Ewelinko (ewelkacha88) ja dzisiaj dobrze się czułam. O dziwo dużo lepiej funkcjonuję w upale niż jak jest deszczowo na dworze. Wtedy jestem bardzo śpiąca. Zapewne dlatego, że jestem niskociśnieniowcem. Dzisiaj udało mi się podziałać. Na tej rabacie, którą podnoszę rosną tylko piwonie , floksy i truskawki. Myślę, że im to wysadzanie nie zaszkodzi. Piwonie dzieli się w sierpniu a floksy obcinam na jeżyka, dadzą radę. Muszę się spieszyć bo tam też mają rosnąć kosaćce a wrzesień już blisko i przyślą zamówienie.  
Hortensje, róże i inne rośliny są kochane, pięknie kwitną  a ja je traktuje bardzo po macoszemu. 
Ewelinko, Tobie brakuje pracy w ogrodzie a ja nie wiem co mam najpierw robić, tyle jest pracy. Chcę to wszystko zrobić jak najszybciej, żeby móc się już cieszyć zadbanym ogrodem.
Wandziu (wanda7) jeszcze raz bardzo dziękuję za miłe słowa. Tak bardzo chciałabym już mieć skończony ogród, a jestem chyba w połowie drogi. 
Kochani  

, ogród dla mnie to nie tylko kwiaty, ale i pyszne owoce. Posadziłam już czereśnie, śliwy, jabłoń, derenia, świdośliwę, morwę, poziomki, truskawki, maliny, porzeczki, agresty, borówki amerykańskie i...........dokupiłam kolejne. 
Tym razem to pigwa. Stałą sobie w centrum ogrodniczym a ja mam miejsce na jeszcze jedno drzewo. Tak mi się spodobała, że pomyślałam czemu nie  

Ładne drzewko i ma już owoce. Każdy owoc ma inny kształt. Ma trzy owoce, jeden wygląda jak gruszka a drugi przypomina jabłko.

Nieopodal, kawałeczek dalej stała sobie aktinidia i to z owocami. Planowałam jej zakup trochę później, za jakieś dwa lata, ale tak mnie oczarowała, że jest już u mnie. Bardzo jestem ciekawa jak smakują jej owoce. 

Rosła biedulinka w ciasnej doniczce, przesadziłam ją do większej i zasiliłam granulowanym obornikiem. Dopieszczam ją jak mogę i mam nadzieję, że jej owoce są tego warte.