Od wiosny do jesieni w moim raju

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
isia60
200p
200p
Od: 22 sie 2016, o 20:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Od wiosny do jesieni w moim raju

Post »

Witaj Zuziu! :wit
Widze ze jesteś koleją posiadaczka cudnych liliowców ;:138 ...wszystkie śliczne ale ten limonkowy z 2 zdjęcia i ten kremowo różowy (6 zdj)
najbardziej mi wpadły w oko...
Piękne czerwone pysznogłowki..moje różowe i wrzosowe tez kwitna..a czerwonych nie widzę...nie wiem czy mi przepadły?....Miałam kiedyś
tez białe ..ale chyba tylko raz zakwitły...jeszcze w innym ogródku nie na tej działce.A czerwone sadziłam w ubiegłym roku...Ale co zrobić..coś musi zginąć by było co zdobywać... :D Pozdrawiam!Iza
Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Zuziu a gdzie to na wakacje się wybierasz jeśli można ja jadę nad jezioro czorsztyńskie. U mnie tez zimno raz słoneczko zaświeci za chwile deszczyk popada i tak w kółko oby wakacje były udane. Co do różyczek moje tez mi złapały plamistość i sama nie wiem co robić przypuszczam że to wszystko przez tę pogodę wcześniej były ładne. Liliowce masz piękne takie duże i tyle ładnych odmian niech kwitną jak najdłużej. Pozdrawiam życzę słoneczka :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit Zuziu!
Posiadasz wspaniałą kolekcję liliowców! ;:138 Uwielbiam portreciki kwiatów i też często takie fotki pstrykam.
Floksy już zdobią Twój ogródek ;:333 , moje dopiero zaczynają i na razie dość nieśmiało.
Pysznogłówki ;:63 i moje ulubione: lilie! ;:215 ;:215
Pomidorki mamy w podobnym stadium rozwoju i podczas gdy inne roślinki mocno przyspieszyły, one jakoś powoli zmierzają do pełnej dojrzałości. ;:108
Zimno dziś u mnie i nie wiem, czy w związku z tym wybiorę się na działkę, a należałoby już podlać niektóre roślinki.

Dobrego tygodnia życzę i gorąco pozdrawiam. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
Pelidea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2013, o 08:42

Post »

Zuziu, kwiaty u Ciebie dają niesamowity pokaz! Jest co oglądać! :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zuziu ja w tym sezonie nie jestem zadowolona z kwitnienia swoich liliowców i planuję zmiany w ogrodzie, bo może to wina nagromadzenia w jednym miejscu. Twoje ślicznie się prezentują, a pomidorki ozdobne smakowicie wyglądają :D Raz zimno, raz gorąco dzisiaj coś znowu się pitrasi, no ale mamy lato to korzystaj z działki. Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Zuziu , śliczne pokazujesz portreciki . Mnie najbardziej podoba się ten istatni liliowiec. Mając taki piękny ogród chyba nie wybierałabym się na wczasy - wczasy miałabym codziennie. I to w takim otoczeniu ;:224
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Zuziu piękny pokaz liliowców :) ale pomidorki też sobie bardzo dobrze radzą wśród kwiatków :)
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zuziu , tak zachwalasz tą swoją Edenkę , że zaczęłam o niej myśleć i powiem szczerzę , że nie bardzo mi się to podoba ;:306 , no , ale cóż , zobaczymy co z tego myślenia będzie .Jak było sucho , tak teraz leje , pogodowy szał , za to Bożenka zaciera ręce bo grzybki urosną , przynajmniej komuś ta pogoda pasuje . :D Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Zuziu - wcale się nie dziwię, że zachwalasz Edenkę. Ja by odkryć jej piękno czekałam 3 lata, ale było warto. Jestem nią zachwycona, a ona ciągle się rozrasta, co cieszy ogromnie. Nie mogłam wyjść z dumienia, że może się komuś nie podobać, gdy usłyszałam od koleżanki, że jest "taka sobie" w porównaniu z innymi różami. Dla mnie to mistrzowska roża! Pokazałaś mnóstwo lilii czy też liliowców - większośćmoich stała się przekąską dla nornic?, bo mamich znacznie mniej niż w ubiegłym sezonie, a przecież wiosną jeszcze dosadzałam. No cóż, wszystkiego mieć nie można.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Witam po urlopowo ;:128 . Co prawda od kilku dni już w domku ale stęskniona i martwiąca się o działeczkę pierwsze kroki skierowałam właśnie tam . O dziwo działeczka sobie poradziła znakomicie bez mojej opieki, nic nie ucierpiało jedynie trawniczek nieco przyblakł. Obecny deszczyk mam nadzieję przywróci mu ładny zielony kolorek . Zostałam także obdarowana przez sąsiadów wszelkimi owocami więc obecną niepogodę wykorzystałam na robienie przetworów ;:173 Takiego urodzaju w owoce, zwłaszcza w jabłka już dawno nie było. Dziś zadowolona że uporałam się z przetworami niespodziewanie zadzwoniła siostra, przyjedź po śliwki ;:306 .

Dla wszystkich zachód słońca nad morzem, zdjęcie niezbyt udane ale i aparat nie taki.

Obrazek

Bożenko..wypoczęłam, jodu się nawdychałam , dobrze tak od czasu do czasu oderwać się od codzienności , choć nie zaprzeczę że myślami krążyłam po działce :;230

Izo..troszkę tych liliowców mi się uzbierało, jest tyle pięknych odmian że chciało by się więcej..brak miejsca mnie powstrzymuje, trzeba cieszyć się z tego co jest. ;:173 . Moje pysznogłówki coś w tym roku nie popisały się, dopada je mączniak :wink: . Białe też mam, tymi nie jestem zachwycona..brzydko przekwitają. ;:224

Alu..byliśmy w Ustce, nigdy tam wcześniej nie byłam a trzeba przyznać jest piękna zwłaszcza te szachulcowe domki mi się podobają ;:173 . Co do różyczek, te co złapały plamistość już nic nie robię bo nic nie pomaga. :wink:

Lucynko..dzięki za pochwały ;:168 . Z pogodą się już odmieniło, pada..myślę że i tobie podlewa działeczkę ;:108 . Niby dobrze bo było bardzo sucho ale ja stęskniona za działeczką chciała bym troszkę popracować na niej a przy obecnej pogodzie się nie da ;:185 . Chwasty się cieszą a pomidorki nie dojrzewają :wink:

Joasiu..dzięki za pochwały, cieszą bardzo ;:128

Marysiu..ja w tym roku nie mogę narzekać na kwitnienie swoich liliowców choć w większości rosną na jednej rabacie ;:108 . Jedynym minusem tego gdy się rozrosły niektóre kępy połączyły się z kępami w innym kolorze ;:oj . Być może u ciebie gdy zawiązywały pąki było bardzo sucho ;:224 . Co do pomidorków..Marysiu, to nie są ozdobne a do konsumpcji , choć masz rację wyglądają jak ozdobne ;:306 . A może jeszcze urosną ;:oj

Iwciu..i ja mam co roku mieszane uczucia co do wyjazdu na wczasy jednak myśl że będę mogła podczas urlopu przebywać z rodzinką a zwłaszcza z wnukami od rana do wieczora przekonuje mnie, oni także by mi nie darowali ;:224

CDN
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Mariuszu..ja także na kwitnienie liliowców nie narzekam, oby inne równie ładnie chciały kwitnąć :heja . Co do pomidorków, z braku miejsca a i troszkę dla zabawy posadziłam w kwiatkach, a co tam ;:306 . Dobrze Marysia- Maska określiła..jak ozdobne ;:oj , ale zaraz, zaraz..już dojrzałam dwa co na pewno będą do konsumpcji :;230

Elu..i u mnie leje mimo to nie wytrzymam i jadę na działkę ;:oj . Chociaż z domku przez okno popatrzę a i przy okazji w domku zrobię gruntowne sprzątanie..przy ładnej pogodzie się nie chce ;:131 . No chyba że siostra nie odpuści ze śliwkami :;230 . Co do Edenki..za długo nie myśl bo moja zbiera się do następnego kwitnienia :heja U mnie na razie deszczyku dość, u Bożenki niech pada..z wnukami będzie chodziła na grzybki, nie będą się nudzić. ;:173

Ewuniu ..póki co podziemnych u siebie nie widzę i niech tak zostanie a Edenką w dalszym ciągu się zachwycam. Sporo podrosła, zdrowa i z niecierpliwością czekam na drugie kwitnienie..ma już pączusie :tan Co do lilii, także co roku dokupuję i dosadzam a niektórych nie widzę :wink: . Wniosek taki że co niektóre wymarzają bo ja nie wykopuję :wink:

Wszystkim odwzajemniam pozdrowienia i życzę ;:3 bo deszczyku już chyba dość ;:oj

No to troszkę z działeczki .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

A jednak Twoje jeżóweczki jakoś sobie dają radę :heja
Jestem pod wrażeniem liliowców, tyle masz odmian, a każda ma takie śliczne kwiaty ;:oj Szkoda, że miejsca mi brak, bo kilka bym sobie kupiła. I tak kupie, ale tylko dwa, a dwa takie bardzo drobne wyślę na wieczne wakacje.
Lilie też masz zjawiskowe, takie ogromne ;:oj
Piękne miałaś wakacje i nie żałuj sobie czasu na nie przeznaczonego. Nawet najpiękniejszym ogrodem nie sposób żyć cały czas, potrzeba nam odmienności chociażby na kilka dni ;:196
U mnie też leje od kilku dni, a dzisiejszy przerósł wszystkie dotychczasowe. Ulewa za ulewą, nie tylko pies nie chce wychodzić z domu ;:306
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Witaj widzę że juz po wczasach ja jeszcze do soboty mam pobyt. U Ciebie pięknie wszystko kwitnie i tak kolorowo ja już tęsknie za moja działeczką. Pozdrawiam :)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Zuziu , lać przestało , chmur całe niebo , słońce co jakiś czas się przebija i piecze niemłosiernie ,już nie wiem co gorsze bo zrobiło się dla odmiany parno . Termometr pokazuje mi 32st. w cieniu , podobno mają przejść dzisiaj burze .Biorę się za robotę w domku bo na zewnątrz się nie da a chciałam na rabatach zrobić trochę roszad , muszę poczekać do wieczora o ile nie będzie lało .Po tym zachodzie słońca nad morzem , troszkę zatęskniłam i ja za morską bryzą bo w Ustce byłam sporo razy , lubiłam iść brzegiem nawet kilka kilometrów , miłe wakacyjno-urlopowe wspomnienia . Jak będziesz miała chwilkę czasu , to zmierz mi proszę mniej więcej ile Adenka ma w bioderkach bo muszę wiedzieć gdzie ją ewentualnie zmieszczę .Dzięki ;:196
Awatar użytkownika
mimoza55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2014, o 20:14

Post »

Zuziu,dziękuję za piękne zdjęcie - zachód słońca nad morzem- uwielbiam morze.
Lilie i jeżówki, masz cudowne ;:oj Śliwki... jestem przerażona urodzajem ,gałęzie pod ciężarem śliwek,
dotykają ziemi . ;:168
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”