Iza jakim obiektywem robisz zdjęcia?

Ciekawa jestem czy byłaś zachwycona czy bardzo zachwycona
  Ciekawa jestem czy byłaś zachwycona czy bardzo zachwycona  
   Niestety wysypałam niebieskimi granulkami bo już siły nie miałam do tych ślimaków. Jestem zła na siebie bo nie chciałam stosować takiej chemii. Zdjęcia wrzucę jutro chyba bo dziś dopiero zrobiłam trochę. Wcześniej nie miałam aparatu przez jakiś czas.
  Niestety wysypałam niebieskimi granulkami bo już siły nie miałam do tych ślimaków. Jestem zła na siebie bo nie chciałam stosować takiej chemii. Zdjęcia wrzucę jutro chyba bo dziś dopiero zrobiłam trochę. Wcześniej nie miałam aparatu przez jakiś czas. Robię dość dużo zdjęć od kilku lat ( choć ostatnio jakoś mniej ) i moje amatorskie doświadczenie czasem coś mi podpowiada.
  Robię dość dużo zdjęć od kilku lat ( choć ostatnio jakoś mniej ) i moje amatorskie doświadczenie czasem coś mi podpowiada. 

Chemia  stosowana "z głową" to nic  strasznego...Ja co jakiś czas szczególnie w okolicach pory deszczowej  wysypuję punktowo niewielkie ilości   niebieskiego granulatu wokół warzywnika a  na rabatach kwiatowych też niewielkie ilości ale w kilku miejscach rozsiewam.. Inaczej nie doczekałabym się żadnych roślin.. 2 lata nie było      ślimaków a w tym sezonie skorupiaków na wiosnę były niesamowite ilości... tych obłych niewiele  jest...
 Chemia  stosowana "z głową" to nic  strasznego...Ja co jakiś czas szczególnie w okolicach pory deszczowej  wysypuję punktowo niewielkie ilości   niebieskiego granulatu wokół warzywnika a  na rabatach kwiatowych też niewielkie ilości ale w kilku miejscach rozsiewam.. Inaczej nie doczekałabym się żadnych roślin.. 2 lata nie było      ślimaków a w tym sezonie skorupiaków na wiosnę były niesamowite ilości... tych obłych niewiele  jest...

Nagietek mógłby wisieć u mnie na ścianie i ten koperek na drugim zdjęciu. Dopiero odkrywam zabawę z aparatem, no i nie mam porządnego sprzętu i to co blisko jest niewyraźne, a tło ostre!
  Nagietek mógłby wisieć u mnie na ścianie i ten koperek na drugim zdjęciu. Dopiero odkrywam zabawę z aparatem, no i nie mam porządnego sprzętu i to co blisko jest niewyraźne, a tło ostre! 

I za zostawienie śladu swojej obecności
  I za zostawienie śladu swojej obecności   
  Róża, o której napisałam zaraz będzie pod postem. Jak z pogoda u mnie to nie do końca wiem bo jestem na wyjeździe. Masz rację, deszcz potrzebny, ale najlepiej jakby padał w nocy.
 Róża, o której napisałam zaraz będzie pod postem. Jak z pogoda u mnie to nie do końca wiem bo jestem na wyjeździe. Masz rację, deszcz potrzebny, ale najlepiej jakby padał w nocy. Zaraz wstawię nową porcję zdjęć
   Zaraz wstawię nową porcję zdjęć   

... U mnie po obiedzie leje a miałam się udać na działkę
 ... U mnie po obiedzie leje a miałam się udać na działkę  ... dobrze, że na rynku byłam to humor sobie co nieco podreperowałam!..
 ... dobrze, że na rynku byłam to humor sobie co nieco podreperowałam!..  

. Przepięknie utrwalasz na fotografiach swoich podopiecznych
 . Przepięknie utrwalasz na fotografiach swoich podopiecznych   . Działeczka fajnie się prezentuje
 . Działeczka fajnie się prezentuje   . Ślimaki tego roku są zmorą wielu osób
 . Ślimaki tego roku są zmorą wielu osób   . Wkurzające jest to jak taki mały bezdomny cudak zjada to co kochamy
 . Wkurzające jest to jak taki mały bezdomny cudak zjada to co kochamy   . Szkoda szałwii i innych roślin. Swoją drogą czemu nie jedzą chwastów ?? Przynajmniej nigdy tego nie zauważyłam
 . Szkoda szałwii i innych roślin. Swoją drogą czemu nie jedzą chwastów ?? Przynajmniej nigdy tego nie zauważyłam   . Pozdrawiam i udanego dnia życzę
 . Pozdrawiam i udanego dnia życzę   .
 .