja już nie .
Pustawo by było, prawda ?
Diś był fajny dzień, be opałów.Ale znowu idą.Uff.
wanda7-Wandziu Ja mieczyki mam kilka lat.To dobre i ładne rośliny wszędzie się zmieszczą .Tylko aby pamiętać aby je wykopać. Ja je dosadzam w różne miejsca i potem wykopuję ale czasami o jakimś zapomnę.

Dalie

clematis Jan Paweł II

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu,ja się nie dziwię, że takie piękne motyle do Twojego ogrodu zaglądają. Masz piękne kwiaty, zadbane i zdrowe. Podziwiam hortensje, które uwielbiam, i które o tej porze dostarczają nam wiele pozytywnych emocji.
- szyszunia
- 1000p

- Od: 4 lis 2009, o 13:38
Aniu czy hortensja bobo nie pokłada ci się po deszczu??? Szuka, takich co mają najsztywniejsze łodygi. Moje bukietówki tez mają ogromne kwiatostany ale po deszczu większość się pokłada. 
- anabuko1

PEPSI-Małgosiu Dziękuję
pięknych motyli tera jest mnóstwo w ogrodzie,kwitnień wciąż nie brakuje.Wsystko pięknie.Tylko znowu te upały.
I ja uwielbiam horki.Mam ich trochę już. I nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich.
szyszunia-Iwonko Hortensja Bobo trzyma się dobrze, nie pokłada się po desu.Ja ją tnę nisko.To u mnie za wysoka nie jest.
chyba najbardziej to anilka się pokłada.Inne jakoś się trzymają

Pinky Winky

Hortensja wiechowata MAGICAL FIRE

szyszunia-Iwonko Hortensja Bobo trzyma się dobrze, nie pokłada się po desu.Ja ją tnę nisko.To u mnie za wysoka nie jest.
chyba najbardziej to anilka się pokłada.Inne jakoś się trzymają

Pinky Winky

Hortensja wiechowata MAGICAL FIRE

- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nie jest ze mną tak źle pierwszy człon nazwy zapamiętałam, wiedziałam jęczmień, grzywa mi tylko umknęła
Aniu Ty dopiero masz przepiękne cuda daliowe, jest co oglądać i podziwiać.
Dla mnie ta najpiękniejsza https://images91.fotosik.pl/11/50eabd6c54ddac66.jpg
Aniu Ty dopiero masz przepiękne cuda daliowe, jest co oglądać i podziwiać.
Dla mnie ta najpiękniejsza https://images91.fotosik.pl/11/50eabd6c54ddac66.jpg
- anabuko1

korzo_m-Dorotko Oj tak, tak, najważniejszy pierwszy człon nazwy zapamiętałaś.To już suuper.A tam grzywka.Może być i bez .
Dalie jeszcze nie wszystkie mi z rozkwitły.
A ta dalą, co ci się podoba.To kupiłam ja w tym roku w doniczce jako kwitnącą.Jest niska.Ale ładna, fakt.

Hibiskus bylinowy NN.
Jeszcze mam jeden ciemnoczerwony.ale tamten jeszcze jest w głębokich pączkach.

Dalie jeszcze nie wszystkie mi z rozkwitły.
A ta dalą, co ci się podoba.To kupiłam ja w tym roku w doniczce jako kwitnącą.Jest niska.Ale ładna, fakt.

Hibiskus bylinowy NN.
Jeszcze mam jeden ciemnoczerwony.ale tamten jeszcze jest w głębokich pączkach.

- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
M.in.hibiskusa bylinowego podziwiam i hortensję w ładnym kolorze...
Lato trwa...

Lato trwa...
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Moje lilie i liliowce już niestety przekwitły (prócz jednej), więc z tym większą przyjemnością pozachwycałam się nimi u ciebie
Za to jeszcze długo będziemy mogli napawać się pięknem jeżówek, hortensji, dalii, mieczyków i całym mnóstwem twoich pięknych kwiatów
Aniu jak się sprawuje u ciebie hibiskus bylinowy? Bardzo mi się podoba, ale trochę zniechęciły mnie wieści o jego kaprysach
Aniu jak się sprawuje u ciebie hibiskus bylinowy? Bardzo mi się podoba, ale trochę zniechęciły mnie wieści o jego kaprysach
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Muszę u siebie pod ogrodzeniem zrobić przemeblowanie i posadzić tam obok róż hortensje.Kiedy jedne będą zawiązywać pąki, inne ukażą calutkie swoje piękno. Dalie śliczne jak jedna, jednak i z nimi muszę powiedzieć pass ani jednej więcej
- anabuko1

Lato upalne dalej trwa.Uff.

-- 8 sie 2018, o 20:05 --
marpa-Maryniu hibiskus bylinowy jest śliczny.Mam jeszcze drugi ciemno-czerwony.Ale jeszcze nie rozkwitł.
Prawie nigdy do końca nie wykwitły bo przymrozki ich ścinały.Może w tym roku będzie inaczej ?
clem3-Małgosiu Moje lilie i liliowce są też w końcówkach ,Jeżówki i mieczyki jeszcze piękne.
A liczę ,że dalie, hortensje długo nam udekorują ogrody swoim pięknem, kolorami.
Ten biały hibiskus mam już 4 rok.Na zimę robię tylko kopczyki z ziemi i tyle.Ale miałam też inny ciemno-czerwony, po dwóch sezonach i zimie przepał.|Ten jest.Ale mam jeszcze inny w ubiegłym roku dostałam w prezencie.I też kopczyk tylko robiłam na niego na zimę i jest.Ma pąki.ale jeszcze nie kwitnie.
Także wybór do ciebie należy
.
JAKUCH-Jadziu Oj ja też muszę na dwóch rabatach przemeblowanie zrobić.
Na różance , też poprzesuwać róże.
Dobry pomysł na te hortensje przy różach.To powodzenia życzę realizacji nowych planów.Ech,,, czy to człowiek przestanie modzić z tymi rabatami, roślinami ?
Dalie lubię. Nie przeszkadza mi to wykopywanie i wkopywanie.Ładne i fajne uzupełniacze na rabatach
Hibiskus-Ketmia syryjska Blue Chiffon

Floks- Jeden młodych nowych .Nawet ładny

-- 8 sie 2018, o 20:07 --

-- 8 sie 2018, o 20:05 --
marpa-Maryniu hibiskus bylinowy jest śliczny.Mam jeszcze drugi ciemno-czerwony.Ale jeszcze nie rozkwitł.
Prawie nigdy do końca nie wykwitły bo przymrozki ich ścinały.Może w tym roku będzie inaczej ?
clem3-Małgosiu Moje lilie i liliowce są też w końcówkach ,Jeżówki i mieczyki jeszcze piękne.
A liczę ,że dalie, hortensje długo nam udekorują ogrody swoim pięknem, kolorami.
Ten biały hibiskus mam już 4 rok.Na zimę robię tylko kopczyki z ziemi i tyle.Ale miałam też inny ciemno-czerwony, po dwóch sezonach i zimie przepał.|Ten jest.Ale mam jeszcze inny w ubiegłym roku dostałam w prezencie.I też kopczyk tylko robiłam na niego na zimę i jest.Ma pąki.ale jeszcze nie kwitnie.
Także wybór do ciebie należy
JAKUCH-Jadziu Oj ja też muszę na dwóch rabatach przemeblowanie zrobić.
Na różance , też poprzesuwać róże.
Dobry pomysł na te hortensje przy różach.To powodzenia życzę realizacji nowych planów.Ech,,, czy to człowiek przestanie modzić z tymi rabatami, roślinami ?
Hibiskus-Ketmia syryjska Blue Chiffon

Floks- Jeden młodych nowych .Nawet ładny

-- 8 sie 2018, o 20:07 --

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Dzisiaj nie mieliśmy tak gorąco bo spadło trochę deszczu to dało chwilową ulgę . Jednak ciekawe jak będzie jutro z upałami, oby były stonowane to i roślinki odpoczną.Aniu o liliowcach to ja już zapomniałam ,ze kwitły a u Ciebie dalej szaleją.
- anabuko1

JAKUCH-Jadziu Och jak ja ci zazdraszczam tego deszczu.U mnie ni, ni,, nic nie pada już ileś dni
Lliowce jeszcze tylko parę w końcowych kwitnieniach.Szkoda ,że już odchodzą
.
Czosnek milenium.Dostałam od od koleżanki
Kwitnie teraz ,Jest nieduży jakieś 30-40 cm.Kilka kępie.Śliczny.Jak trafię to dokupię go jeszcze

Lliowce jeszcze tylko parę w końcowych kwitnieniach.Szkoda ,że już odchodzą
Czosnek milenium.Dostałam od od koleżanki
Kwitnie teraz ,Jest nieduży jakieś 30-40 cm.Kilka kępie.Śliczny.Jak trafię to dokupię go jeszcze