Z góry dziękuję i pozdrawiam

. Czy ktoś potrafi zidentyfikować odmianę hortensji bukietowej po kwiatach ?? Może komuś to się uda
 . Czy ktoś potrafi zidentyfikować odmianę hortensji bukietowej po kwiatach ?? Może komuś to się uda   . Porównywałam ją ze swoją Limelight ale to chyba nie ona. Ta na zdjęciu ma na dole wiechy takie postrzępione płatki a Limelight ma wszystkie gładko zakończone. Sama nie wiem co to może być
 . Porównywałam ją ze swoją Limelight ale to chyba nie ona. Ta na zdjęciu ma na dole wiechy takie postrzępione płatki a Limelight ma wszystkie gładko zakończone. Sama nie wiem co to może być   .
 . 
 .
 .

, żeby móc rozplanować cięcia pielęgnacyjne i formujące. Przejrzałam wszystkie posty w wątku, ale mnogość odmian hortensji jest zatrważająca
 , żeby móc rozplanować cięcia pielęgnacyjne i formujące. Przejrzałam wszystkie posty w wątku, ale mnogość odmian hortensji jest zatrważająca   Namierzyłam w ogrodzie kilka i bardzo proszę o identyfikację. Chodzi mi głównie o rozróżnienie czy to hortensja ogrodowa, bukietowa a może krzewiasta - dopiero godzinę temu dowiedziałam się o tym podziale, a nie chciałabym jakiejś ogrodowej zrobić krzywdy cięciem wiosennym. Zdjęcia zrobione dzisiaj. Bardziej w tym roku nie kwitły niestety
 Namierzyłam w ogrodzie kilka i bardzo proszę o identyfikację. Chodzi mi głównie o rozróżnienie czy to hortensja ogrodowa, bukietowa a może krzewiasta - dopiero godzinę temu dowiedziałam się o tym podziale, a nie chciałabym jakiejś ogrodowej zrobić krzywdy cięciem wiosennym. Zdjęcia zrobione dzisiaj. Bardziej w tym roku nie kwitły niestety