Małgosiu (clem3) ostatnio te oczekiwanie na kwiaty i porażki bardzo mnie zniechęciły do kupowania kota w worku

Ale floks z obi okazał się być tym co miał, czekam jeszcze na resztę jak się rozwiną i pewnie znowu co jakiś czas zaryzykuje z kapersami ale tylko jak będą w jakiś super cenach. Siewki floksów tegoroczne mają już pąki i czekam z niecierpliwością jakie kolorki się pojawią. W tym roku mam nawet siewki słoneczniczków o kolorowych listkach w miejscu gdzie rosły zwykłe zielone, ale pewnie zapyliły się tym variegatą co rośnie na innej rabacie 30m dalej.
Małgosiu (PEPSI) moje pierwsze liliowce były pomarańczowe, potem od sąsiadki dostałam żółtego, czerwonego i fransa halsa, tak się zaczęło poszukiwanie następnych odmian, które kiedyś ciężko było kupić, nie to co teraz, że w każdym ogrodniczym są dostępne. A co kupiłam zobaczysz jak przyjedziesz

a tak serio to brakło mi czasu na wszystko i tylko część z tego co chciałam zdążyłam wybrać, oczywiście mam kolejne nowe floksy.
Iwciu muszę podpisywać bo bym się pogubiła w tym co mam a co jeszcze chce mieć. Niestety ziemia u mnie pozostawia wiele do życzenia i nie wszystko rośnie tak jakbym chciała. Mam plany na rabatę na podwórku przy wiśniach ale przeraża mnie perspektywa wymiany podłoża, bo wiem co tam jest jak kopaliśmy dołki pod wiśnie.
Aniu pamiętaj, że złocieniami nazywane też są chryzantemy w zależności od regionu Polski

Ale na pewno warto się za nimi rozejrzeć i przygarnąć ja do ogrodu.
Ostatnie dni to był koszmar, kładziemy kostkę przed garażami i praca od rana do wieczora, żeby tego jeszcze było mało to wczoraj robiłam urodziny córce więc cały dzień w kuchni. Dziś w końcu mam okazje odpocząć po bardzo pracowitym tygodniu. Pogoda jest w kratkę, na przemian chłodno i upalnie więc wszystkie rośliny wariują bo nie wiedzą jak mają rosnąć. Zjedliśmy pierwszego melona i raczej nie rzucił na kolana, syn stwierdził, że to ogórek tylko ma więcej pestek. Muszę poszukać innych odmian o słodszym smaku na przyszły rok.
To dzisiaj kilka kilka lilii:
No i ukochane liliowce:
Awesome Artist pięknie się wybarwił w pełnym słońcu
Romanian Rendevouz
Absolute Treasure
Spacecoast Picotee Prince
Super Purple
Double River Wye
Golden zebra
Custard Candy
Daring Deception