Zuziu w tym roku wszystko pędzi niesamowicie do przodu, u mnie już chryzantemy (dwie odmiany) mają pąki a rosną w miejscu gdzie nie są cały czas na słońcu. Niestety deszcz skutecznie nas omija u nas kropi a obok ulewa.
Aguś wszystko za szybko rośnie, cukinii i kabaczków nie nadążamy jeść tak szybko rosną, zaczęły się już ogórki, dwa pierwsze słoiki małosolnych zjedzone, następne dwa się robią i trochę zwolniło bo chłodno jest. A źrebaczki bardzo szybko rosną, codziennie głaskane
Małgosiu liliowce dopiero się zaczynają, jeszcze sporo ma pąki i czekam na kwiaty, które niestety nie zawsze do końca się otwierają bo za zimno im jest. A z cukinii można bardzo dużo potraw wyczarować
Alu niestety tego czasu wszyscy mamy za mało

Róże skończyły już kwitnienie - te marketowe w tym roku kupowane, teraz dopiero będę je sadzić bo wiem jak kwitną i niestety niektóre okazały się pnące, a dla takich miejsca nie mam i muszę kombinować.
Krysiu czasami też tak mam, że piszę i nagle wylogowuje mnie i post wcina, dlatego pisząc dłuższy używam worda

Co do piwonii to mam do nich sentyment i nawet jak krótko kwitną to i tak je uwielbiam, mam sporo odmian kupionych i jeszcze sama nie wiem co mam, bo jak wiadomo nie zawsze wszystko się zgadza więc dopiero jak wszystko zakwitnie to będę mieś pełną listę posiadanych.
Kochanie na słoneczne obrzeża rabat najlepsze rozchodniki, im nie przeszkadza brak wody i ładnie zarastają, w niektórych miejscach mam też niskie iryski bo one też mogą mieć sucho a jakby trochę więcej wody było to można by dać na przemian miniaturowe astry. Pomysłów jest wiele i na każdą rabatę można co innego posadzić wszystko zależy od posiadanych roślin.
Mariusz sama się zastanawiam co będzie kwitło jesienią bo tak szybko pędzą te rośliny, że albo będzie szybsza zima (oby nie!) albo będziemy się cieszyć z pojedynczych kwiatów w ogrodach.
Kolejne liliowce kwitną:
Cosmopolitan
Ten bez tabliczki, choć identyczny jak Little Business, muszę posadzić je obok bo teraz jest różnica w wielkości kwiatu, która może być spowodowana jedzeniem w ziemi
Antiqua
A ten jest cudowny, niestety pomyłka i nazwy nie znam, ale zdjęcie nie oddaje całego uroku jaki jest w rzeczywistości
Ten kolejny z moich starych NN
Nile crane
Kolejny NN, czasami bywa pełny