Zaczynam tworzyć ogród-2009[ Grażynko wszystko będzie nowe, począwszy od miejsca, a skończywszy na nowo zaplanowanych rabatkach. Chyba zdjęć z działki, którą do tej pory pokazywałam już nie pokażę, wiosną powykopuję co się da ,przeniosę w nowe miejsce. Mam do zagospodarowania duży teren ( dla mnie jest duży, działeczka miała 5,5 ar. a teraz 15 ar do obsadzenia. Pokazywałam wcześniej na zdjęciach jaki ugór mam w planie doprowadzić do wyglądaności. Myślałam,że dam radę na dwa fronty działać, ale mąż przekonał mnie,że nie dam rady, odległość między działkami duża, koszty dojazdu i inne sprawy ....... nie dam rady wiem już sama . Szkoda tylko, bo tam miałam bardzo dobrą ziemię,tyle nasadzeń, a teraz będę grzebała w ziemii ( więcej piasku) klasy VI.
W Nowym Roku i ja zaczynam wszystko od nowa, ale cieszy mnie, że wokół sami życzliwi ludzie, bardzo baliśmy się zmian, nie wiedzieliśmy jacy będą sąsiedzi

, okazało się ,że oni również obawiali się NOWYCH, ale wszyscy jesteśmy miło zaskoczeni.
Jak tylko pogoda pozwoli, zabieramy się ostro do ciężkiej harówki,budowa kompostownika, tworzenie rabatek, ta działka już bedzie docelowa, a do tej pory uprawiałam już ich 3 ta jest 4, w końcu znależliśmy nasze miejsce na ziemii