silversnow pisze:Monisiu melduje się gapcia, która nie zauważyła nowego wątku . . Bardzo się ciesze że już jesteś z nami, i ze mogę obserwować Twój piękny ogród..Chwastami się nie martw, W końcu angielski styl ogrodnictwa jest bardzo bliski naturalnym krajobrazom , a ciut nieplanowanej roślinności nie zniszczy ani odrobiny jego uroku. Cudowne iryski..Tyle odmian , tyle kolorów. A ja ich jeszcze nie mam. Nadrobiłam braki cebulkowych i marcinków w tym roku.W kolejnym zdecydowanie przyjdzie czas na irysy.. Gdy widzę je u Ciebie zakochują się w nich.Widzę jednak i inne urocze roślinki. Czosnki, piwonie w kilku gatunkach. Są cudowne. Monisiu rozkoszuj się słońcem, które ma nadejść w tym tygodniu, odpoczywaj, nie przemęczaj się , dbaj o siebie i wracaj do sł jak najszybciej

Ostatnio miałam ciągle gości - rodzinne odwiedziny chorej i nie miałam czasu na forum, ale za to mam sporo nowych zdjęć, bo w miarę możliwości fociłam co się da

Marcinki są wspaniałe - jesienią niezastąpione wraz z trawami

A irysy bardzo polecam - są zupełnie niekłopotliwe w uprawie i w zasadzie bezobsługowe

leszczyna pisze:Monia i ja się melduję aby nie przegapić uroku Twojego ogrodu.

nena08 pisze:Monia, zmieniłem trochę adresik. Kliknij w stopce róże na wydmie.![]()
Piękne masz irysy. Niestety nie mam miejsca na kolejne szaleństwo.