Ostatnie wakacje
- inka52
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lis 2009, o 11:54
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ostatnie wakacje
Gratuluję  i  życzę  powodzenia 

- 
				jagusia111

Botanika, chemia i meteorologia - pogromcy przyszłych dyplomowanych ogrodników 
 .
Powodzenia, a swoją drogą ciekawe kierunki teraz wymyślają.

Powodzenia, a swoją drogą ciekawe kierunki teraz wymyślają.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
 - Kontakt:

Seba i to jest najlepsza sytuacja, bo możesz naprawdę wybierać! Pasujesz mi do tego kierunku, kochasz rośliny i interesuje Cię to! Gratuluję i cieszę się!

- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31

Seba gratulacje,  
  rozwijaj swoją pasję. 
Jeżówki z prosem włosowatym ogapiłam ja od Ciebie, czy Ty ode mnie.
  Zdjęcia jak zawsze wyjątkowe. 

Zdrowia dużo.

Jeżówki z prosem włosowatym ogapiłam ja od Ciebie, czy Ty ode mnie.
Zdrowia dużo.
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Super nowina! Gratuluję!  
 Bardzo się cieszę!

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468

viewtopic.php?f=2&t=117468
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Seba, gratuluję zdanej matury i dostania się na studia. Kierunek bardzo ciekawy wybrałeś, ważne, że będziesz studiował to co lubisz. 
Rabata żwirowa wygląda super, w ogóle cały ogród coraz piękniejszy.

Rabata żwirowa wygląda super, w ogóle cały ogród coraz piękniejszy.
- seba1999

- Od: 16 sty 2014, o 20:10

Z samego rana wybieram się do Krakowa na uczelnię, więc nawet nie odeśpię zarwanych nocy
Igala passiflora z Lidla za 17 zł w promocji, po rozplątaniu miała prawie 2 metry.
Teraz zagłodziłem ją trochę i ma mniej pąków, ale już dostała dawkę nawozu .
Ja akurat mam takie floksy, które zaczynają kwitnąć w sierpniu, a to druga połowa lata, więc jesień blisko .
W tym roku wszystko jest przyspieszone z racji bardzo dużych amplitud temperatur wobec normy wieloletniej . Aż strach pomyśleć co by było, gdyby marzec też zapisałby się jako ciepły ?
U mnie też klimat jest za surowy dla roślin wrażliwych . Dlatego też palma jest wkopana w donicy, a późną jesienią przeniosę ją do kuchni letniej .
Żwirek leży na włókninie, więc chwastów tam się nie spodziewam
Pieski już rozdałem kawał czasu temu, ogłosiłem je na OLX i rozeszły się w mniej niż 5 minut
Wiolu dziękuje, ostatnio zdrowie nie te co zawsze
Żwirek oczywiście leży na włókninie, szaleństwem byłoby sypanie żwiru na gołą ziemię
Pomysł o stworzeniu rabaty zapadł o godzinie 19, tak po prostu ... i zabrałem się za działanie .
Nic na tą okazję nie kupowałem, użyłem materiałów dostępnych pod ręką .
Asiu dziękuje ! Myślę, że takich rabat żwirowych będzie u mnie więcej
Marysiu ja przedtem też sceptycznie podchodziłem do tego typu rabat. A że ta mi się udała to na tym nie poprzestanę
Palma zakopana jest w donicy, późną jesienią przeniosę ją do kuchni letniej .
Bonsai dostałem na 18-te urodziny, także znalazł honorowe miejsce
-- 15 lip 2018, o 23:07 --
Tereso, Agnieszko, Marysiu, Soniu, Basiu , Gosiu serdecznie dziękuje
Soniu to nie był planowany duet
Marysiu, Gosiu dokładnie tak ! Choć moi rodzice i tak inaczej twierdzą, proponują mi inny kierunek Największa radość to taka, kiedy robi się coś nie z przymusu a z pasji .
Gosiu i pomyśleć, że rok temu zacząłem to wszystko sadzić
- seba1999

Połowa lipca to czas , kiedy w ogrodzie jest najwięcej kolorów - przynajmniej u mnie  

Kwitną ostatnie liliowce, w tym roku ich czas kwitnienia bardzo jest bardzo przyspieszony . Królują nadal jeżówki, ale tym razem w duecie z liatrami . Gdzieniegdzie kwitną pysznogłówki, przetaczniki, kosmosy czy szałwie omszone .
Lipiec nie jest dobrym okresem na przesadzanie bylin, dlatego też nie planuję tego robić w tym miesiącu . W sierpniu zacznę spore "przemeblowania " wśród roślin, przybędzie ( mam nadzieję że uda się) traw ozdobnych i hortensji .
Kilka fotek , jutro reszta

Kwitną ostatnie liliowce, w tym roku ich czas kwitnienia bardzo jest bardzo przyspieszony . Królują nadal jeżówki, ale tym razem w duecie z liatrami . Gdzieniegdzie kwitną pysznogłówki, przetaczniki, kosmosy czy szałwie omszone .
Lipiec nie jest dobrym okresem na przesadzanie bylin, dlatego też nie planuję tego robić w tym miesiącu . W sierpniu zacznę spore "przemeblowania " wśród roślin, przybędzie ( mam nadzieję że uda się) traw ozdobnych i hortensji .
Kilka fotek , jutro reszta

- 
				PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54

Sebastian, stworzyłeś piękny ogród i myślę, że jeszcze nie jeden stworzysz 
 Dojrzałam wśród kwiatów ( mieczyki cude 
 ) małą kapliczkę. Coś pięknego. 
Fajnie, że udało Ci się dostać na takie studia, na jakie chciałeś.To ważne, żeby podążać za swoimi celami
 A ja Ci osobiście zazdroszczę, bo czas studiów to najpiękniejszy czas.Zobaczysz 

Fajnie, że udało Ci się dostać na takie studia, na jakie chciałeś.To ważne, żeby podążać za swoimi celami
- any57

- Od: 16 sty 2012, o 16:56

Brawo Seba, nie tylko studiujesz, ale studiujesz to co lubisz  

- Bazyla

- Od: 15 lut 2017, o 20:44

No to gratulacje i wielkie  
 To duża satysfakcja móc wybierać w ofertach.
Jak zwykle piękne zdjęcia i kawał dobrej roboty uwidoczniony na nich.
Za ilość dżemu

Życzę zdrówka i dalszych obfitych plonów.

Jak zwykle piękne zdjęcia i kawał dobrej roboty uwidoczniony na nich.
Za ilość dżemu
Życzę zdrówka i dalszych obfitych plonów.
- AGA Z

- Od: 14 paź 2009, o 11:20

Gratuluję, cudnie, ze będziesz robił, to co lubisz. 

Ja za rok będę się stresować razem z córką.

Mam nadzieję, że też znajdzie coś dla siebie.

Ja za rok będę się stresować razem z córką.
Mam nadzieję, że też znajdzie coś dla siebie.
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści

Spis treści
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54

Witaj Seba  
 . Dawno u Ciebie nie byłam a tu takie wieści  
 . Gratuluję i bardzo fajnie, że miałeś taki wybór  
 . Ja również studiowałam na Uniwersytecie Rolniczym ale całkiem co innego. Gdybym wtedy wiedziała to co teraz z pewnością poszłabym w kierunku ogrodnictwa , bądź czegoś podobnego. Teraz żałuję ale cóż takie jest życie  
 . Tym bardziej cieszę się, że będziesz studiował to co lubisz  
 . Twój ogród jak zwykle przepięknie wygląda. Zachwyciły mnie te amarantowe mieczyki  
 . Poza tym masz sporo jeżówek, które tego roku zachwycają mnie niesamowicie  
 . Powodzenia w takim razie i pamiętaj, żebyś nie pogubił się w tym całym studenckim życiu  
 . Pozdrawiam  
 .

- 
				plocczanka
 - Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16

Studenckie czasy to najpiękniejsze czasy, gratuluję Seba! 

A ogród kwitnie w najlepsze, zapewne też z radości, że Ogrodnik będzie zdobywał szlify w kierunku jeszcze lepszej opieki nad roślinkami.

A ogród kwitnie w najlepsze, zapewne też z radości, że Ogrodnik będzie zdobywał szlify w kierunku jeszcze lepszej opieki nad roślinkami.
- seba1999

Witajcie !
Wakacje zleciały jak z bicza strzelił ... Lada chwila zacznie się wrzesień , nareszcie ruszyły prace w ogrodzie !
W zeszły czwartek skończyłem pracować, więc zabrałem się ostro do roboty. Do 5 września muszę wszystko zakończyć, ponieważ wyjeżdżam za granicę do pracy, a po powrocie nie będzie już czasu na grzebanie w ziemi . Potem zaczną się studia, więc nie będzie mnie w domu .
Spełnia się wielkie moje marzenie - oczko wodne. Jego ulokowanie nie było łatwe, bo najpierw miało znajdować się przed altaną.
Z racji tego, że jest tam dość mało miejsca dałem sobie spokój . Znalazłem za to o wiele korzystniejszą lokalizację przed domem .
Oczko wodne, jak każde - przyciąga wzrok . Będzie je widać wchodząc na posesję, a także ze wszystkich okien skierowanych na południe - w tym najbardziej z kuchni, w której domownicy spędzają sporo czasu. Nie brakuje tam miejsca, mam dzięki temu spore pole do popisu .
A jeśli już robię oczko, to będzie też i strumień zasilany pompą, który spełni funkcję napowietrzającą wody i estetyczną .
W najbliższym czasie postaram się zobrazować to zdjęciami z aparatu, na razie mam jedynie z telefonu .
W mojej stopce wkleiłem link do wątku dotyczącego budowy oczka , a także tworzenia jego otoczenia .
W międzyczasie kiedy czekam na zamówioną folię, powstaje rabata pod ceglanym płotem
https://youtu.be/umVSWc8LQjQ

Wakacje zleciały jak z bicza strzelił ... Lada chwila zacznie się wrzesień , nareszcie ruszyły prace w ogrodzie !
W zeszły czwartek skończyłem pracować, więc zabrałem się ostro do roboty. Do 5 września muszę wszystko zakończyć, ponieważ wyjeżdżam za granicę do pracy, a po powrocie nie będzie już czasu na grzebanie w ziemi . Potem zaczną się studia, więc nie będzie mnie w domu .
Spełnia się wielkie moje marzenie - oczko wodne. Jego ulokowanie nie było łatwe, bo najpierw miało znajdować się przed altaną.
Z racji tego, że jest tam dość mało miejsca dałem sobie spokój . Znalazłem za to o wiele korzystniejszą lokalizację przed domem .
Oczko wodne, jak każde - przyciąga wzrok . Będzie je widać wchodząc na posesję, a także ze wszystkich okien skierowanych na południe - w tym najbardziej z kuchni, w której domownicy spędzają sporo czasu. Nie brakuje tam miejsca, mam dzięki temu spore pole do popisu .
A jeśli już robię oczko, to będzie też i strumień zasilany pompą, który spełni funkcję napowietrzającą wody i estetyczną .
W najbliższym czasie postaram się zobrazować to zdjęciami z aparatu, na razie mam jedynie z telefonu .
W mojej stopce wkleiłem link do wątku dotyczącego budowy oczka , a także tworzenia jego otoczenia .
W międzyczasie kiedy czekam na zamówioną folię, powstaje rabata pod ceglanym płotem
https://youtu.be/umVSWc8LQjQ