Sztobry róż żywopłotowych

minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Voit :D

odradzam jednorodny zywopłot z róz[ wszystkie są jednak wymagajace, nie ma co liczyc na zagestwienie listowia w szpalerze ......no i z czasem ogołacaja sie od dołu] co innego gdy nasadzenia beda wielogatunkowe :)

rozważ głog......np dwuszyjkowy.......piekny, gesty ,tez ładnie kwitnie i bezproblemowy!

pozdrowienia z gór

ps . haszczaki mam 3 :lol: .......psów w sumie 6 [ malamut i 2 mieszance]
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Obrazek
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Voit
50p
50p
Od: 17 gru 2008, o 02:52

Post »

Aszka pisze:sorki nie wykasowałam wpisu o winie.Ja też podbieram sobie czasami jakieś sadzoneczki i rosną sobie ładnie :lol: :lol: :lol: :lol:
Bo kradzione rosną najlepiej :)
Kiedyś wymarzyłam sobie tetrastigmę. To były czasy, kiedy Allegro jeszcze nie istniało. Zostałam zaproszona na jakiś jubel w hotelu Gołębiewski w Mikołajkach, który jak na tamte czasy był szczytem luksusu. Siedzę w knajpie, słucham jakiś przemówień, nudnych jak diabli, patrzę - a nade mną rośnie olbrzymia tetrastigma. Knajpa była zaaranżowana dość dziwnie - jakby skrzyżowanie bagien biebrzańskich z terrarium. Podpuściłam mojego towarzysza niedoli (który zresztą miał za chwilę zabrać głos) o gwizdnięcie mi szczepki - ja miałam wąską długą kieckę i nie bardzo jak miałam się po nią dostać). Dżentelmen ruszył po szczepkę i runął jak długi w środek czegoś w rodzaju oczka wodnego, robiąc przy tym nieprawdopodobny łomot. Rzuciła się spanikowana obsługa, wrzeszcząc coś w rodzaju "panie profesorze, niech pan uważa!". Okazało się, że w oczku żyły żółwie skórzaste i kajmany. Profesor otrząsnął się ze stworów, wylazł i wręczył mi ukradzioną szczepkę. To było 10 lat temu, szczepka rozrosła się nieprawdopodobnie, zajęła pół domu. Ta kupiona na Allegro padła po kilku tygodniach...
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

przygoda niesamowita i ile wspomnień.... "krokodyla daj mi luby.."
Awatar użytkownika
Voit
50p
50p
Od: 17 gru 2008, o 02:52

Post »

A ja znowu z tymi różami. Hania, przejrzałam dzisiaj wszystkie oferty jeszcze raz i już głupia jestem kompletnie. Ile ja mam tego kupić i czego? I co ja mam zrobić, żeby to kupione rosło? Ziemię nawieźć?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Róże”