Kolejny sezon w ROD... cd.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kolejny sezon w ROD... cd.
Witaj Maryniu,jest następna duża porcja cudowności od Maryni ,niby rośliny takie same jak wszędzie ,a jakże inaczej pokazane i to jest piękne i niepowtarzalne ,miłego dnia 

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryniu, pięknie kwitnie Ci dendrobium,
w moich rosną nowe przyrosty, będą gęściejsze ... będzie więcej kwiatuszków.
Lilie masz obłędne, tak samo liliowce, floxy, hortensje, róże, powojniki, nawet tojad bicolor już zabłysnął a hibiskusy szaleją.
Trzymaj się zdrowo, bo upały szaleć zaczynają i trzeba w domku przeczekać.

Lilie masz obłędne, tak samo liliowce, floxy, hortensje, róże, powojniki, nawet tojad bicolor już zabłysnął a hibiskusy szaleją.

Trzymaj się zdrowo, bo upały szaleć zaczynają i trzeba w domku przeczekać.

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
koziorozec Martusiu dziękuję za miłe
odwiedziny i jakże ważny dla mnie komentarz ! 
stasia_ogrod dziękuję za dobre słowa i miłe odwiedziny!
Upały rzeczywiście przeczekać muszę w domu bo eM źle je znosi i muszę się dostosować, choć nie bedzie to dla mnie zbytnio miłe... Ja tam wole w cieniku coś podziałać bo mam na działce takie chłodniejsze i przewiewne miejsca no ale...
W domu też znajdę zajęcie choć wolałabym działkowanie..
Wczorajszy dzień urozmaicał padający co jakiś czas ciepły deszczyk więc zdjęcia deszczowe...
CD MOICH LETNICH FOTO-WIEŚCI ...

powtarza kwitnienie Rh CW

stasia_ogrod dziękuję za dobre słowa i miłe odwiedziny!

Upały rzeczywiście przeczekać muszę w domu bo eM źle je znosi i muszę się dostosować, choć nie bedzie to dla mnie zbytnio miłe... Ja tam wole w cieniku coś podziałać bo mam na działce takie chłodniejsze i przewiewne miejsca no ale...

W domu też znajdę zajęcie choć wolałabym działkowanie..

Wczorajszy dzień urozmaicał padający co jakiś czas ciepły deszczyk więc zdjęcia deszczowe...
CD MOICH LETNICH FOTO-WIEŚCI ...

powtarza kwitnienie Rh CW

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Maryniu witaj.
Wszystkie lilie sadzisz na balkonie?. Zapach pewnie obłędny
Widzę kwiat białej hosty. U mnie jeszcze chyba nie ma pąku. Zresztą nie patrzyłam do niej. Parno, duszno i co dziennie pada. 
Wszystkie lilie sadzisz na balkonie?. Zapach pewnie obłędny

- marpa
Witaj Alu u mnie!
Na balkonie miałam tylko 6 szt lilii z wczesnowiosennych zakupów rynkowych... Na działce też mam niewiele bo 2 lata temu zeżarły mi dziki prawie wszystkie cebule...Kilka szt dokupiłam i starczy...Ale po zimie nie wszystkie się pokazały..
Na balkonie te,które zakwitły jako pierwsze o bardzo intensywnym zapachu ,wyekspediowałam po pierwszej nocy na działkę...Spać nie dały...
Kwiat jest pachnący ale to nie tej jak nazywasz białej hosty..plantagine'a jeszcze i u mnie nie kwitnie..
Parno i duszno jest i u mnie,dzisiaj koczowałam w domu...
Pokazałam moją Atrophodium candidum Little Lilia... jeszcze nie kwitnie czy udało Ci się ją przechować przez zimę?Bo pamiętam,że ją miałaś.

Na balkonie miałam tylko 6 szt lilii z wczesnowiosennych zakupów rynkowych... Na działce też mam niewiele bo 2 lata temu zeżarły mi dziki prawie wszystkie cebule...Kilka szt dokupiłam i starczy...Ale po zimie nie wszystkie się pokazały..

Kwiat jest pachnący ale to nie tej jak nazywasz białej hosty..plantagine'a jeszcze i u mnie nie kwitnie..
Parno i duszno jest i u mnie,dzisiaj koczowałam w domu...

Pokazałam moją Atrophodium candidum Little Lilia... jeszcze nie kwitnie czy udało Ci się ją przechować przez zimę?Bo pamiętam,że ją miałaś.

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Maryniu ja ją miałam posadzoną do ziemi i nie wykopałam na zimę, więc odeszła. Ty dobrze zrobiłaś, bo ją trzymałaś w doniczce. U mnie wiele traw odeszło po zimie. Dużo ugniło.
- marpa
To dowód, że nie jest jednak zimująca
..Trawy u mnie zawsze miały się dobrze i raczej wszystkie zimują oprócz Rubrum,którą też od kilku lat przechowuję przez zimę w domu... 

- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Samotne obrazki włoskie
piękne zdjęcie Maryniu.

- marpa
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maryniu
zawsze twoje zdjęcia oglądam w zwolnionym tempie.Bo piękne i lubię każdy szczegół zobaczyć
zawsze twoje zdjęcia oglądam w zwolnionym tempie.Bo piękne i lubię każdy szczegół zobaczyć

- marpa
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Te różyczki są piękne https://images91.fotosik.pl/7/eab5fdf64665493c.jpg . Takie w moim typie 
Parno i duszno chyba u większości, a u mnie dzisiaj spadł upragniony deszcz i ciągle pada
Lewkonia cudo. I ten kolor
Moje się jakoś nie udają, zawsze mają jakiegoś parcha, albo mączniak się przyplącze. A ja je ciągle kupuję, bo marzą mi się takie jak Twoje....

Parno i duszno chyba u większości, a u mnie dzisiaj spadł upragniony deszcz i ciągle pada

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Liliowce po kąpieli a przed użyciem ręcznika wyglądają jeszcze piękniej niż przed kąpielą.
Twój letni ogród jeszcze bardziej się śpieszy od mojego. I dokąd one tak gnają? Czyżby do jesieni? Już? Na przełomie lipca i sierpnia?
U mnie już niektóre rośliny przekwitły i to takie, które zwykle do końca sierpnia zdobiły rabaty.
Deszczyku zazdraszczam, u mnie sucho i gorąco.
Podlewam, ale ileż tej wody z węża da się wylać, zwłaszcza przy słabym ciśnieniu...
Dobrego tygodnia, Maryniu.

Twój letni ogród jeszcze bardziej się śpieszy od mojego. I dokąd one tak gnają? Czyżby do jesieni? Już? Na przełomie lipca i sierpnia?

U mnie już niektóre rośliny przekwitły i to takie, które zwykle do końca sierpnia zdobiły rabaty.

Deszczyku zazdraszczam, u mnie sucho i gorąco.

Dobrego tygodnia, Maryniu.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- marpa
Iwonko
U mnie przeszła po obiedzie lekka burza ,powietrze się oczyściło i idzie żyć! Choć ja nie odczuwam zbytnio niedogodności pogodowych ale mój M - bardzo...Dlatego niewiele korzystam z uroków lipcowego lata... Sobota była działkowa i owszem ale dzisiaj balkonowa niedziela...Z lekka się ochłodziło,mam sporo terenów zielonych wokół i nawet czytelnia balkonowa całkiem..całkiem mi odpowiadała...
Dzięki ,że zajrzałaś
bo wątek ożył odwiedzinami bo dzisiaj było bardzo sennie...Jak to w sezonie ogórkowym..
Lucynko,
dzięki za miłe odwiedziny
..Ja wczoraj podlewałam choć zapowiadane były opady a nawet burze bo mimo opadów róże wymagały wody... i dobrze, bo dzisiaj był kolejny upalny dzień a po południu dopiero jaki taki deszcz spadł..
Przetwory mnie nie kręcą.
Aż wstyd się przyznawać, kiedy wszyscy wokół prześcigają się w przetwórczym mozole...
M zrobił trochę słoików ogórków na zimę i kolejny słój małosolnych,które na bieżąco schodzą...Trochę mrożonek owocowych zrobiłam ale bez szału jeszcze pomidory zamrożę... M jeszcze jesienią kapustę zakisi na surówki bo te lubimy... We dwoje niewielkie mamy potrzeby w tym zakresie a dzieci są samowystarczalne również.. Marynaty jak i nalewki nie mają u nas wzięcia...
Życzenia dobrego tygodnia odwzajemniam
Zdjęcia nie wchodzą ale nic to...

Dzięki ,że zajrzałaś

Lucynko,

Przetwory mnie nie kręcą.

Życzenia dobrego tygodnia odwzajemniam

Zdjęcia nie wchodzą ale nic to...

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Ja dzisiaj wędruję po ogrodach za Lucynką
Faktycznie u nas susza straszliwa.
Niby dzisiaj popadało, ale co kot napłakał.
W dodatku upał straszliwy
Jak widzisz częstotliwość mojej bytności mi sie poprawiła
Może to stały trend?

Faktycznie u nas susza straszliwa.
Niby dzisiaj popadało, ale co kot napłakał.
W dodatku upał straszliwy
Jak widzisz częstotliwość mojej bytności mi sie poprawiła
Może to stały trend?