Ogród Kamila część I
- 
				krasna101
 - Przyjaciel Forum - silver

- Od: 5 gru 2011, o 21:58
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród Kamila część I
Witaj Kamilu 
 ciekawa ta Twoja działeczka   
  , fajne zmiany wprowadzasz, ciekawe rozwiązania i nasadzenia 
 Tak trzymaj 

- 
				isia60
 - 200p

- Od: 22 sie 2016, o 20:06
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Nie potrzebujesz duzo czasu by podejśc do sklepu na miejscu...ale widzisz co kupujesz a zamówione w internecie nigdy nie wiesz co dostaniesz i nie zawsze taniej..no moze wybór bogatszy...Ja sie juz kilkakrotnie "sparzyłam"gdy dostałam zamówione rosliny ,których prawie z lupa trzeba szukać w paczce.Jedyny plus takich zakupów to duzo bogatszy wybór...a róz zamówionych gdzieś z kwiatami nie dostaniesz...
Zawsze to ryzyko co kupiłeś...

Pozdrawiam!Izabela
Moja działka pod koniec sezonu 2017,2018 ,2019

- karolacha
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2014, o 15:56

Wow, jakie masz duze warzywa w tych skrzyniach , super  
  Interesuje mnie ten eukaliptus, chciałam sobie kupić, będe obserwowała u Ciebie . Ciekawe jak i gdzie przetrwa zimę ?  Ciekawi mnie też bambus  
  Truskawki super, już owocują  

Szkoda ,ze masz takiego psa ci Ci zniszczył glicynię. Mój jest mały i najwyżej udepcze kilka małych

Szkoda ,ze masz takiego psa ci Ci zniszczył glicynię. Mój jest mały i najwyżej udepcze kilka małych
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58

Trzeba w odpowiednich sklepach internetowych kupować,moje róże wszystkie ze szkółek internetowych ,nigdy pomyłka się nie trafiłaisia60 pisze:Nie potrzebujesz duzo czasu by podejśc do sklepu na miejscu...ale widzisz co kupujesz a zamówione w internecie nigdy nie wiesz co dostaniesz i nie zawsze taniej..no moze wybór bogatszy...Ja sie juz kilkakrotnie "sparzyłam"gdy dostałam zamówione rosliny ,których prawie z lupa trzeba szukać w paczce.Jedyny plus takich zakupów to duzo bogatszy wybór...a róz zamówionych gdzieś z kwiatami nie dostaniesz...
- kamil_kluczbork
 - 200p

- Od: 19 mar 2018, o 07:35
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
 - Kontakt:

Większość roślin kupuję w jednym bardzo dużym sklepie internetowym, wszystkie rośliny mnie zadawalają. Na przykład, wczoraj wsadziłem nowości które przyjechały w środę:
1. Hortensja Blue

Moje drugie największe wyzwanie zaraz po arbuzie - GUNNERA - kocham tę roślinę od pierwszego wejrzenia , mam nadzieję że zdominuje mój kawałek ziemi i liście będą miały po 1,5m wielkości ^^,

No i pojawił się MISKANT

Trawa tez już wschodzi ;)

W obecnych czasach nie ma co się stresowac zakupami w internecie bo wszystko można zwrócić. Moje HOSTY kupiłem w tym samym sklepie bez ani jednego lista, rosną pięknie, prócz 2 które pies sobie rozszarpał. Jak ktoś chce wiedzieć jaki sklep - zapraszam na PW. Miłego dnia wszystkim!
-- 1 cze 2018, o 07:29 --

1. Hortensja Blue

Moje drugie największe wyzwanie zaraz po arbuzie - GUNNERA - kocham tę roślinę od pierwszego wejrzenia , mam nadzieję że zdominuje mój kawałek ziemi i liście będą miały po 1,5m wielkości ^^,

No i pojawił się MISKANT

Trawa tez już wschodzi ;)

W obecnych czasach nie ma co się stresowac zakupami w internecie bo wszystko można zwrócić. Moje HOSTY kupiłem w tym samym sklepie bez ani jednego lista, rosną pięknie, prócz 2 które pies sobie rozszarpał. Jak ktoś chce wiedzieć jaki sklep - zapraszam na PW. Miłego dnia wszystkim!
-- 1 cze 2018, o 07:29 --
Eukaliptus będzie w doniczce na tarasie, czekam aż powstanie, żonka dobierze doniczkę , a w zimie oczywiście będzie cieszyl oko w salonie. Kupiony na taras bo podobno odstrasza swoim świetnym zapachem komary ; ) Słońce mu służy niesamowicie, widać nowe listki.karolacha pisze:Wow, jakie masz duze warzywa w tych skrzyniach , superInteresuje mnie ten eukaliptus, chciałam sobie kupić, będe obserwowała u Ciebie . Ciekawe jak i gdzie przetrwa zimę ? Ciekawi mnie też bambus
Truskawki super, już owocują
![]()
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13

Kamilu szacun wielki za warzywa no i  sam warzywnik skrzyniowy! 
  O tej porze nie do wiary,że to już tegoroczne 
 ...Ogórki szklarniowe u mnie też już  pierwsze zbieramy , mizeria wczorajsza wyśmienicie nam smakowała..Ale fasolka...o strąkach jeszcze nie ma mowy...

- kamil_kluczbork
 - 200p

- Kontakt:

A to jeszcze moja rabata, kamienie ustawiłem żeby kora się nie wysypywała na zasianą trawę.
Nie do końca mi się podobają, chyba dam tam kostkę kwadratową w linii. Hmmm.....

Nie do końca mi się podobają, chyba dam tam kostkę kwadratową w linii. Hmmm.....

- kamil_kluczbork
 - 200p

- Kontakt:

- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17

Oj zlało ale podlało. Czego bardzo zazdroszczę, bo u mnie posucha dalej.

- kamil_kluczbork
 - 200p

- Kontakt:

Ogórki już są!

Rzodkiewka także

Pomidorki się pojawiają

A trawnik po totalnym oberwaniu chmury nie wygląda za dobrze... dosiałem dzień wcześniej, wszystko deszcz zabrał, teraz kolejna dosiewka , mam nadzieję że starczy bo nasiona się skończyły.

W następnym odcinku pokażę jak mini lilowiec zaczął u mnie kwitnąć ;)

Rzodkiewka także

Pomidorki się pojawiają

A trawnik po totalnym oberwaniu chmury nie wygląda za dobrze... dosiałem dzień wcześniej, wszystko deszcz zabrał, teraz kolejna dosiewka , mam nadzieję że starczy bo nasiona się skończyły.

W następnym odcinku pokażę jak mini lilowiec zaczął u mnie kwitnąć ;)
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13

Już się spodziewam,że będzie to Stella d'oro 
 bo to ona  bywa jedną z najwcześniejszych i bardzo obficie kwitnących liliowców...Podziwiam Twoje ogrodnicze i ogrodowe zaangażowanie! 

- badzia

- Od: 1 lip 2011, o 19:41
 - Kontakt:

Kamilu, widziałam na wcześniejszym zdjęciu, że rabatka jest oddzielona od trawnika krawężnikiem. Dlaczego nie wystawiłeś go kilka cm ponad poziom trawnika? Teraz musisz wymyślić coś zastępczego, bo będziesz miał wieczny problem, nawet bez bez udziału ulewy.

- Pawel42
 - 500p

- Od: 6 maja 2014, o 12:36
 - Kontakt:

Witam.
Zauważyłem że posadziłeś Gunerę olbrzymią.
Z nią jest tak że im większa tym większe nawożenie,jest dość żarłoczna,mój kolega ją ma.
Podwyższone rabaty bardzo fajne.

Zauważyłem że posadziłeś Gunerę olbrzymią.
Z nią jest tak że im większa tym większe nawożenie,jest dość żarłoczna,mój kolega ją ma.
Podwyższone rabaty bardzo fajne.
Paweł 
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/

Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
- kamil_kluczbork
 - 200p

- Kontakt:

Zgadza się "marpa" ;)

GUNNERA - ciekaw jestem jaki osiągnie wzrost w pierwszym roku w moim ogrodzie

I kolejna nowość - róża biała na pniu! ;) Zaczyna mi miejsca brakować, a żona jak widzi mnie wracającego do domu z paczką od kuriera to jej ręce opadają hehe. Dzisiaj ostatnia dostawa i koniec, bo nie mam już gdzie wsadzać. No chyba że gdzies przy płocie... hmmm jeszcze pomyślę;)

GUNNERA - ciekaw jestem jaki osiągnie wzrost w pierwszym roku w moim ogrodzie

I kolejna nowość - róża biała na pniu! ;) Zaczyna mi miejsca brakować, a żona jak widzi mnie wracającego do domu z paczką od kuriera to jej ręce opadają hehe. Dzisiaj ostatnia dostawa i koniec, bo nie mam już gdzie wsadzać. No chyba że gdzies przy płocie... hmmm jeszcze pomyślę;)

- 
				isia60
 - 200p

- Od: 22 sie 2016, o 20:06

Hosta o która pytałeś w moim wątku to 'Great Expectation'....się zwie... 
 ....podpowiedziała mi dobra koleżanka 

Pozdrawiam!Izabela