Iwuś! Jeśli nie chesz zamieszkać na działce a chcesz mieć więcej róż, spróbuj sadzonkowania po letnim cięciu
 Iwuś! Jeśli nie chesz zamieszkać na działce a chcesz mieć więcej róż, spróbuj sadzonkowania po letnim cięciu  
 Co to za warzywo na zdjęciach ze starej działki? Rudbekia cudna, niczym chryzantema

.
 .  

, bardzo ładna zresztą różyczki także
 , bardzo ładna zresztą różyczki także   . Mnie także coś naszło na sadzonkowanie róż, kilka patyków już pod butelką
 . Mnie także coś naszło na sadzonkowanie róż, kilka patyków już pod butelką   . Iwonko...jeśli chcesz mieć każdą różę inną rozejrzyj się wśród sąsiadów
 . Iwonko...jeśli chcesz mieć każdą różę inną rozejrzyj się wśród sąsiadów   . Ja tak zrobiłam, kilka patyków swoich kilka sąsiadowych, chętnie dali..przecież i tak przycięte patyki poszły by na kompost. Jedyny mankament u mnie że najbliżsi sąsiedzi nie mają tak ładnych..
  . Ja tak zrobiłam, kilka patyków swoich kilka sąsiadowych, chętnie dali..przecież i tak przycięte patyki poszły by na kompost. Jedyny mankament u mnie że najbliżsi sąsiedzi nie mają tak ładnych.. 

Iwonko!
 Iwonko!  

To o co Ci chodzi, Kobieto?!
 To o co Ci chodzi, Kobieto?!  

Floks w pełnym rozkwicie, jeżówki śliczne; ta czerwona
 Floks w pełnym rozkwicie, jeżówki śliczne; ta czerwona  

Sąsiedzi pewnie znowu psioczą
  Sąsiedzi pewnie znowu psioczą 

Iwuś! A co tam tak błękitnieje przy bramce,a nie pokazujesz?
 Iwuś! A co tam tak błękitnieje przy bramce,a nie pokazujesz?
Iwonko..ale się uśmiałamcoco12 pisze:Zuziu , niestety sąsiędzi ci bliżsi jacyś tacy nie różani.
 z moimi podobnie, róże mają ( nie wszyscy ) ale takie co to chyba Napoleona pamiętają
 z moimi podobnie, róże mają ( nie wszyscy ) ale takie co to chyba Napoleona pamiętają    , nowszych ładnych odmian nie uświadczysz
 , nowszych ładnych odmian nie uświadczysz   . Warzywniczek u ciebie wzorcowy, u mnie burzy, chmurzy ale nie pada
 . Warzywniczek u ciebie wzorcowy, u mnie burzy, chmurzy ale nie pada  
 . Przy bramce jest ostróżka
 . Przy bramce jest ostróżka
 . Kupiłam sobie dziś 3 różyczki miniaturki w lidlu. Ciekawa jestem czy przetrzymają zimę.
 . Kupiłam sobie dziś 3 różyczki miniaturki w lidlu. Ciekawa jestem czy przetrzymają zimę. 

. Śliczne różyczki ja tez muszę dokupić jeszcze trzy jedna już od gapie od Ciebie te ostatnia bo takiej nie mam. Pozdrawiam
. Śliczne różyczki ja tez muszę dokupić jeszcze trzy jedna już od gapie od Ciebie te ostatnia bo takiej nie mam. Pozdrawiam 

No pięknie, różyczek przybywa
 No pięknie, różyczek przybywa  Ostróżka cudnie niebieska!
  Ostróżka cudnie niebieska!