Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Aniu ja też mam sporo bezimiennych,głównie to zakupy z woreczka, na fotce piękna odmiana a w środku siewka przeciętnej urody :roll: Za to z zakupów na forum zawsze byłam zadowolona :D
Floksy u ciebie czarujący,też je bardzo lubię,ale u mnie susza i upały,odcisneły swoje piętno na odmianach rosnących w pełnym słońcu przez cały dzień,ale większość daje radę i też już się rozkręcają
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Aniu dziękuję za pochwały :wink: staram się aby wszystko rosło jak najlepiej, a liliowce i floksy to jedne z moich oczek w głowie. Co do floksów to jeszcze wszystkie nie rozkwitły, a niektóre dopiero zawiązują pąki więc jest szansa, że będą długo kwitły i jak jedne skończą to zaczną drugie.

Aniu niestety floksy są bardzo wymagające i często chorują, część swoich muszę przesadzić bo za mocno zagęściły się i zaczynają łapać choroby grzybowe.

Irenko Ty kochasz się w różach ja w liliowcach (choć kilka róż już posiadam i się zastanawiam gdzie je najlepiej posadzić bo na razie rosną w doniczkach), jak poznasz dokładnie jakie bezproblemowe są liliowce to zapragniesz mieć ich więcej. A co do arbuza jest to moje drugie podejście i w tym roku widzę, że są jakieś efekty więc czekamy na pierwszy owoc,teraz jest wielkości grejpfruta :wink:

Beatko właśnie te zakupy woreczkowe to większość się nie zgadza, ale niektóre są na prawdę ładne mimo, że nie posiadają nazw. Mnie zgubiło kupowanie tego co się podoba i kiedyś nie zapisywałam nazw a wiem, że niektóre je mają. Ja gdybym nie podlewałą to floksów by już nie było bo one bardzo wrażliwe na brak wody.

No i dziś zaczęły się znowu upały....
Pomęczę was znowu liliowcami :wink:
Chicago Sunrise
Obrazek

Three Tears
Obrazek

Susan Pritchard Petit
Obrazek

Piano Man
Obrazek

Little Women
Obrazek

Citrina
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu piękne odmiany liliowców tez je bardzo lubię. Pozdrawiam życzę miłej niedzieli
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Aniu,kwiaty cudne ,ale te konisie wszystko przebijają! Masz wspaniałe serducho do przyrody! ;:108 ;:167
U mnie na świerku wiosną zagnieździły się sroki przy okazji wygnały parkę sów uszatek,wychowały 4 sztuki młodych przy czym jedno słabsze pozostawiły w obrębie gniazda i ja tę sroczkę kilka dni podtrzymywałam przy życiu. Po kilku dniach dostarczyłam rodzicom ,jaki był wrzask jak ją u widziały,teraz,kiedy już są prawie dorosłe przychodzą z powrotem w obręb gniazda i żywią się na podwórku!To nie koniec ,bo dzwońce tak się nauczyły do karmnika ,że teraz to słonecznik musi być jak braknie to jest jeden żałosny gwizd!Cukrówki- te turkawki dzikie to samo! :tan
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27

Post »

:wit Aniu

Jestem u Ciebie pierwszy raz, ale jak pozwolisz zostanę na dłużej :)
W liliowcach jestem zakochana od tamtego roku i trochę już posiadam, u mnie jeszcze małe kępki i skąpo kwitną, więc będę podziwiać u Ciebie, a masz urocze ;:138
Irysów masz bardzo dużą, różnorodną kolekcję ;:138 Piwonie, floksy i Róże ;:138

Koniki śliczne ;:215 niech się zdrowo chowają , pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu liliowców będę jeszcze trochę pokazywać, bo nie wszystkie się jeszcze rozwinęły.

Bożenko ja sroki to przeganiam jak się tylko da, to największy szkodnik bo nawet kurczaki zabijają, nie mówię już o zjadaniu jaj. Inne ptaki są u nas mile widziane i wiesz coś w tym jest bo mieliśmy sowę na stryszku nad garażem a od kiedy mamy problemy z srokami to jej nie widzę i nietoperzy też mniej się zrobiło a zawsze wieczorem fruwały.

Krysiu zapraszam, ogród otwarty można oglądać. Liliowce to moja choroba od ponad 10 lat, ale do tej pory wszystko powoli się rozwijało aż w zeszłym roku mąż w końcu pomógł mi robić rabaty i stwierdził, że mu się podoba i będzie więcej ich jeszcze :wink: W różach dopiero zaczynam swoją przygodę więc wszystkiego się uczę i liczę na rady od bardziej doświadczonych w tym temacie.

No to znowu liliowce:
Wyatts Cameo
Obrazek

Awesome Artist
Obrazek

Itza Mirage
Obrazek

Spacecoast Small Talk
Obrazek

Hello Screamer
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Aniu to prawda że sroki takie są ,ale sójki też podobnie czynią z kurczętami i jastrzębi - - te potrafią nawet królika polnego nieść w szponach widziałam! Każda zwierzyna dla siebie działa tym bardziej jak ma swoje młode a sójka w tujach z gniazdek śpiewaków wyciąga maleństwa .Mam ich tu więcej jak srok!
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu...bardzo ładne liliowce i to z nazwami ;:333 , u mnie też nazwy była ale gdzieś wybyły :;230 . Szkoda że nie mam już miejsca na więcej. Podobnie i u mnie nie wszystkie jeszcze kwitną, z powodu wyjazdu boję się że wszystkich nie zobaczę. :wink:
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

:wit Piękne liliowce czekam na więcej pozdrawiam:)
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Bożenko ja wiem, że jastrzębie są gorsze bo nawet dorosłą kurę zabiją, ale kiedyś złapałam jednego w ręce bo zaplątał się w siatkę kiedy polował na nasze kury, spojrzałam mu w oczy i poszłam za garaż wypuścić :wink: Nie raz je widzę jak polują na myszy, to prawda, że każde zwierzę kiedy ma młode szuka więcej jedzenia, najgorsze są lisy i kuny, one najwięcej strat mi do tej pory narobiły.

Zuziu u mnie też nie wszystkie nazwy mają zwłaszcza te starsze są bezimienne bo wtedy mi na tym nie zależało, no i te pomyłki to mnie doprowadzają do szaleństwa :wink: My wyjeżdżamy koło 18 lipca i też się już martwię, że nie będę mogła robić codziennego obchodu co zakwitło.

Alu cieszę się, że Ci się podobają te moje liliowce. Będzie jeszcze ich troszkę, ale nie dziś :wink:

Dziś pora na moje kochane margerytki (lub jak kto woli - złocienie, jastrunie)
Fiona Goghill
Obrazek

Luna
Obrazek

Banana Cream
Obrazek

Victorian Secret
Obrazek

Belgian Lace
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
adamanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 23:11
Kontakt:

Post »

Aniu one są wieloletnie?
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Tak są wieloletnie i długo pięknie kwitną, tylko świeżo po kupieniu trzeba w pierwszą zimę uważać, ale potem jak się już rozrosną są niezniszczalne.
Dla Ciebie sieweczka floksa o niecodziennym kolorze :wink:
Obrazek
Pozdrawiam Ania
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

No tak, gdy się kupi kwitnącą już roślinę to od razu widać co i jak, jednak takie oczekiwanie też ma swój urok :wink: Przypomina mi ten pierwszy rok w ogrodzie, gdy co rusz odkrywałam coś nowego i czułam się przez to jak w tajemniczym ogrodzie ;:173
Floksy wszystkie mi się podobają :lol: Wcześniej gdy było za gęsto bez skrupułów wyrywałam ich siewki dopoki nie przekonałam się jak ciekawe mogą stworzyć kwiaty... Teraz każdą jedną przesadzam w inne miejsce i czekam co pokaże :D
Liliowce też masz bardzo ciekawe, no i złocienie nie do przeoczenia ;:173
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Złocienie i ja uwielbiam, są cudne.
Liliowce masz obłędne ;:333 Ja dopiero tu na FO dowiedziałam się że mogą być w innych kolorach niż żółte :lol: I je polubiłam, do tego stopnia że nawet zaczęłam je kolekcjonować ;:224 Oczywiście przesadzam, ale szukam takich o ciekawych kolorach.
Co tam zakupiłaś w szkółce ciekawego?
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aniu , pokazujesz naprawdę piękne kwiaty. Masz dobrą rękę do roślin. I wielki szacunek za podpisywanie odmian , ja jakoś mam z tym problem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”