Cudowny powiew wiosny! cz.38

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Cudowny powiew wiosny! cz.38

Post »

Już myślałam, że z moją pamięcią jest coś nie tak (dobrze, że eM tego nie czyta, bo powiedziałby, że na pewno ;:306 ), bo sprawdzałam czy moje wypociny się zapisały i były. A teraz nie ma ;:202 Przewertowałam kilka stroni i nic. I dopiero mnie olśniło, że pisałam na wyspie :;230
Tyloma kolorami zakwitły Twoje róże, każda inna ;:138 Tak jak lubię. Jest kolorowo i bogato. Ta jest cudnahttps://images84.fotosik.pl/1082/c470d0ab3d81e33c.jpg
czy Amelka, to Twoja wnusia? Jakoś przeoczyłam.... :oops: ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Oj Iwonko obyś wywróżyła, ale ja nie mam wnusi :lol: Amelka to nasza koleżanka viewtopic.php?f=63&t=79573 !
To Twój M też czyha na Twój SKS, bo mój mi skrzętnie wytyka każdy objaw ;:306
Róża dzisiaj rozpoczęły swój popis ;:167
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu i ja się dołączam do życzeń - przede wszystkim zdrówka, radości, samych przyjaznych osób na drodze życia oraz spełnienia marzeń, ale tylko tych, które dają szczęście ;:196

A dla Ciebie jeden z kwiatów mojej ulubienicy - Redovy Courtyard, jestem nią wręcz oczarowana i mam nadzieję, że Tobie też się spodoba

Obrazek

A dodatkowo oczywiście pochwały dla ogrodu, kwiatuchów i Ogrodniczki.

;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Marys jestem często i czytam.
A dziś muszę napisać cudny festiwal roz już u Ciebie zawitał.
I takie miłe spotkanie.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,dowiaduję się tutaj ,że to dzisiaj jest Twoje święto ,więc dużo zdrówka i szczęścia życzę ,w ogródku fajni goście ,na pewno,miło spędziliście dzień ,a na rabatach cudowne kwitnienia ,rozpoczęły spektakl róże ,oj chwilo trwaj ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Marysiu :wit
rózycki śliczne.Moje jeszcze nie są tak rozwiniete.
Inne kwitnienia.ładne,
Wszystko cieszy.
I spotkania fajniusie. ;:215
dobrego dnia zyczę ;:3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!

Beatko ale zapachniało, bo wygląda na piękną i pachnącą różę Twoja ulubienica ;:167 Za życzenia bardzo dziękuję ;:196 ...i ogród też ;:4
Zaczyna się czas spacerów wśród cudownych, pachnących alejek różanych. Niestety biedactwa nękane przez suszę i robactwo, a miały tyle pąków to jakieś zołzy im odgryzły ;:124
Dobrego i miłego dnia i niech Ci Beatko deszczyk delikatny podleje ogródek ;:196

Misiu miło że jesteś, bo pokazuję ogród głównie dla gości ;:4 Dla Was robię zdjęcia, dzięki którym odpoczywam i podnoszę oczy do góry znad grządek ;:306

Martusiu bardzo dziękuję ;:196 Zdrówko bardzo się przyda bo jakaś niemoc mnie ogarnęła, ale co się dziwić jak glina jak beton więc plewienie odpada...pozostaje tylko podlewanie i koszenie i do tego drugiego muszę się zmusić ;:306 Lubimy gości więc każde odwiedziny są motywacją do dalszej pracy. Róże obsypane pączkami więc kwitnienia będą spektakularne ...chwilo trwaj! Buziaczki ;:196

Aniu moje róże jeszcze też nie kwitną w pełni, ale widzę że niektóre zabierają się za wcześniejsze kwitnienie. Chopin zawsze najpóźniej kwitł, a tu już pękają pąki ;:215
Spotkania to poznawanie coraz to nowych ludzi, którzy nadają na tych samych falach ;:162
Dziękuję i Tobie Aniu miłego dnia :wit

Na dobry dzień nie wschód słońca, a księżyca wczorajszego. Muszę chyba nastawić budzik na wcześniejszą godzinę, bo kury i kaczki dają mi wyraźnie do zrozumienia, że za późno je wypuszczam ;:131

Obrazek
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Marysiu Kochana ;:167
Dziękujemy za gościnę, smaczny obiad i wycieczkę po szaliczku :D Zobaczyć na żywo ogród, który podziwia się już od dobrych kilku lat, to niesamowite uczucie. Ta ilość kwiecia wszelakiego, te cudowne zapachy...W końcu Krzysiek i Julka zobaczyli i zrozumieli czego ja chce i do czego dążyłam. No i najważniejsze, że też im się spodobało :tan
Spotkanie zdecydowanie za krótkie i do tego jakoś tak wyszło i nie cyknęłam w końcu Wojtkowi żadnej fotki. ;:185 A tak uroczo wyglądał na ścieżce pod pergolą i kiedy między sztachetkami zaglądał do kaczek ;:145 Ale nic to, mam nadzieję na kolejne spotkania. I kugiel obowiązkowo :wink:

Marysiu no nawet słówkiem nie szepnęłaś, że świętowałaś ;:124 No to tutaj przyjmij życzenia wszelkiej pomyślności dla Ciebie i całej Twojej rodziny! ;:196

A to domek, o którym mówiłam.
Obrazek
Pozdrawiam Amelia
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Witaj Marysiu. Troszkę spóźniona, ale jestem i życzę Ci duuużo zdrówka, zero przypadkowych urazów i tego, czego tylko zapragniesz, a do tego.....wnusi. Twój ogród zachwyca ilością bujnego kwiecia. Czasem się zastanawiam jak to wszystko się tam mieści, ale wszyscy wiemy, że szaliczek jest rozciągliwy. :wink:
Pozdrawiam serdecznie i zostawiam Ci moją ulubioną różyczkę. ;:196 :wit
Obrazek
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!
Dzisiaj dokupiłam 40 m węża, żeby nie targać konewek do warzywnika i ...oczywiście podlali z nieba. Jakbym wiedziała kupiłabym już dawno nawet 50 m :;230

Amelciu zaczęłam od końca...jaki cudny ten domek! jak z bajki ;:63 Róbcie wszystko, żeby był Wasz :D
A teraz nie chciałam Was wystraszyć dlatego nie przyznałam się do tego :wink: Dziękuję! ważne są dobre życzenia, a ja wiem że mi dobrze życzysz ;:196 Miło że Wam się podobało, bo to nigdy nie wiadomo co sobie ktoś wyobraża, a potem...buch! rzeczywistość ;:306 Ogród jest wiejski w którym mamy się dobrze czuć...ja i moi goście! Faktycznie że miałaś zrobić zdjęcia Wojcieszkowi i musicie szybko przyjechać, bo małe dzieci szybko tracą ten niewinny urok ;:167 Drogę już nacie.
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ;:4

Ewuniu moja różyczko kochana ;:167 dziękuję że jesteś i za dobre życzenia ;:168 Niech się spełniają, bo zdrowie to podstawa do dbania o nasze ogrody ;:196
Na wnusię czekam i nie tracę nadziei :D

Wyszłam po deszczu nie bacząc na wszechobecną mokrość :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

albo ja mam taki gust, albo kupuje różne iryski a przysyłają podobne, muszę sprawdzić ;:oj

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Semiplena zaraz buchnie kwieciem!

Obrazek

cudowny Westerland

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lech Kaczyński
Obrazek

Obrazek

Obrazek

pierwszy pomidorek Beta!
Obrazek

Dobrej nocy i zapraszam ;:180
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu pomidorek w gruncie czy z inspektu ? ja mam w gruncie na razie pięknie rosną ale drżę i boję się ZZ bo ona z dnia na dzień atakuje.
Twój szaliczek jak go nazywasz ma pojemność nieograniczoną, czytam z nutką zazdrości o różnorodności roślin na nim, ja swoje areały już wykorzystałam niewiele mogę jeszcze upchnąć.

:wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,no i u ciepie padało a u mnie nic a nic ,wiec podlewałam trochę ,a poza tym miałam gości, bo przyjechały dwie grupki znajomych po kwiatuszki do sypania kwiatów na Boże Ciało ,więc pozbieraliśmy płatki piwonii które oblatywały ,trochę akacji i pęcherznicy i inne kwitnące ,oj pojechało dużo płateczków z mojego ogrodu ,ale sie cieszę ,bo mają leżeć na ziemi to niech służą do sypania kwiatów ,cudny masz ten biało kremowy wiciokrzew ,czy on pachnie ,a różyczki w kroplach deszczu jeszcze piękniejsze ,pozdrawiam i buziaczki ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!

Krysiu pomidorek w tunelu, te w gruncie ledwo wegetują w upale, mimo że je podlewam :wink: Mam tu i tu więc któreś przetrwają, a rok temu posadziłam w gruncie po długiej przerwie i tak pięknie owocowały :D Tylko że posadziłam je na żywioł, nic nie podpierałam, nie obrywałam i nie chorowały do jesieni, a zebrałam z 4 krzaków tyle pomidorów co z kilkunastu w tunelu.
Ja nazywałam ogród pas startowy, ale Jagoda nazwała go ładniej i szaliczek się przyjął :D
Ja tez już upycham ale głównie dlatego, że większość ogrodu jest zacieniona przez ogromne drzewa posadzone przez poprzedników :wink: Miejsca w słońcu mi brakuje :wink:

Martusiu z radością przyjęliśmy ten krótki, ale dopływ równomierny wody z nieba :D
Właśnie pisałam na wyspie...wczoraj w pawilonie w kwiaciarni sprzedawali malutki woreczek z płatkami kwiatów po 5 zł ;:202 Tak na oko! to żeby było czym sypnąć trzeba byłoby kupić kilka.
Kupiłam ten wiciokrzew dlatego, bo miał być właśnie pachnącym ale pachnie jak przyłożę do niego nos ;:306 , a ja mam w pamięci taki wiciokrzew spotkany kiedyś który pachniał na kilka metrów. Nie znałam wtedy jeszcze takiej rośliny i niestety więcej podobnego nie spotkałam. W ogrodzie mam 4 wiciokrzewy i 5 malutki z patyczków od Tereski. Mogę ten żółty przysypać a może da się coś odkopać :?: Pozdrawiam i ściskam Obrazek

No to niech Wam podleje, bo dzisiaj burze gwarantowane ;:333
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Marysiu....przegapiłam zarobek ;:306 skoro płatki w takiej cenie, ale ja bez cennika zbierałam i suszyłam dla dziewczynek na Boże Ciało .
Jedne wysuszone a wczoraj jeszcze jedno wiadro świeżych.
U mnie skwar z nieba się leje od rana, wybieram się na procesje ojoj ciężko będzie.

Pozdrawiam Krysia
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krysiu oprócz wiaderka weź butelkę wody, ciężko będzie...ale dasz radę ! Ty ogrodniczka, chodząca po górach...i dolinach!
Są tacy co na wszystkim potrafią zarobić ;:306
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”