Te czerwone warzywa są zdrowsze, przez ciemny barwnik- antocyjany.
 Te czerwone warzywa są zdrowsze, przez ciemny barwnik- antocyjany.http://biotechnologia.pl/farmacja/artyk ... ieka,11138
Fioletowa kalarepka smakuje tak, jak zielona

Iza nasza kapusta jest najlepsza i chyba za rok się odważę i posadzę sobie jakąś bardzo wczesną
 Wiosną nawet mi się udały kapustne, np kapusta pekińska siana w lipcu zawsze była zeżarta przez robale, a teraz urosła jak nigdy. Widać większość robali siedzi na rzepaku i moje warzywa zdążyły przed ich powrotem
 Wiosną nawet mi się udały kapustne, np kapusta pekińska siana w lipcu zawsze była zeżarta przez robale, a teraz urosła jak nigdy. Widać większość robali siedzi na rzepaku i moje warzywa zdążyły przed ich powrotem  Kapucha na oborniku, to musi być potężna
 Kapucha na oborniku, to musi być potężna   
 Wkleję zdjęcia, ale uprzedzam że nie wszystkie są aktualne, część sprzed długiego weekendu, część z tego tygodnia.

Ziemniaczki zupełnie przypadkiem ukazały mi się, gdy wyrywałam sałatę, zabrałam część na spróbowanie
 Ręce mam- jak to po wykopaniu kilku ziemniaków
 Ręce mam- jak to po wykopaniu kilku ziemniaków   

Warzywnik zarośnięty
 Nawet nie ma specjalnie wiele chwastów, chyba tak gęsto posadziłam. Część roślin wkrótce wyrywam, np groszki, bób i kalarepy.
 Nawet nie ma specjalnie wiele chwastów, chyba tak gęsto posadziłam. Część roślin wkrótce wyrywam, np groszki, bób i kalarepy. 

Pierwszy raz mam tykwy.

Kapusta pekińska
 Chyba już jedną wyrwę na spróbowanie!
 Chyba już jedną wyrwę na spróbowanie!
Opałka ma zawiązki! Rety, sukces! Ale jedną i tak wyrwałam, no już nic jej nie tłumaczyło, wyglądała okropnie, jak umierająca
 Ta odmiana nie ejst dla wrażliwych oczu
 Ta odmiana nie ejst dla wrażliwych oczu   Powinny być na niej jakieś specjalne ostrzeżenia.
 Powinny być na niej jakieś specjalne ostrzeżenia.
A to gruntowy Corazon F1

Fasolka pewnie do weekendu dorośnie do garnka
 Ta zielona jest wcześniejsza, teraz nie pamiętam jaka to odmiana, ale jakby kogoś interesowała, to poszukam. Za to fioletowa Purple Teepee owocuje kilka razy w sezonie. Mam ją od trzech lat i nigdy nie miałam potrzeby dosiewania w sezonie fasolki.
 Ta zielona jest wcześniejsza, teraz nie pamiętam jaka to odmiana, ale jakby kogoś interesowała, to poszukam. Za to fioletowa Purple Teepee owocuje kilka razy w sezonie. Mam ją od trzech lat i nigdy nie miałam potrzeby dosiewania w sezonie fasolki. 

Fajnie też kombinujesz ze ściółkami, ja jestem przyzwyczajona przez mamę do gołych grządek, ale widać Twoja metoda lepsza.
 Fajnie też kombinujesz ze ściółkami, ja jestem przyzwyczajona przez mamę do gołych grządek, ale widać Twoja metoda lepsza.  
  Żarcik
 Żarcik 

niektórych znów nie dopilnowałam i mają już spore owoce w pierwszym rozwidleniu, ale niektóre miały tam tylko małe zawiązki lub kwiaty, które oberwałam. Większe owoce zostawiłam, i tak mam ich sporo
  niektórych znów nie dopilnowałam i mają już spore owoce w pierwszym rozwidleniu, ale niektóre miały tam tylko małe zawiązki lub kwiaty, które oberwałam. Większe owoce zostawiłam, i tak mam ich sporo 

Prawdziwy ogród u ciebie; wszystko takie dorodne masz!
  Prawdziwy ogród u ciebie; wszystko takie dorodne masz! 
 a kompostownik to moje marzenie
 a kompostownik to moje marzenie  

.Pozazdrościć
 .Pozazdrościć