Bluszcz i u mnie zaczyna się panoszyć. Choć marzyłam o nim to teraz dość często traktuję go sekatorem

A róże faktycznie w tym roku dały popis.
 A róże faktycznie w tym roku dały popis. 
  A teraz mam takie "łany" i jestem nimi zachwycona. A ile motyli do nich się zlatuje! W tym roku jakoś więcej i w dodatku przeróżne. Wszystkich gości nie złapałam w kadrach, ale kilku pokażę.
  A teraz mam takie "łany" i jestem nimi zachwycona. A ile motyli do nich się zlatuje! W tym roku jakoś więcej i w dodatku przeróżne. Wszystkich gości nie złapałam w kadrach, ale kilku pokażę.

). Dzwonek dalmatyński, którego tym razem nie ususzyłam i doczekał się wsadzenia w ziemię. Powstał też maleńki skalniaczek. W ramach "trawnika" wykorzystałam karmnik ościsty, który panoszy mi się po ogrodzie. Pożytek z tego taki, że wyplewiłam sobie bruki.
). Dzwonek dalmatyński, którego tym razem nie ususzyłam i doczekał się wsadzenia w ziemię. Powstał też maleńki skalniaczek. W ramach "trawnika" wykorzystałam karmnik ościsty, który panoszy mi się po ogrodzie. Pożytek z tego taki, że wyplewiłam sobie bruki.  Mam nadzieję, że nie zarośnie całego ogródka i nie będę żałować tej decyzji.
 Mam nadzieję, że nie zarośnie całego ogródka i nie będę żałować tej decyzji. Musi tylko trochę się wszystko porozrastać i powinno być ładnie. A ja, choć po przekopaniu tego skrawka byłam ledwo żywa (upały znów jak nieszczęście u mnie), to jestem przeszczęśliwa. Nie ma to jak roboty ogródkowe.
 Musi tylko trochę się wszystko porozrastać i powinno być ładnie. A ja, choć po przekopaniu tego skrawka byłam ledwo żywa (upały znów jak nieszczęście u mnie), to jestem przeszczęśliwa. Nie ma to jak roboty ogródkowe. 

to trzeba być nieźle zakręconym, żeby zrobić ogródek dla lalek
 to trzeba być nieźle zakręconym, żeby zrobić ogródek dla lalek  
 Łaaaaaał
 Łaaaaaał  

Pamiętaj tylko, że wiąż 'Jacqueline Hiller' to tak naprawdę dość duże drzewo jak na taką rabatę więc musisz go pilnować
 Pamiętaj tylko, że wiąż 'Jacqueline Hiller' to tak naprawdę dość duże drzewo jak na taką rabatę więc musisz go pilnować  

...tylko jedno ale
 ...tylko jedno ale   . Czym oddzieliłaś zielone od kamyczków bo to chyba białe kamyki
 . Czym oddzieliłaś zielone od kamyczków bo to chyba białe kamyki    . A tak przyszłościowo, wydaje mi się że ciężko będzie ci utrzymać w czystości te białe kamyki, też miałam takie zakusy ale tego się obawiałam
 . A tak przyszłościowo, wydaje mi się że ciężko będzie ci utrzymać w czystości te białe kamyki, też miałam takie zakusy ale tego się obawiałam  

Ale ćśśśś...
  Ale ćśśśś... 

To kolejny powód, dla którego polubiłam lawendę.
 To kolejny powód, dla którego polubiłam lawendę.   

paź żeglarz po prostu cudowny
 paź żeglarz po prostu cudowny  

Bardzo ładna kępka
 Bardzo ładna kępka   
  Tym bardziej musze mieć lawendę w ogrodzie
 Tym bardziej musze mieć lawendę w ogrodzie 

A motyle najprawdziwsze.
 A motyle najprawdziwsze. 
 Pazia żeglarza zobaczyłam po raz pierwszy w życiu rok temu. Ii teraz drugi raz mnie odwiedził.
 Pazia żeglarza zobaczyłam po raz pierwszy w życiu rok temu. Ii teraz drugi raz mnie odwiedził. 
 Bardzo się cieszę, że podobają Ci się roślinki z mojego ogrodu.
 Bardzo się cieszę, że podobają Ci się roślinki z mojego ogrodu.  Zapraszam ponownie!
 Zapraszam ponownie!

. Królowa ogrodu to już rarytasek,
 . Królowa ogrodu to już rarytasek,   Kolorek niebieściutki , ładny...dziwne bo nigdy nie miałam goryczki
 Kolorek niebieściutki , ładny...dziwne bo nigdy nie miałam goryczki