Rajsko, wiejsko, sielsko... II
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Rajsko, wiejsko, sielsko... II
Już prostuję wpis ... Lidzia - slila1 poprawiła moją niewiedzę
i podpisany przeze mnie pustynnik okazał się złotnicą żółtą ... też piękna i niezbyt często spotykana 
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- ewka36jj

- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Ewuś- przede wszystkim życzenia dla wnusia, cudny z niego chłopczyk! Co ważne - zawsze pięknie się śmieje,awoczkach ma iskierki! Jest już z Wami na stałe?
Pokazałaś swoją czereśnię,moja jeszcze jest młoda - dziś ubiegliśmy szpaki i zerwaliśmyniemal 40 dkg owoców
, to jakaś połowa tych, co rosną na drzewie
. A i tak się cieszymy, w ubiegłym roku była 1 sztuka - podzieliliśmy się nią z mężem.W tym roku moja Zosiapodzieliła owe 40 dkg na 6 osób - dla każdego było 12 sztuk. To się najadłam 
Pokazałaś swoją czereśnię,moja jeszcze jest młoda - dziś ubiegliśmy szpaki i zerwaliśmyniemal 40 dkg owoców
- ewarost

- Kontakt:
Ania - tara ta odpowiedź to chyba do Marysi - maski bo ja nie mam takiej piwonii
tara pisze:Nie wiem czy nie widzę ale Twoja piękność to na pewno piwonia drzewiasta Orange /Peonia suffruticosa a w ogóle piwonie to cesarskie kwiaty, cudniaste, pachnąca, same ach..............
Kwiaty o rzadko spotykanym, nietypowym kolorze - pomarańczowo-żółte, pachnące, jakoś nie udało mi się jeszcze jej dorwać.
Rozpoczyna festiwal kwitnienia na przełomie maja i czerwca, ma ładny pokrój, dorasta do 1-2 m wysokości i podobnej szerokości.
-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu, idę do Ciebie i idę i jakoś dojść nie mogę
Już w końcu dzisiaj weszłam do Ciebie z czyjegoś wątku, ale czytam jedna stronę, drugą i myślę sobie: Niemożliwe, żeby mnie tutaj tak strasznie długo nie było, żebym nie wiedziała o czym piszesz. W końcu przyglądam się uważnie i pukam się w głowę, bo wlazłam do zupełnie obcej mi Ewy
A ja mam z irysami holenderskim zupełnie inny problem. Liście wychodzą, chociaż w tym roku dużo drobniejsze, ale nie kwitną już od kilku lat. Już je nawet kiedyś przesadziłam licząc na poprawę, ale nic to nie dało. A kiedyś kwitły.
Złotnicę bardzo lubię, nawet jak przekwitnie
Wtedy zdobią ją zielone kulki z nasionami.
Pozdrawiam i miłego weekendu
Aaaa i niech dzionki szybko Ci mijają w oczekiwaniu na Leosia
A ja mam z irysami holenderskim zupełnie inny problem. Liście wychodzą, chociaż w tym roku dużo drobniejsze, ale nie kwitną już od kilku lat. Już je nawet kiedyś przesadziłam licząc na poprawę, ale nic to nie dało. A kiedyś kwitły.
Złotnicę bardzo lubię, nawet jak przekwitnie
Pozdrawiam i miłego weekendu
Aaaa i niech dzionki szybko Ci mijają w oczekiwaniu na Leosia
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Dopiero przeczytałam wieści o odejściu Twojego pieska
Współczuję
Przeżyłam to samo jak wiesz.
U mnie w tym roku zakwitły po raz pierwszy piwonie, które rosły u mnie od kilku lat
To jest bardzo dobry rok dla piwonii
Współczuję
Przeżyłam to samo jak wiesz.
U mnie w tym roku zakwitły po raz pierwszy piwonie, które rosły u mnie od kilku lat
To jest bardzo dobry rok dla piwonii
- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Wnusiu super chłopak!
Ewuniu, w tym roku obficie owoców będzie... ale mnie cieszą czereśnie, uwielbiam je. A Ty z czereśni robisz jakieś przetwory?
Ewuniu, w tym roku obficie owoców będzie... ale mnie cieszą czereśnie, uwielbiam je. A Ty z czereśni robisz jakieś przetwory?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
Ewa, Twój wnuczek jest rozkoszny. A jak ma się różyczka ? Przyjęła się ?
- ewarost

- Kontakt:
Dziękuję wszystkim w imieniu wnusia
U mnie z deszczem kiepsko... pada dookoła tylko nie tu
Od razu odpowiem Ewie- Pashmina różyczka od ciebie jest w donicy i tam się aklimatyzuje. Jesienią pójdzie na stałe miejsce
Mój M pozawieszał na czereśni płyty CD po 2 razem... kołysząc się na wietrze błyszczą że oczy bolą ale ptaszory na razie wolą nie ryzykować tak że jest co zjeść i na dżemik też będzie
Faktycznie piwoniowy sezon jest wspaniały ... pokazywałam wam moją pełną nn bordową , a teraz pokażę drugą też bordową , ale jaka była niespodzianka jak zakwitła... mimo, że ma 3 kwiatki jest niesamowita i pachnie
Poza tym zaczynają kwitnąć panny różyczki co prawda pojedynczymi kwiatami, ale i tak mnie to cieszy ...
I największa moja róża obficie zapączkowana ... jak zakwitnie to będzie spektakl... ma dopiero 3 lata a taka ogromna , mimo że dość mocno przycięta wiosną ...
Snow Waltz
Dla naszego małego piłkarza M kosi trawnik, żeby Leoś miał gdzie grać, bo to jego ulubiona zabawa
Miłego Tygodnia
U mnie z deszczem kiepsko... pada dookoła tylko nie tu
Mój M pozawieszał na czereśni płyty CD po 2 razem... kołysząc się na wietrze błyszczą że oczy bolą ale ptaszory na razie wolą nie ryzykować tak że jest co zjeść i na dżemik też będzie
Faktycznie piwoniowy sezon jest wspaniały ... pokazywałam wam moją pełną nn bordową , a teraz pokażę drugą też bordową , ale jaka była niespodzianka jak zakwitła... mimo, że ma 3 kwiatki jest niesamowita i pachnie
Poza tym zaczynają kwitnąć panny różyczki co prawda pojedynczymi kwiatami, ale i tak mnie to cieszy ...
I największa moja róża obficie zapączkowana ... jak zakwitnie to będzie spektakl... ma dopiero 3 lata a taka ogromna , mimo że dość mocno przycięta wiosną ...
Snow Waltz
Dla naszego małego piłkarza M kosi trawnik, żeby Leoś miał gdzie grać, bo to jego ulubiona zabawa
Miłego Tygodnia
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewuniu, mam identyczną piwonię, a różyczki podobnie jak Twoje chwalą się na razie każda jednym kwiatuszkiem, natomiast pnące przygotowują cudowny pokaz.
Ilość pąków niesamowita!
Leoś w naszych barwach narodowych, prawdziwy z niego Polak.
Zdrówka na cały tydzień.

Leoś w naszych barwach narodowych, prawdziwy z niego Polak.
Zdrówka na cały tydzień.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Ewciu,wnusio ma takie zalotne spojrzenie ,świetnie wygląda, a i w twoim ogródku kolorowo i wesoło,piwonie cudne ,och ten piękny maj ,pozdrawiam i miłego tygodnia życzę 
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewo piwonia puściocha bardzo ładna.
Leoś ten jego uśmiech jak zawsze mnie urzeka. Koście trawę bo może wnuk wyrośnie na kolejnego mistrza piłki i będzie następcą Neymara, Messiego lub Ronalda, lub Lewandowskiego.
Leoś ten jego uśmiech jak zawsze mnie urzeka. Koście trawę bo może wnuk wyrośnie na kolejnego mistrza piłki i będzie następcą Neymara, Messiego lub Ronalda, lub Lewandowskiego.
-
clem3

- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Ten widok wiernego psiaka przy furtce rozczulający
Najlepsze życzenia dla wnusia
Piwonie oglądam pasjami, to takie cudne kwiatuchy.
Najlepsze życzenia dla wnusia
Piwonie oglądam pasjami, to takie cudne kwiatuchy.
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Zuzia111

- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Uśmieszek Leosia rozbraja, mówi sam za siebie..wesoły chłopczyk
.Piwonie śliczne, różyczki coraz bardziej się rozkręcają, jest co podziwiać..szkoda tylko że te nieprawdopodobne upały jak na maj nie pozwalają zbyt długo kwitnąć.
Dziś u mnie ma być jeszcze cieplej..do 30 st, nie wiem jak to wytrzymam a i moje roślinki
. Tylko podlewanie, wąż na pełnych obrotach i nic nie robienie.
. Pozdrawiam 
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ewciu kto wiem może Leoś kiedyś zagra w polskiej reprezentacji i w wywiadach będzie opowiadał gdzie zdobywał ostrogi piłkarza
Różyczki najpierw nieśmiało, ale u mnie w jeden dzień część po prostu wybuchła kwitnieniem
Dobrego dnia i może trochę deszcze z nieba
Różyczki najpierw nieśmiało, ale u mnie w jeden dzień część po prostu wybuchła kwitnieniem
Dobrego dnia i może trochę deszcze z nieba
Byłam tu ostatnio u Ciebie i wydawało mi się, ze sie wpisałam, a tu figa. Nie wiem jak to się stało. No nic naprawiam.
Slicznego masz wnusia. Wnuki zawsze są pociechą dla dziadków.
Czereśnie dojrzewają to będzie uczta. A i kwiaty stanowią ucztę dla oczu.
U mnie trochę popadało, ale najwięcej to z konewki, a własciwie z węża ze studni.
Pięknie kwitną piwonie, moje za szybko przekwitły.
Sezon różany trwa. W tym roku szybciej. U mnie jakaś plaga mszyc.
Slicznego masz wnusia. Wnuki zawsze są pociechą dla dziadków.
Czereśnie dojrzewają to będzie uczta. A i kwiaty stanowią ucztę dla oczu.
U mnie trochę popadało, ale najwięcej to z konewki, a własciwie z węża ze studni.
Pięknie kwitną piwonie, moje za szybko przekwitły.
Sezon różany trwa. W tym roku szybciej. U mnie jakaś plaga mszyc.
Pozdrawiam i zapraszam, Irena
Ogród i róże Ireny
Ogród i róże Ireny