Józek powodzenia w uprawie poncyrii. Na jaką palmę się zdecydowałeś? Ja jeszcze myślę o tej fidze, bo widzę, że sporej ilości osób się udaje ją u nas zimować.
--julian-- bambus rośnie w takim tempie, że długo byś nie musiał czekać na wysoką roślinę. Zresztą widać to po poniższych zdjęciach jakie to jest tempo
 A bananowiec może zakwitnąć w naszym klimacie jeśli się go przezimuje w pomieszczeniu. Widziałam już na forum, że to się udawało. Ja celuję, żeby zakwitł po zimowaniu w gruncie
 A bananowiec może zakwitnąć w naszym klimacie jeśli się go przezimuje w pomieszczeniu. Widziałam już na forum, że to się udawało. Ja celuję, żeby zakwitł po zimowaniu w gruncie 
Agunia nie mam jeszcze drzewka oliwnego. Bardzo mi się podoba i marzy, ale faktycznie trzeba je zimować w chłodnym pomieszczeniu. Niestety ja takiego nie mam
 lwia paszcza z mojego doświadczenia najlepiej skiełkowała siana wprost do gruntu. Nasiona też nie były najświeższe. Teraz mam w tamtym miejscu pełno samosiejek.
 lwia paszcza z mojego doświadczenia najlepiej skiełkowała siana wprost do gruntu. Nasiona też nie były najświeższe. Teraz mam w tamtym miejscu pełno samosiejek.Rabata hortensjowa

Będą wreszcie kwiaty

Pierwszy kwitnący powojnik w tym roku

Mój ulubiony rodek - rośnie tak pięknie w pełnym słońcu

Wdzięczna roślinka pochodząca z Nowej Zelandii

Miskant gigantus - dorośnie do 4 metrów? Dobrze by było

Będą i peruki ;]

Wdzięczna krzewuszka

Oto potwierdzenie szybkiego przyrostu bambusa. To te same pędy z poprzedniego wpisu.

Będziemy się zajadać świdośliwą

Cukinie

Kolendra. Reszta upraw zniszczona przez gradobicie i to dwa razy

Rabata z kiwi i kocimiętką

Będzie kiwi na pstrolistnej aktinidii. Ciekawe czy się różni smakiem od ostrolistnej

Moje jagody

Borówka amerykańska

Brusznica

Kamczatka

Na koniec moje małe Kanary

Może im coś u mnie nie pasuje? Nie wiem
 Może im coś u mnie nie pasuje? Nie wiem   

zajrzałem w sumie przypadkiem, bo bananowce mnie zaciekawiły i cóż, teraz i ja muszę sobie jakiegoś sprawić. Gdzie kupowałaś swoje?
 zajrzałem w sumie przypadkiem, bo bananowce mnie zaciekawiły i cóż, teraz i ja muszę sobie jakiegoś sprawić. Gdzie kupowałaś swoje? 

Co to jest za kwiatek w doniczce? Azalia?? Cukinie naprawdę gigantyczne
 Co to jest za kwiatek w doniczce? Azalia?? Cukinie naprawdę gigantyczne  moje dopiero powoli rosną
 moje dopiero powoli rosną