Cudowny powiew wiosny! cz.38
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Cudowny powiew wiosny! cz.38
Witaj Marysiu
pędzi ten Twój wątek, a ja w niedoczasie
no ale życie niestety płata różne figle, więc czas ucieka, hmm co do piwonii to wiesz są gusta i guściki, ale na pewno oryginalności nie można jej odmówić
kwitnienia piękne, a i widzę spotkania i rozmówki udane 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam!
Chyba na temat zdjęć przestanę pisać, bo zostałam posądzona o sianie paniki viewtopic.php?f=14&t=2912&p=6041203#p6041203
Julianie owszem solidnie podlało mi ogród...no i beczki przy rynnach pełne
Niektóre róże po deszczu straciły na urodzie, a niektóre w ogóle szybko przekwitają w upale. Piwonie w większości przekwitły, róże w pełni kwitnienia i widzę, że niektóre floksy mają już pączki. Korzystam z jakiego darmowego hostingu bo płacę i tak za przechowywanie zdjęć na OneDrive, ale stamtąd nie mam możliwości wklejania na FO.
Dobrego tygodnia
Dorotko nie będziemy przebijać się kto lepszy, dałaś do wiwatu i śmiechu było co niemiara a to najważniejsze
Rzeczywiście spotkania dobrze wpływają na nasze nastroje i ogrody
Ja uwielbiam poznawać coraz to nowe osoby i dlatego zapraszam każdego kto tylko chce przyjechać 
Dobrze że nareszcie piaseczki dostały pić!
Olu jak obiecałam nie będę komentować
Ogród wygląda ślicznie i jest kolorowo, zdjęcia robię bo tak szybko wszystko przekwita. Ja wykonałam szereg wygibasów w tunelu, bo moje pomidory nie miały podpór i zaczęły się pokładać. Trzeba było oberwać wilki i przywiązać do podpory, a że ciasnawo posadziłam korzystając z pierścieni to nagimnastykowałam się do woli
Teraz po deszczach forma przyda się o zaraz rozsieją się wszelkie chwasty
Dobrego tygodnia 
Tereniu dziękuję
Będę wstawiać zdjęcia ale nie wiem jak długo będą widoczne, bo darmowe hostingi nie czują się zobowiązane do ich przechowywania. Ogród przede wszystkim ślicznie pachnie, bo kwitną przeróżne pachnące rośliny
Na szczęście i deszcz od czasu do czasu mnie nawiedza
Czego i Tobie życzę i pozdrawiam serdecznie 
Agnieszko
Pnącze to ciemiężyk czarny, ciekawe pnącze chociaż ponoć inwazyjne, ja postaram się nasienniki wycinać i może pozostanie w jednym miejscu.
Róże cudownie kwitną i pachną, a piwonie niestety w odwrocie
Dziękuję
i życzę Ci dobrego tygodnia
Basiu cóż tak bywa z chorobami, przychodzą znienacka i niestety wyleżeć trzeba bo inaczej ciągną się w nieskończoność. Przed następnym spotkaniem oszczędzaj się
Lucynko podleje i Tobie na pewno, bo czytam że te burze po całym kraju chodzą. Deszcz wpłyną zbawiennie na truskawki, ale i na drzewa i krzewy owocowe. Niestety dużo mam tego i nie jestem w stanie podlewać. Koncentruję się tylko na jarzynach i na tunelu.
Piwonii na pewno dam czas, ale i nawiozę porządnie po kwitnieniu, bo one to lubią.
Spokojnego tygodnia niech wszystko dobrze się układa
Beatko to dobrze, że i Tobie ogród podlało bo deszcz równomiernie rozdziela wodą i podlewanie z węża to nie to samo.
Piwonia zauroczyła mnie na zdjęciu w necie i mam nadzieję że moja też taka będzie. Jest bardzo oryginalna
Nasze spotkania w ogrodach kontynuujemy już od kilku lat i bywa tak że jak długo się nie widzimy to tęsknimy za nimi
I chociaż znamy swoje ogrody to za każdym razem odkrywamy coś nowego.
Dobrego tygodnia i dla Ciebie Beatko
Mariuszu teraz taki intensywny czas, a Ty oprócz ogródka i FO masz pracę i codzienne obowiązki więc nie miej skrupułów! dziękuję że mnie odwiedzasz. Ja też w lecie bywam rzadziej w wątkach zaprzyjaźnionych, bo od świtu do zmierzchu pochłania mnie ogród. Tym bardziej, że obowiązków sobie dokładam
Spotkania to bonus za naszą pracę w ogrodach
różne pnącza!

i tą ogólną fotografią mówię Dobranoc!
Chyba na temat zdjęć przestanę pisać, bo zostałam posądzona o sianie paniki viewtopic.php?f=14&t=2912&p=6041203#p6041203
Julianie owszem solidnie podlało mi ogród...no i beczki przy rynnach pełne
Dobrego tygodnia
Dorotko nie będziemy przebijać się kto lepszy, dałaś do wiwatu i śmiechu było co niemiara a to najważniejsze
Rzeczywiście spotkania dobrze wpływają na nasze nastroje i ogrody 
Dobrze że nareszcie piaseczki dostały pić!
Olu jak obiecałam nie będę komentować

Tereniu dziękuję
Będę wstawiać zdjęcia ale nie wiem jak długo będą widoczne, bo darmowe hostingi nie czują się zobowiązane do ich przechowywania. Ogród przede wszystkim ślicznie pachnie, bo kwitną przeróżne pachnące rośliny
Czego i Tobie życzę i pozdrawiam serdecznie 
Agnieszko
Pnącze to ciemiężyk czarny, ciekawe pnącze chociaż ponoć inwazyjne, ja postaram się nasienniki wycinać i może pozostanie w jednym miejscu.
Róże cudownie kwitną i pachną, a piwonie niestety w odwrocie
Dziękuję
i życzę Ci dobrego tygodnia Basiu cóż tak bywa z chorobami, przychodzą znienacka i niestety wyleżeć trzeba bo inaczej ciągną się w nieskończoność. Przed następnym spotkaniem oszczędzaj się
Lucynko podleje i Tobie na pewno, bo czytam że te burze po całym kraju chodzą. Deszcz wpłyną zbawiennie na truskawki, ale i na drzewa i krzewy owocowe. Niestety dużo mam tego i nie jestem w stanie podlewać. Koncentruję się tylko na jarzynach i na tunelu.
Piwonii na pewno dam czas, ale i nawiozę porządnie po kwitnieniu, bo one to lubią.
Spokojnego tygodnia niech wszystko dobrze się układa
Beatko to dobrze, że i Tobie ogród podlało bo deszcz równomiernie rozdziela wodą i podlewanie z węża to nie to samo.
Piwonia zauroczyła mnie na zdjęciu w necie i mam nadzieję że moja też taka będzie. Jest bardzo oryginalna
Dobrego tygodnia i dla Ciebie Beatko

Mariuszu teraz taki intensywny czas, a Ty oprócz ogródka i FO masz pracę i codzienne obowiązki więc nie miej skrupułów! dziękuję że mnie odwiedzasz. Ja też w lecie bywam rzadziej w wątkach zaprzyjaźnionych, bo od świtu do zmierzchu pochłania mnie ogród. Tym bardziej, że obowiązków sobie dokładam
różne pnącza!
i tą ogólną fotografią mówię Dobranoc!
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Marysiu
. Akurat teraz u Ciebie fotki widać
a u mnie nadal nic
. Ostatnie zdjęcie ukazuje cudny busz w Twoim ogrodzie
. Bardzo fajnie, że spadł u Ciebie deszcz, u mnie jest tak sucho, że kilofem można ziemię łupać
. Ciągle czekam na prawdziwy deszcz
. Dzisiaj koniecznie muszę chwycić za węża chociaż niestety to nie to samo. Twoje pnącza przepiękne
. Wiciokrzewu nie mam więc podziwiam u Ciebie. Już kilka razy miałam w planach kupić ale ciągle się waham bo przecież on trujący jest. W zasadzie w ogrodzie sporo takich roślin ale jednak owoce to owoce. O młodszą Emilkę się nie martwię bo Jej wytłumaczę ale Weronice nie
. Może kiedyś... Pozdrawiam i udanego tygodnia życzę
.
- julcia1

- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Marysiu są zdjęcia
jednak forum ogrodnicze bez zdjęć
na szczęście są.
Mogę popodziwiać pnącza , masz śliczne a róża z dwóch ostatnich zdjęć wyjątkowa
Mogę popodziwiać pnącza , masz śliczne a róża z dwóch ostatnich zdjęć wyjątkowa
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
I ja już mogę podziwiać zdjęcia.
Powojniki masz bardzo ładne.
Róże jak w ogrodzie botanicznym. ...duże ,piękne .
Dobrze widzę już co trytomy zaczynają ???
Ciekawe czy moje zakwitną
Powojniki masz bardzo ładne.
Róże jak w ogrodzie botanicznym. ...duże ,piękne .
Dobrze widzę już co trytomy zaczynają ???
Ciekawe czy moje zakwitną
- maniolek

- Od: 21 gru 2016, o 17:45
Marysiu jak to dobrze, że już zdjęcia widać
można podziwiać piękne okazy
pnącza masz super
i dziękuję za słowa wyrozumiałości 
- ewarost

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marysiu pnącza piękne ja muszę dać swoim niektórym jeszcze trochę czasu...
Czy to róża Lykkefund https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddf0aa75d125.jpg ...
Mam właśnie podobną tylko jeszcze małą...
Czy to róża Lykkefund https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ddf0aa75d125.jpg ...
Mam właśnie podobną tylko jeszcze małą...
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie też ciekawi ta róża na drzewie, czy to faktycznie Lukkefund ? super rośnie , na czeresni ? powtarza kwitnienie ?
Ja niestety znam tylko kilka nazw moich róż i tej o ktorą pytasz nie znam nazwy. Ma wyjątkowo duże kwiaty a na pieńku to sama zrobiłam , to była róża krzaczasta
Piękne masz rózne pnącza i piękny ogród
Ja niestety znam tylko kilka nazw moich róż i tej o ktorą pytasz nie znam nazwy. Ma wyjątkowo duże kwiaty a na pieńku to sama zrobiłam , to była róża krzaczasta
Piękne masz rózne pnącza i piękny ogród
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,już mamy zdjęcia i możemy oglądać te piękne ogrody,ja mam wielkie zaległości w zdjęciach ,ale może powoli nadrobię,u Ciebie cudownie kwitną róże,pozdrawiam 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam!
Wszystko wraca do normy, gdyby nie wchodzić na forum codziennie nawet nie zauważylibyśmy
W ogrodzie przyjemnie, nawodnione chwasty wyrywają się łatwo ale trawki i inne jednoroczne sieją się i rosną w oczach. Róże kwitną i błyskawicznie przekwitają szczególnie te które mają krótkotrwałe kwiaty. Jednak zapach w ogrodzie jest niesamowity, szczególnie w słońcu i pod wieczór
Ewelinko zdjęcia zaczęłam wstawiać w innym programie, ale pewno za jakiś znikną ...trudno! Wiciokrzewy maja owocki i faktycznie dzieci nie rozróżniają co wolno z co nie wolno brać do buzi i raczej pozostań przy swoich pięknych powojnikach
Lepiej unikać niż potem mieć problem. Może do dzisiaj już spadł i u Ciebie deszcz? bo u mnie nawet wczoraj delikatnie ale popadało. Pozdrawiam i dobrego dnia...a może podlewania
Julciu wszystko wraca do normy
Róża którą chwalisz to Westerland i po kwitnieniu będę ja rozmnażać, bo kiedyś robiłam kilka sadzonek, ale rozdałam...nawet do Belgii pojechała. Rośnie dość bujnie, ale jakbyś miała miejsce w kącie ogrodu to możesz mieć, bo oprócz wyglądu cudownie pachnie.
Aniu wiele roślin ładnie w tym sezonie rośnie za sprawą kurzeńca i może trochę soli gorzkiej, bo zastosowałam jedno i drugie. Poza tym jak jest ciasno to wszystkie dostały wiatr w żagle i wyciągają szyjki
Trytomy mi przybyło
Mariuszu
ja nawet przez parę dni nie zaglądałam do wątków bo było mi żal, że nie widać pięknych kwiatów!
Ewciu czas i papu daje efekty więc warto poczekać
Tak to jest Lykkefund na czereśni i to raczej w pełnym cieniu, ale wygląda ładnie
Ma 5 lat.
Karolino pewnie zapomniałaś ale po Twojej Gizelce chwaliłam się swoją Lykkefund na czereśni, bo nie miałam jej na co puścić. Szkoda bo róża jest imponująca i w wyglądzie i w kolorze. Poproszę o patyczek przy okazji Gizelki
Może się czymś odwdzięczę
Martusiu chodzę i gęba mi się śmieje do tych różyczek
A przy tym wszystkim wącham cudowności.
Pomalutku nadrobimy te parę dni, chociaż to były dni wolne i każdy miał więcej czasu. Pozdrawiam
No to wklejamy!
Kwitną żylistki, chociaż mam jeden niewielki który kwitł miesiąc temu

Róża rabatowa 'Jiřina Bohdalová?'

Ten irys ma ponad metr wysokości...jedyny taki wysoki!

Kolejne róże rokwitają

GT sprawił sobie towarzystwo

Casanova uwodzi cudowną wonią

Uwodzicielskie rzęsy Marii Kaczyńskiej

i Lech Kaczyński

Pierwszy martagon!

Pięknego dnia odwiedzającym
Wszystko wraca do normy, gdyby nie wchodzić na forum codziennie nawet nie zauważylibyśmy
W ogrodzie przyjemnie, nawodnione chwasty wyrywają się łatwo ale trawki i inne jednoroczne sieją się i rosną w oczach. Róże kwitną i błyskawicznie przekwitają szczególnie te które mają krótkotrwałe kwiaty. Jednak zapach w ogrodzie jest niesamowity, szczególnie w słońcu i pod wieczór
Ewelinko zdjęcia zaczęłam wstawiać w innym programie, ale pewno za jakiś znikną ...trudno! Wiciokrzewy maja owocki i faktycznie dzieci nie rozróżniają co wolno z co nie wolno brać do buzi i raczej pozostań przy swoich pięknych powojnikach
Julciu wszystko wraca do normy
Aniu wiele roślin ładnie w tym sezonie rośnie za sprawą kurzeńca i może trochę soli gorzkiej, bo zastosowałam jedno i drugie. Poza tym jak jest ciasno to wszystkie dostały wiatr w żagle i wyciągają szyjki
Trytomy mi przybyło
Mariuszu
Ewciu czas i papu daje efekty więc warto poczekać
Karolino pewnie zapomniałaś ale po Twojej Gizelce chwaliłam się swoją Lykkefund na czereśni, bo nie miałam jej na co puścić. Szkoda bo róża jest imponująca i w wyglądzie i w kolorze. Poproszę o patyczek przy okazji Gizelki
Martusiu chodzę i gęba mi się śmieje do tych różyczek
Pomalutku nadrobimy te parę dni, chociaż to były dni wolne i każdy miał więcej czasu. Pozdrawiam
No to wklejamy!
Kwitną żylistki, chociaż mam jeden niewielki który kwitł miesiąc temu

Róża rabatowa 'Jiřina Bohdalová?'

Ten irys ma ponad metr wysokości...jedyny taki wysoki!

Kolejne róże rokwitają

GT sprawił sobie towarzystwo

Casanova uwodzi cudowną wonią

Uwodzicielskie rzęsy Marii Kaczyńskiej

i Lech Kaczyński

Pierwszy martagon!

Pięknego dnia odwiedzającym
- chinanit

- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Marysiu, Ty nie piwoniowa, a ja nie różana, ale oglądam i podziwiam.
Żylistki wyeksmitowałam z ogrodu, bo chociaż ładnie kwitną, to za bardzo się rozrastają.
Za dużo jest już tego cięcia w ogrodzie, a za mało siły.
Żylistki wyeksmitowałam z ogrodu, bo chociaż ładnie kwitną, to za bardzo się rozrastają.
Za dużo jest już tego cięcia w ogrodzie, a za mało siły.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Marysiu
Piękne różyce
Im starsza jestem, tym większa estymą je darzę
Strasznie szybko przekwitają w tym roku - to fakt.
Widzę fajne delikatne dodatki towarzyszące królowej kwiatów - nigellę i coś jak by gaurę
Marysiu przy okazji sadzenia mieczyków od Ciebie przyjrzałam się opakowaniu - kopercie ze Starkla i dopiero zajarzyłam ,że to czeska firma.
Piękne różyce
Im starsza jestem, tym większa estymą je darzę
Strasznie szybko przekwitają w tym roku - to fakt.
Widzę fajne delikatne dodatki towarzyszące królowej kwiatów - nigellę i coś jak by gaurę
Marysiu przy okazji sadzenia mieczyków od Ciebie przyjrzałam się opakowaniu - kopercie ze Starkla i dopiero zajarzyłam ,że to czeska firma.
- Krychna

- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Wszystko pięknie kwitnie
Kasanowa ma fantastyczny zapach, u mnie jeszcze w pąku.
Czy towarzystwo Grahamka to Bodziszek Splish Splash, czy to prawda że każdy kwiatuszek ma inny? Mam go ale jeszcze nie pokazał kwiatów, bo to nowy nabytek
-
tencia

- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Marysiu ślicznie Ci te róże kwitną ,u nas dzeszczu dalej nie ma a na co dajesz sól gorzką ?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Uśmiałam się Marysiu, jak doczytałam Twój wpis o panikowaniu
Przecież nie panikowałaś, tylko grzecznie dopytywałaś w czom dieło bo faktycznie blady strach padł na całe forum.
Róże na drzewie to widok jak z bajki. Tak sobie planowałam u siebie popuszczać róże na drzewa, ale boję się, ze z czasem nie ogarnę tego buszu. Wszystko tak szybko się rozrasta.
Żylistka sobie sprowadzę, ale muszę mu znaleźć odpowiednią miejscówkę, żeby sobie swobodnie mógł rosnąć. Kiedy go przycinasz?
Róże na drzewie to widok jak z bajki. Tak sobie planowałam u siebie popuszczać róże na drzewa, ale boję się, ze z czasem nie ogarnę tego buszu. Wszystko tak szybko się rozrasta.
Żylistka sobie sprowadzę, ale muszę mu znaleźć odpowiednią miejscówkę, żeby sobie swobodnie mógł rosnąć. Kiedy go przycinasz?