Przepyszne, lekkie, kruche ciasto z pianką niczym ptasie mleczko. Mniam

Składniki na kruche ciasto:
1,5 szkl.mąki
1 szkl. mąki krupczatki
1 margaryna (zimna)
3 łyżki cukru pudru
5 żółtek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Posiekać mąkę, cukier, margarynę i proszek nożem aż uzyskamy kruszonkę. Dodać żółtka i szybko zagnieść. Podzielić na 2 części - większą i nieco mniejszą, włożyć do woreczków i zamrozić.
Blachę dużą, prostokątną posmarować, wysypać mąką. Zetrzeć na grubych oczkach większą część ciasta, delikatnie przyklepać dłonią.
Podpiec na złoty kolor w temp.190'C przez ok.15-20 minut. Wyłożyć i ostudzić.
Delikatna pianka:
5 białek
1 szkl.cukru drobnego
1 opakowanie cukru waniliowego
0,5szkl.oleju
1 proszek budyniowy śmietankowy
1 proszek budyniowy waniliowy
Białka ubić. Stopniowo dodawać pozostałe składniki.
Ubitą piankę wyłożyć na zimne, podpieczone wcześniej ciasto.
Na to układać gęsto maliny (otworkami do góry).
Na wierzch zetrzeć pozostałą część ciasta.
Piec w temp.190'C przez ok.30 minut.
Ciasto można posypać cukrem pudrem.
Można jeść już ciepłe
