Ryzykowna inwestycja- kupno starego domu na wsi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ryzykowna inwestycja- kupno starego domu na wsi

Post »

Asiu zdolny ten Twój mąż nie tylko dowcipny i wesoły, ale i zdolny...rzadki okaz ;:215 Już widzę że odgapię pergolę którą Ci zmajstrował, bo nietrudna (chyba). Doniczki tez mam w planie, bo muszę zrobić parę skrzyń w warzywniku to z resztek zrobię donice :D Pokój robi się zdatny do użytku, ten piach pod podłogą to był czy Wasz pomysł? bo u nas były legary wypełnione gruzem :D
A już myślałam, że kankę Ty malowałaś :D
Półeczka już ładnie zdobi i coraz więcej dzindzibołów przybywa ;:306 Ja jutro odbieram półkę co mi kolega zrobił (ten od pozostałych) więc może Was zainspiruję :D
Chciałabym się z Wami spotkać z Ewcią i z Tobą, może się uda jak mnie zaprosicie ;:4 ;:162
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Asiu, z takim wsparciem jak nasze, na pewno Wam się uda ;:63 Wiele pracy Was czeka, ale jeszcze więcej satysfakcji. Stworzycie cudne miejsce, które pokochacie całym ;:167 Chociaż wydaje misie, że to już się stało ;:108
Kanka cudna, nie mogę się na nią napatrzeć ;:oj Pozdrawiam i trzymam kciuki za nowy sezon ;:333
asikowo
100p
100p
Od: 10 kwie 2016, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bożenko, pasja ogrodnicza łaczy ludzi także serdecznie zapraszam:)

Marysiu, koniecznie pokaż półkę-inspiracji nigdy dość:) pergolę zrobiliśmy ze stempli kupowanych po promocyjnej cenie ze świetnego, miejscowego tartaku? piach pod deskami podłogowymi był już wcześniej, wymieniliśmy go tylko na świeży ponieważ tamten stary dostarczał nieciekawego zapachu......w ostatnim pokoju pod deskami podłogowymi zastaliśmy grubą warstwę....owsa....bylo tego ok.7 taczek. Zachodzimy w głowę jaką funkcję miał spełniać ten owies...izolacja,ocieplenie,pochłaniacz wilgoci? Myszy chyba aż tyle nie przyniosły. Zagadek i niespodzianek mamy pod dostatkiem :;230 U mnie jestes cały czas mile widziana więc zaproszenie aktualne non-stop a Ewę usilnie nakłaniam do przyjazdu w Jej rodzinne strony. Mam nadzieję do zobaczenia niedługo:)

-- 21 lut 2018, o 23:26 --

Iwonko, pracy przed nami jeszcze ogrom ale coraz bardziej nam się to podoba. Co my poczniemy gdy remont się skończy? :;230 kanka też mi się spodobała gdy tylko ją zobaczyłam:) dziękuję za miłe słowa!
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kanka przepiękna i ja myślałam, że własnoręcznie wymalowana.
Pracy ogrom przed Wami, ale jak widać mąż sobie super radzi. Pomysł pergoli rewelka ;:215
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu wszystko fajnie się układa ;:333 , ale ta pergola to wypas ;:215 co po niej się pnie wisteria czy jakiś inny gigant ;:173 Kanka z Tyrolu , czy z Bawarii pasuje jak ulał do Waszego obejścia ... ;:173
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Asiu te same znaki u mnie są na tragarzach i tak samo okna mają rozstaw ,te domki są identyczne z tamtej epoki.Mój ma datę R 1935 P.O! łączy nas coś więcej niż gród! :tan Piwnica jak bunkier na podwórku.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu w stropach był tylko gruz, ale na strychu jak podnosiliśmy dach było kilkanaście sienników, materacy i 10 cm warstwa omłotów ze zbóż i fasoli i to na pewno była warstwa ocieplająca :D Mam w sąsiedniej miejscowości tartak i będę zamawiać patyki do drzewek to sobie zmajstruję taką pergolę, a półkę wstawiłam na wyspie. Muszę jeszcze kupić solidne haki, bo sama półka ciężka a jak jeszcze postawię parę butelek wino ;:304 Niektórzy (re) mają takich zdolnych mężów ;:306 :uszy
Chciałabym się ponownie z Tobą spotkać ;:196
asikowo
100p
100p

Post »

Dzień dobry! Jest coraz zimniej więc piec typu koza działa na budowie cały czas:)

Dorotko, pergola jest bardzo prosta w budowie a takie proste rzeczy są często najładniejsze:) kanka ma ładny wzór kwiatowy, spróbuję niektore elementy przenieść na kubki ceramiczne. Bardzo uspokajające zajęcie:)

Ewo, ewarost, po stemplu pnie się wisteria (glicynia). To już moje trzecie podejście do niej. Poprzednie dwa egzemplarze albo przemarzły albo wyginęły albo użytkownik nie ten ;:124 do trzech razy sztuka:) Kanka ma motyw kwiatowy -wiejski więc pasuje, szkoda tylko że nie będzie sprawować żadnej innej funkcji poza ozdobną ;:224

Bożenko, czyli mamy podobne domki, ciekawe czy kubaturą także:) przymierzamy się do wymiany okien niedługo ale nie ma gotowych okien o takich rozmiarach? Miałaś podobny problem? Ciekawa jestem czy też zachowałaś datę wyrytą na belce:)

Marysiu, czyli w każdym domu stosowano różne formy ocieplenia domu w dawnych czasach w zależności od dostępności materiałów:) półeczka na wino prześliczna i bardzo oryginalna! Sama nakreśliłaś kształt i wymiar? ja też bardzo chciałabym się z Tobą spotkać:) ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Na ostatnim zdjęciu belki z widocznym próchnem tuż pod wierzchnią warstwą! Będziem walczyć o zachowanie jakimś cudem drewna:)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Asiu a ja już miałam pytać czy na ostatnim zdjęciu jest niebo i pola ;:306 ;:306
Musiałam odwrócić dobrze, że mam laptop a nie monitor ;:306
Kiedyś nie było takich cudów do ocieplania jak dzisiaj, ale chyba wszystko było dużo zdrowsze bo naturalne ;:131 Same domy też nie były takie szczelne i mniej było zatruć czadem, nikt nie robił sztucznych wywietrzników :wink:
Półeczka trochę zgapiona, trochę ustalona, trochę poprawił projekt kolega pod materiał jakim dysponował. Wszystko robi z desek z palet do których ma dostęp. Jest bardzo solidna i teraz zastanawiamy się nad powieszeniem jej. Ściana jest wiadomo z cegieł i pustaków ...to nie beton który trzyma każdy kołek mocno.
Na pierwszym zdjęciu Twój domek? bo tam okna widzę są wcale nie do wymiany ;:oj
Asieńko jak obydwie chcemy to na mur się spotkamy ;:4 ;:4 Wczoraj coś szukałam i znalazłam zdjęcia ze spotkania ;:196
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Asieńko, ale robota idzie! Suuuuper! Jestem pod ogromnym wrażeniem! ;:167 I trzymam mocno kciuki! ;:196
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Asiu wszystko zachowane jest na belkach,będziemy to odnawiać tak jak u was a okna robiliśmy na wymiar firma zmierzyła i zrobiła,bo to nie typowe okna były! Pomieszczenia są podstawowe 2 pom.i taka komora co to z niej zrobiona jest łazienka,był piec chlebowy co to połowę pomieszczenia zajmował i wyleciał!Myślę ,że to masz taki sam domek jak nasz,u mnie jakieś 70 m.2 drewniany,przez nas docieplony od zewnątrz i wewnątrz na podmurówce i z poddaszem jest .Są 3 stopnie schodków.No i oczywiście ogród!
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Rodusik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2009, o 10:09

Post »

Kanka super
Dom piękne wygląda ostatnie zdjęcie bardzo ładne
Pozdrawiam, Mariola
Ogród Rodusika
Awatar użytkownika
kaska1ge
500p
500p
Od: 18 sty 2013, o 19:05

Post »

A co tu tak cicho? Nie uwierzę, że nic się u Ciebie nie dzieje. ;:224
Kasia Mój wątek skrętnikowy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wiatr wśród pól viewtopic.php?f=2&t=104380" onclick="window.open(this.href);return false;
Irysy SDB i TB https://www.forumogrodnicze.info/viewto ... 2#p6183292" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Asiu mnie poganiasz, a tutaj cisza......wiem, że w realu trochę się u Ciebie dzieje, więc poproszę o relacje. ;:196
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
asikowo
100p
100p

Post »

Dzień dobry! Witam Was znowu po chwilowej nieobecności :wit Upał na zewnątrz uniemożliwia jakiekolwiek prace, woday w studni wczoraj brakło, nic już nie napływa. Nie pozostaje nic innego niż czekać na deszcz.....

Marysiu, jednak się nam uda-dzięki Tobie:)

Basiu, dziękuję za słowa uznania. Muszę Ci powiedzieć że 3 róże mi kwitną,co prawda pojedyncze kwiaty mają ale to już coś! ;:180

Bożenko, Twój domek jest prześliczny. Totalna metamorfoza, to co opisujesz a to jak wygląda...wow!!!

Mariolu, zdjęcie przedstawia śliczny domek Bożenki, naprzeciw jej domu, mój jest w stanie opłakanym :;230

Kasiu, w moim wątku faktycznie cicho ale w realu dużo się dzieje na wszystkich płaszczyznach.

W okolicach Wielkanocy zabraliśmy się sami z mężem za wymianę dachu. Ja na górę nie wchodziłam....

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”