Storczyki Storczykowej

Zablokowany
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipan998 pisze:No pewnie.. , a poza tym jak przeceniaja to już są w trakcie przekwitania , albo cos.. , a tak to mozna nacieszyć się dłużej kwiatami u siebie :P . Wykąbinowałaś już miejsce w pokoju.. ? :lol: , bo chyba na środku pokoju nie będą sobie stać.... :lol: , no ale dla storczyków wszystko :mrgreen: .
miejsca nie mam, niestety. na środku by im było chyba za ciemno, mimo, że pada tam światło z 2 okien.

dzisiaj pierwszego pąka rozwinął żółty Phalaenopsis z różową warżką. jutro zrobię mu fotkę, bo pewnie do jutra wyprostują mu się płatki i trochę powiększy kwiat. ale jet piękny.
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie mogę się doczekać jutrzejszych fotek ;:177 Na pewno musi być piękny ten phalaenopsis :)
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

Storczykowa, nie wiem gdzie mieszkasz, masz daleko do Warszawy? właśnie wyczytałam na innym storczykowym forum, ze w LM na Głębockiej w Warszawie mają przecenę Vand :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

niestety mam bardzo daleko. zresztą i tak nie mam miejsca na Vandę ;//

dzisiaj zrobiłam parę fotek żółtemu Phalaenopsis. jest prześliczny. mam nadzieję, że rozwinie pozostałe pąki, ma ich jeszcze 4. stoi na oknie nad kaloryferem, więc może nie odpadną...

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dusiu faktycznie jest prześliczny, ja również mam nadzieję, że otworzy pozostałe pąki i liczę na zdjęcia :D
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jak otworzy więcej pąków to na pewno zrobię mu więcej zdjęć. niedługo powinny się też otworzyć: biały z rózową warżką, biały w rózowe żyłki, koralowy, biały w bordowe kropki, ciemnorózowy, ciemnorózowy mozaikowaty. no chyba, że odpadną im pąki, to się nie rozwiną, ale mam nadzieję, że żaden pąk nie odpadnie.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Piekny jest, mam takiego na liście chciejstw :wink:
I fotki też bardzo udane, takie słoneczne :lol:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bo akurat słońce oświetlało kwiat tego Phalaenopsisa i dlatego tak wygląda. ale mi się bardzo podoba.
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

Storczykowa pisze:Obrazek
Śliczny :!: Mam nadzieję :) wiosną znaleźć taką hybrydę ... choć mnie się marzy ... :roll: ... z jeszcze ciemniejszą warżką.
Pozdrawiam, Baśka
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

bobi pisze:
Storczykowa pisze:Obrazek
Śliczny :!: Mam nadzieję :) wiosną znaleźć taką hybrydę ... choć mnie się marzy ... :roll: ... z jeszcze ciemniejszą warżką.
ja mojego kupiłam na wiosennej wystawie storczyków w Sosnowcu w 2008 roku. widziałam takiego tylko 1 raz i chyba był tylko 1 na wystawie. ale mi się bardzo spodobał i musiałam go mieć w swojej kolekcji. teraz powtarza kwitnienie.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25

Post »

Dusiu, żółty storczyk jest przecudowny, taki radosny ;:11 ;:11 ;:11 Czekam na zdjęcia w pełnym rozkwicie :P
Awatar użytkownika
sonia
1000p
1000p
Od: 21 maja 2007, o 00:50

Post »

Duśka przepiękny jest ten żółty storczyk, też mam takiego, ale mój przekwitł i na razie nic się nie dzieje, tzn. dzieje, bo wyrasta nowy liść :wink:
Blue Monkey w LM w Gdańsku były Vandy po 168 zł. :shock: obłęd cenowy, ciekawe jaka jest cena po przecenie tych w W-wie :?:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Soniu, toż to zdzierstwo jak się patrzy :shock: :twisted:
Byłam w LM na Głębockiej (tam gdzie teraz te przeceny) miesiąc temu. Były Vandy z pączkami, ale po 115-120 zł o ile dobrze pamiętam...skoro teraz wyprzedaż to powinny być sporo tańsze :roll:
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

cieszę się, że spodobał wam się żółty Phalaenopsis. jeszcze z 6 storczyków ma pędy z pąkami, ale boję się, że odpadną. na jednym oknie pąki pewnie omarzną (bo jest trochę nieszczelne, a teraz podobno mają być mrozy), a na drugim wysuszą się od gorącego kaloryfera. bardzo się martwię o moje storczyki.
katarina1984
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 17 paź 2007, o 20:25

Post »

nad kaloryferem naszym pupilkom potrzebne jest dodatkowe nawilżenie :) ja kładę mokry ręcznik , na kaloryfery zawiesiłam nawilżacze z wodą :) i jak na razie zbóje rosną radośnie :P Pozdrawiam
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”