Ceropegia sandersonii na drugim zdjęciu wygląda, jakby była strusiem.

.
 .

),  poza tym łysieniem nie wygląda na chorego. Może one tak mają.
),  poza tym łysieniem nie wygląda na chorego. Może one tak mają.

- wspaniała fotka - uwieczniony kwiat, wygląda "nieziemsko" jak przybysz z innej planety, osobiście dla mnie to piękny "lampion" zdobiący roślinębarbra13 pisze:Ceropegia sandersonii
 . Kwiaty Lobivia marsoneri rubescens LAU 470, są wyjątkowej urody
 . Kwiaty Lobivia marsoneri rubescens LAU 470, są wyjątkowej urody   .
 . .
 . . Żartuję oczywiście, prawdopodobnie ten gatunek tak ma, że ciernie odpadają całymi połaciami.
 . Żartuję oczywiście, prawdopodobnie ten gatunek tak ma, że ciernie odpadają całymi połaciami. . Właściwie to go nie obserwowałam, ale mam go od ubiegłego roku, a już wypełnił doniczkę, musiał być mniejszy, bo inaczej nie dałoby się go posadzić w tak małej doniczce.
 . Właściwie to go nie obserwowałam, ale mam go od ubiegłego roku, a już wypełnił doniczkę, musiał być mniejszy, bo inaczej nie dałoby się go posadzić w tak małej doniczce.

sympatyczny  grubasek horstii  pięknie zakwitł, mój w tym roku w kiepskiej kondycji, kwiatka pewnie nie będzie, fajnie, że mogę podziwiać u Ciebie
  sympatyczny  grubasek horstii  pięknie zakwitł, mój w tym roku w kiepskiej kondycji, kwiatka pewnie nie będzie, fajnie, że mogę podziwiać u Ciebie   Astrophytum hybr. ładnie ubarwiony, ogólnie super kwiatuchy
  Astrophytum hybr. ładnie ubarwiony, ogólnie super kwiatuchy  

Tak ładnie Ci urósł, że już czas na przesadzenie go
  Tak ładnie Ci urósł, że już czas na przesadzenie go   
  Prywatnie bardzo lubię ten kolor kwiatów
  Prywatnie bardzo lubię ten kolor kwiatów