Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Aniu zwierzaczek śliczny ;:138 taki malusi pupilek hehe, u Ciebie widzę rozpoczynają pokaz róże :) a piwonie mamy podobne :wink: będzie co podziwiać :)
Awatar użytkownika
Efkakam
200p
200p
Od: 24 lut 2018, o 21:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maluch jest uroczy :) U mnie też już kwitną róże. Na rabatce jest taka susza, a mimo to kwitną w najlepsze.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

TROJA pisze:Justynko za dwa tygodnie spodziewamy się kolejnego źrebaczka :wink:

Obrazek
Znasz nazwę tej różyczki?
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Aniu , śliczna kruszynka. Czy to razem z właścicielką jest na zdjęciu?
Ładne masz różyczki , zwłaszcza ta pierwsza , taka delikatnie różowa. Kupujesz w szkółkach ?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, no cudo po prostu. Zacałowałabym na amen takiego okruszka. Takiego małego źrebaczka jeszcze nie widziałam. Śliczny jest. ;:167
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21

Post »

Beatko źrebaczek z dnia na dzień jest większy i nadal kombinujemy jak ma się nazywać :wink: a druga Carenka coraz grubsza i czekamy jaki będzie źrebaczek. Piwonii mam nadzieję, że w przyszłym roku będzie wysyp bo nie wszystkie zakwitły no i tegoroczne nabytki miejmy nadzieję, że zakwitną to wtedy będzie prawdziwy wysyp kwiatów. A warzywnik to ciężka sprawa na mojej glinie, niestety nie da się mieć wszystkiego, a rabaty kwiatowe są obficie podsypane obornikiem za to urzędują tam nornice z którymi walkę przegrywam.

Mariusz róże to w większości marketówki kartonikowe poza dwiema pnącymi z zeszłego roku. A piwonie wszystkie są do siebie podobne, a najśmieszniejszą rzeczą w nich jest to, że potrafią różnie kwitnąć w zależności od warunków. Czekam aż te moje się rozrosną i pokaże pełnie swojej urody.

Ewuś róże kwitną ale nie wyglądają najlepiej bo tegoroczne marketówki mam w doniczkach i kilka razy przesuszyły się za bardzo, a staram się podlewać bo widzę na rabatach jak rośliny dosłownie mdleją bez wody.

Justynko nie wiem bo to marketówka i nie zgadza się z tym czym miała być i jak rozkwitnie do końca to dam do identyfikacji razem z innymi różami które też się nie zgadzają.

Iwciu przyznaje się, że to ja na zdjęciu, codziennie małą przytulam i podnoszę nóżki aby nauczyła się na przyszłość,że człowiek to coś dobrego. Róże wszystkie z marketów, a ta delikatnie różowa jest bardzo malutka ale też mi się podoba.

Małgosiu możesz przyjechać i wycałować malucha osobiście :wink:

A to moje rosnące warzywka:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Efkakam
200p
200p
Od: 24 lut 2018, o 21:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Widzę, że lada dzień i będzie można konsumować cukinię :) U mnie jeszcze daleka droga...
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu..miło cię zobaczyć zwłaszcza w towarzystwie słodkich milusińskich ;:168 . Warzywka rosną jak na drożdżach, tylko patrzeć jak będzie konsumpcja ;:oj . U mnie na wszystko brak miejsca, wybrałam kwiatki ;:306 . Żeby jednak nie było że nic z warzywek posadziłam trzy krzaczki pomidorków wśród kwiatków a cooo... :;230
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Ewuś ja wcześniej wysiewałam i na pole sadziłam z doniczek dlatego wszystko jest bardziej do przodu :wink:

Zuziu gdyby nie podlewanie to nic by nie było, jestem przerażona jak przyjdzie rachunek za wodę. U mnie miejsca dosyć ale żeby to wszystko ogarnąć to doba powinna mieć 48 godzin.

A dziś miałam wielką niespodziankę w stajni, nasza Carenka się pospieszyła i jest kropkowane dziewczęce cudo do całowania idealne :wink:
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu ale Ci cudenek przybywa. ;:215 To ile już ich masz do całowania?
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Aniu oba maleństwa cudne, a to w ciapki to po prostu cudo ;:oj Czy też go zatrzymacie?
Różyczki masz piękne ;:215 U mnie cukinie nawet jeszcze kwiatków nie mają, ale zniechęcona w tamtym roku do zbyt wczesnych wysiew?w w tym roku zastosowałem się do instrukcji na opakowaniu i sialam w połowie maja.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu...następne kropkowane cudo ;:215 . Ciekawe po kim te kropki ;:oj . U mnie po nocnej burzy nareszcie normalne powietrze, jest czym oddychać choć wydaje mi się że nie na długo. Wodę mam z węża i to darmową ale nie ma to jak z góry popada. :uszy
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu maluchy mamy trzy i w tym sezonie już więcej nie będzie :wink:

Małgosiu ciapkowane cudo okazało się być jednak ogierkiem, już nawet ma imię propozycję imienia i ma to być Ciapek :wink: no i zobaczymy po opisie czy zostanie z nami czy nie. A cukinie już od dzisiaj jemy - na obiad były placki z cukinii z sosikiem czosnkowym :wink:

Zuziu ojciec malucha mył w kropki i odziedziczył je po tacie, tak właściwie to wszystkie trzy maluch są tarantami tylko u pierwszego kropki wyjdą z wiekiem, u drugiej będzie derka na zadzie jak ma mamusia i trzeci od razu pokazuje jaki jest piękny. U nas susza niesamowita ja leje z węża płatną a mąż z synem ze studni darmową wodę leją :wink:

Kochani wszystko pędzi w niesamowitym tępię, nie pamiętam takiego roku, z niczym nie mogą się wyrobić czasowo. Wieczorami jak przychodzę do domu to padam i zasypiam. Mam mało czasu na forum, do którego zaglądam głównie z telefonu a z niego nie lubię pisać wiec tylko przechadzam się po waszych wątkach i podziwiam. Zaczynają się pierwsze plony z warzywnika bo już jemy ogóreczki (nigdy tak wcześnie nie miałam) no i oczywiście cukinię, pomidory są coraz większe i tylko czekam kiedy będzie można zjeść pierwszego prosto z krzaka :wink: No i zaczęły się maliny, które mocno ucierpiały przez suszę i nie będzie ich dużo.
Obrazek

NN miniaturka
Obrazek

Moonlight Masqerade
Obrazek

Lacy Doily
Obrazek

Schnickel Fritz
Obrazek

Little Business
Obrazek

Forest Elf
Obrazek

Tigereye Spider
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu..piękne liliowce pokazałaś, tego podwójnego mam ale jeszcze nie kwitnie..pozostałe też się ociągają a to chyba dlatego że większość moich z braku miejsca rośnie w pół cieniu. Plony z warzywnika mniam, mniam . Deszczyku życzę ;:128
Awatar użytkownika
AGA Z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2009, o 11:20

Post »

Źrebaczki takie do zagłaskania są. :D
Warzywka pędzą, ja jeszcze oglądam kwiaty na cukiniach a u Ciebie już w garnku. Smacznego. :D
Pozdrawiam Agnieszka
Spis treści
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”